Zwangerschapsupdate week 31 t/m week 36

Zwangerschapsupdate

Het is weer tijd voor een zwangerschapsupdate en waarschijnlijk is dit wel de laatste, aangezien ik weinig spannende dingen meer verwacht de laatste weken van mijn zwangerschap. Op het draaien van ons kindje na, maar hier zal ik misschien apart nog wel iets over schrijven!

Hoe is het met mij? Het gaat goed, het kindje groeit goed, beweegt goed, alleen ligt nog wel in stuitligging. Het kindje ligt de volledige zwangerschap al zo, dus het verbaasd mij niks dat het nog steeds zo is. Volgende week zal de gynaecoloog gaan proberen het kindje in mijn buik te draaien. Hopelijk mag dit lukken en dat zorgt voor de mogelijkheid op een natuurlijke bevalling. Als het niet lukt zullen we een datum voor een geplande keizersnede gaan plannen. Best nog even spannend dus de komende week!

Zwangerschapsdiabetes

In de vorige update vertelde ik jullie dat ik terug mocht qua het bijhouden van een dagcurve naar 3-4x per week. Helaas was dit voor korte duur, want mijn suikers begonnen in die dagen flink te schommelen. Advies van de diabetesverpleegkundige om toch aan de insuline te gaan, want deze schommelingen zijn niet fijn voor mij, maar ook niet voor de baby. Mijn lijf kon het niet alleen meer aan om mijn suikerwaardes op pijl te krijgen.

Vervelend? Nee liever alles goed voor het kindje en mijzelf dan met gekke suikerwaardes te zitten. Met het insuline prikken heb ik ook geen moeite, dit prikje is nog kleiner dan de prikjes die ik had voor het medische traject. Wel irritant is dat ik dus nu wel weer alle dagen, 4x per dag moet prikken op mijn suikerwaardes en 2x per dag insuline moet zetten. Gelukkig kan ik het insuline spuiten bij twee keer per dag houden. Alleen bij het avondeten en een spuit voor ’s nachts om mijn nuchtere waarde naar beneden te krijgen. Ontbijt en lunch kan ik nog heel goed sturen met mijn voeding, gelukkig!

Na de bevalling kan ik als het goed is direct stoppen met de insuline en is mijn lijf zelf weer in staat om het te regelen. Ben benieuwd!

Zwangerschapsfotoshoot en relaxen

Toen ik 33 weken zwanger was heb ik samen met Vincent een zwangerschapsfotoshoot laten doen, klik hier voor enkele foto’s! Wat een mooie dag hadden we voor het maken van de foto’s en wat ben ik blij met de foto’s. Even samen een paar kiekjes en het vastleggen van de zwangerschap, dat is wat ik het belangrijkste vond aan deze fotoshoot! En dat is gelukt!

Zwangerschapsfotoshoot (5), zwangerschapsupdate

Verder ben ik met 35 weken samen met mijn moeder gaan floaten. Wij hadden dit al een keer gedaan een jaar of twee geleden, maar dit schijnt ook heel fijn te zijn als je zwanger bent. En dat was het! Heerlijk even gewichtloos op het water drijven, lekker in de warmte! Genieten!

Om mijzelf nog meer te verwennen had ik voor gisteren een zwangerschapsmassage geboekt staan van een uur. Ook dit was zo lekker! Ik heb heerlijk een uur op mijn buik gelegen, als ik eerder had geweten dat dit gewoon een opblaasluchtbed was, had ik hem misschien nog wel aangeschaft haha… Men wat mis ik het om op mijn buik te kunnen slapen. Zeker wanneer ik echt niet in slaap kom, was dit voor mij een positie om vrijwel direct in slaap te kunnen vallen. Nog een paar weekjes Jess!

Kraamzorg, kinkhoest en Anesthesioloog

Begin februari is de kraamzorg bij mij langs geweest. Het was een gesprek van een uurtje ongeveer. Ze vertelde waar ik recht op had en hoe het zit als je eventueel langer in het ziekenhuis moet blijven. Ik heb recht op 40 uur kraamzorg, en dat wordt verdeeld over 8 dagen van 5 uur. Ze vertelde ook nog het een en ander over hoe hoog ons bed moet zijn en vroeg of we diverse spullen in huis hadden voor de kleine. Het kamertje hoefde ze verder niet te zien, oké dan niet, best vreemd. Ons bed is 4cm te laag, maar ik laat het voor hoe het is. Mochten ze gaan klagen, dan duwen we het matras van de logeerkamer eronder en dan hebben we de juiste hoogte.

Ook heb ik mij in de afgelopen weken laten inenten tegen kinkhoest. Dit is zodat de kleine de eerste weken ook beschermd is tegen kinkhoest. Deze prik krijgen ze zelf pas met een week of 12 wat ik begreep en het is niet fijn om een kleintje te hebben met kinkhoest. Vandaar vond ik het een kleine moeite om mijzelf te laten inenten.

Afgelopen week ben ik naar de anesthesioloog geweest, omdat ik een vraag had over de ruggenprik in combinatie met mijn hernia operatie van 2,5 jaar geleden. Hopelijk kan ik zonder pijnbestrijding bevallen, maar mocht ik het toch willen, of er komt een geplande keizersnede, dan vond ik het wel een fijne gedachte om te weten hoe en wat. Gelukkig is het mogelijk bij mij om een ruggenprik te zetten! Dit gebeurt namelijk 2 tot 3 wervels boven mijn hernia. Verder heeft de anesthesioloog meteen alles in orde gemaakt voor als het komt tot een geplande keizersnede en heb ik akkoord om dit te ondergaan.

Babyshowers

Babyshowers? Ja je leest het goed, ik heb meerdere babyshowers gehad. Zo werd ik eind februari voor het eerst verrast door de viva meiden. Dit zijn de meiden die mijn lotgenootjes zijn met betrekking tot de PCOS. We hebben al een aantal jaren contact en met mijn zwangerschap maken we het rondje compleet. We hebben dan allen in ieder geval één kindje mogen krijgen, en sommige meiden zelfs al twee mooie kindjes!

We zijn op een zondag met z’n allen gaan brunchen bij Van der Valk in Amersfoort en hoewel ik altijd de regeltante ben (dit keer ook), waren er een paar meiden eerder in het restaurant om ons plekje te versieren en mij te kunnen verrassen met de versieringen en de mini babyshower! Ze hadden van die invulkaarten meegenomen welke ze daar hebben ingevuld. Leuk om te zien wat iedereen denkt qua geslacht en naam. Hier was de naam van de kleine niet geraden! Ook werd ik nog verwend met een cadeaubon voor babyfloaten en een les babymassage, super leuk. Dit gaan we dus zeker doen zodra de kleine er is.

En toen was het mijn laatste werkdag. Er stond nog een meeting ingepland om de laatste werkzaamheden over te dragen. De meeting dat was helemaal geen meeting, maar een afscheidsbabyshower. Ze hadden de ruimte versiert en ze hadden nog wat cadeautjes voor mij gekocht! Zo lief. Ook weer zo verwend.

En dan afgelopen zondag nog, DE babyshower stond gepland, geregeld door mijn mams. Wauw wat een verrassing en wat een dag, maar hier ga ik een apart artikel over schrijven met heel veel leuke foto’s. Als het lukt, komt dat artikel komende week online.

Verlof!

Yes mijn verlof is aangebroken. Vrijdag 8 maart had ik mijn laatste werkdag en dat betekend dat mijn eerste week verlof er alweer op zit. Ik was er echt wel aan toe en dat merk ik vooral nu pas echt. Het feit dat ik niks meer moet is echt heerlijk! Geen vroege wekkers meer, mij om kunnen draaien als ik daar nog zin in heb en overdag kunnen chillen wanneer ik dat wil/nodig heb. Echt genieten!

Dit was de zwangerschapsupdate van week 31 tot en met nu, veel tekst, maar hopelijk vonden jullie het wel leuk om te lezen hoe het nu gaat en wat er allemaal gebeurt is de afgelopen weken. Zoals gezegd zal dit de laatste zwangerschapsupdate zijn, tenzij ik ineens nog heel veel te melden krijg de komende dagen/weken. Ligt er natuurlijk ook aan hoelang de kleine nog blijft zitten.

Voor de komende tijd staan er nog enkele artikelen in de planning. Het artikel over mijn babyshower, de babyroomtour komt er natuurlijk nog aan en waarschijnlijk komt er ook nog wel een artikel online over wat er in mijn vluchttas zit! Als je mij op Facebook volgt, dan wordt je daar op de hoogte gehouden van wanneer de artikelen online staan.

Liefs Jessica, Life by Jess