Zwangerschapsupdate t/m week 16

Zwangerschapsupdate

Vandaag, woensdag, ben ik alweer 16 weken en 4 dagen zwanger. Wat gaat de tijd ontzettend snel echt bizar. Eind november ben ik gewoon alweer over de helft heen. Ik wil jullie graag bijkletsen over de afgelopen weken met deze zwangerschapsupdate. Hoe heb ik mij gevoeld, de babykamer en hebben we al spullen gekocht?

De eerste onzekere weken

Ja ga ik toegeven dat ik te vroeg heb getest deze keer? Oké! Dat dus. Ik mocht zaterdag pas gaan testen en ben dacht ik op dinsdag of woensdag al begonnen met testen. Verschrikkelijk dom of stom, maar op de een of andere manier moest ik van mijzelf. Wat je dan ziet? Niks of een tuurstreep omdat je hoopt iets te zien. Lekker slim Jess dit schoot dus echt niet op. Toch kon ik het niet laten om elke ochtend een nieuwe test te doen en steeds werd die tuurstreep duidelijker. Totdat ik vrijdagochtend wel echt een streep zag staan! Yes het heeft weer mogen lukken, ik ben zwanger.

Meteen met dat blije gevoel, kwam ook de onzekerheid weer naar boven. Na de miskraam in april was het toch wel heel spannend om deze eerste weken te beleven. We hadden het aan niemand verteld en dat wilde we ook pas doen nadat we een goede eerste echo hadden gehad. Vrijdag 17 augustus was het eindelijk zover. Wat een zenuwen toen we daar in de wachtkamer zaten. Hopend op goed nieuws. Zodra de echo begon zagen we allebei al zoveel meer dan de vorige keer. WAUW! Een klein wondertje wat daar echt groeide, super mooi om ook de hartslag te zien. Yes! Vanaf toen viel echt heel veel spanning van onze schouders.

Kwaaltjes

Een prille zwangerschap gaat vaak gepaard met vervelende kwaaltjes. Bij de meeste vrouwen wordt dit minder na de 12 weken. Heb ik er last van gehad? Een heel klein ieniemienie beetje. Ik ben 1 week misselijk geweest. Dit was toen ik 7 weken zwanger was. Geen ochtendmisselijkheid maar “middagmisselijkheid”. Tussen 12uur en 17uur lag ik vaak misselijk op de bank. Gelukkig nooit hoeven overgeven. Ook ben ik week 8 en 9 wel echt heel erg moe geweest. Elke middag sliep ik wel even als dit kon. Vaak tegen een uur of 3 kreeg ik zo’n in kakker dat ik echt even moest gaan liggen.

Op vakantie heb ik ook wel last gehad van het feit dat ik wat kortademiger was. Misschien is dat wel een combinatie geweest. Het was de gehele reis in Amerika bij ons tussen de 25 en 35 graden. Voor een niet zwangere al een warme temperatuur.

Zwangerschapsupdate tm wk 16 echo 8 weken

(Deze echo is met 8 weken gemaakt)

Verder? Ja veeeeeeeeeeel heeeeeeeeel veeeeeeeel plassen. Wat een verschrikking haha. Ik ben helemaal niet iemand die heel veel naar het toilet gaat. Als ik op mijn werk was ging ik vaak maar 2 keer naar het toilet. Dat is denk nu wel verdriedubbeld haha. En niezen is ook wel een dingetje, dat kan soms echt wel zeer doen aan mijn banden. Maar hé klagen? Nee absoluut niet er groeit een mooi wondertje in mij en dat is het belangrijkste.

Spulletjes gekocht?

Ik mocht van mijzelf voor de eerste goede echo niks kopen. Dit had ik de vorige keer wel al gedaan (wat kleding). Gelukkig kan dit nog wel gebruikt worden straks, maar het voelde nu niet goed om iets te kopen. Ik heb wel al heel veel gekregen van familie en vrienden. Rompertjes, kleding, boeken en een bijtring. Soms komen de cadeautjes uit zulke onverwachtse hoeken, maar wat is het lief dat wij al die cadeautjes krijgen.

Na onze vakantie (toen ik 15 weken zwanger was) zijn wij samen met mijn ouders naar de babydump geweest. Vin en ik hadden hier al een keer het kamertje gezien wat wij graag wilde hebben. Deze en de kinderwagen hebben wij toen besteld.  Super blij ben ik daarmee en hierdoor is het allemaal wel wat echter gaan voelen. Het is allemaal nog zo onwerkelijk. De spullen worden geleverd als ik bijna 19 weken zwanger ben. Dat geeft ons voor nu nog mooi de tijd om het stucwerk in de babykamer te laten drogen en te verven. Welke kleur en hoe we dit gaan doen wil ik jullie in een apart artikel vertellen. Een speciale babyroom make-over!

Nog meer kletsen

Wij hebben laatst ook de uitslag gekregen van de NIPT test en deze was helemaal goed! Zo fijn! Opluchting weer.

Vanavond hebben wij weer een echo, gewoon voor de leuk om even weer te spieken naar dat wondertje wat daarbinnen zit. Hopelijk laat dit het allemaal nog wat echter aanvoelen, want zoals ik al zei, ik vind het allemaal maar onwerkelijk en geloof het soms nog niet echt. Ja ik heb drie keer op de echo gezien dat er een wondertje zit en ja we hebben 2x de hartslag gehoord, maar verder? Ik geloof het soms gewoon niet. Ook omdat ik nog niks merk aan mijn lijf/buik dat die veranderd. Dat is wel iets waar ik wat moeite mee heb. Dit heb ik toen ook met de psycholoog besproken en op dat soort momenten moet ik denken aan hoe bijzonder het is dat mijn lichaam dit überhaupt kan! Dat houd ik mij dan ook op die momenten voor, er wordt een mensje gemaakt hoe bijzonder is dat.

Dit was mijn eerste zwangerschapsupdate. Ik ga jullie denk per 4 weken op de hoogte houden, zodat er elke keer ook echt wel iets te vertellen is. Als ik eerder iets te vertellen heb doe ik dat natuurlijk ook. Willen jullie nog iets speciaal lezen in mijn zwangerschapsupdate(s), over mijn zwangerschap of sowieso over een zwangerschap?

Liefs Jessica, Life by Jess

7 comments

 • Barbara | Mamameteenblog.nl

  Hoe bijzonder was mijn eerste zwangerschap. Ik stapte overal blanco in. Had tijd om te groeien in mijn nieuwe rol, moeder. Iets wat ik best lastig vond en soms nog vind. Maar mijn zwangerschappen waren daarna gekleurd met mijn eerste zwangerschap. Geniet ervan, het klinkt als een heerlijke zwangerschap.

 • Mathiske

  Ik vind het zo leuk voor jullie! Fijn dat het zo goed gaat. Ik ben wel benieuwd of jullie het geslacht willen weten, welke kinderwagen jullie gekozen hebben en dat soort dingen. Verl plezier met maken van de babykamer
  Mathiske heeft recent gepubliceerd…Herfst/winter shoplog! oud roze it isMy Profile

 • Doreen

  Zo blij voor jullie… geniet er van

 • Angélica

  Gefeliciteerd echt een leuke update

  • Jessica (author)

   Dank je wel, je gaat er meer lezen binnenkort.

  • Jessica (author)

   Ja leuk. Heb heel veel vrienden/kennissen die in maart/april zijn uitgerekend. Babyboom!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge