Zwangerschapsupdate 16 t/m week 26

Zwangerschapsupdate

Het heeft even geduurd voor ik deze update ben gaan typen. Niet omdat er iets aan de hand is, helemaal niet zelfs! De afgelopen weken heb ik denk gewoon heerlijk in een bubbel geleefd waarin ik alleen maar deed waar ik zin in had. Dat was geen laptop om een blog te typen meer heel veel genieten van een avond op de bank, soms wat daimond painting en verder niks! Daarnaast was ik ook druk met de checklist in mijn hoofd voor de baby die ik graag verder afgevinkt wilde hebben. Maar hier is hij dan! Een nieuwe zwangerschapsupdate van week 16 t/m week 26!

Ja waar gaan we beginnen? Gewoon maar bij de eerste weken denk ik. Vanaf week 16 had ik ineens enkele dagen last van ochtendmisselijkheid. Blegh! Ik dacht er zo “makkelijk” vanaf te zijn gekomen aan het begin van de zwangerschap, gaat het dan nu beginnen? Het voelde alleen wel meer als een griepje die op komst was. Gelukkig was alles na een paar dagen weer weg.

Extra echo en de baby voelen

Met 16 weken hebben we een extra echo laten maken, gewoon voor de leuk. Onze laatste echo hadden we gehad met 10 weken en die van 20 weken zou wel nog komen, maar dat vonden we te lang wachten. We wilde graag de kleine tussendoor nog een keertje zien. Het was helemaal leuk om te zien, het lag als een buddha in mijn buik. Kont naar onderen, hoofd bij mijn navel en het zat in kleermakerszit. Daar kon ze mij ook vertellen dat de placenta aan de achterkant lag, dus dat ik waarschijnlijk zeer snel de kleine zou gaan voelen. Ik kan niet wachten!

Op 4 november, 18 weken en een dag zwanger, was het dan zover! ’s Avonds in bed voelde ik de kleine voor het eerste! Allemaal kleine plopjes. Vanaf dat moment heb ik de baby bijna elke dag wel gevoeld. Wat speciaal en nu de weken vorderen, wordt het steeds fijner en steeds echter. Nu voel ik de baby zelf soms ook liggen. Dan druk ik ergens op mijn buik en dan stuit ik op de baby. Hoe de baby precies ligt, kan ik nog niet voelen. Ik vind het allemaal heel erg bijzonder, maar tegelijkertijd ook zo onwerkelijk!

Op 15 november, bijna twee weken later, voelde ik de baby ook voor het eerst vanaf de buitenkant. De baby was zo druk bezig en ik dacht ik leg mijn handen eens op mijn buik. Normaal stopt de baby dan per direct met bewegen, maar deze keer niet. Ook Vin heeft de baby in die week gevoeld voor het eerst. Zo speciaal dat ik hem nu ook wat kan laten voelen.

Zwangerschapskleding

Daar kwam de tijd dat ik zwangerschapskleding moest gaan bestellen. Tot 20 weken paste ik mijn eigen kleding nog prima, maar het begon toch wel te knellen. Het was best even zoeken, omdat heel veel zwangerschapskleding niet gemaakt is voor mensen met grote maten. Gelukkig kon ik bij Bonprix heel veel kleding vinden. Tot op heden heb ik twee zwangerschapsbroeken, een zwangerschapslegging, een zwangerschapsjurkje en al diverse zwangerschapsshirts. Echt zoveel fijner zit dit dan een normale broek.

zwangerschapsupdate week 16 tm week 26

20 weken echo

Ook de 20 weken echo zal ik bespreken in deze zwangerschapsupdate. Deze stond gepland op een zwangerschapsduur van 19 weken en 4 dagen. Ik ben hier samen met mijn moeder heen gegaan. Vin kon op dat moment echt geen vrij krijgen van zijn werk, maar ik wilde toch iemand mee hebben naar deze echo.

In de middag was het zover, er mocht weer gekeken worden naar de baby en niet zomaar kijken, nee we hebben ruim 40 minuten kunnen kijken. De baby was redelijk eigenwijs, het lag er niet helemaal lekker voor. Zeker niet het stukje van zijn/haar stuitje, deze lag precies bij mijn heupbot in de buurt en de verloskundige kon het maar net meten. Wel moest ik nog even gaan plassen en springen in de hoop dat de kleine er nog iets anders voor zou gaan liggen, maar nee. Eigenwijs!

Gelukkig zag alles er op de echo goed uit, geen reden voor zorgen. Gelukkig, ik was er niet heel gespannen voor, maar het is toch altijd een opluchting om te horen dat het goed gaat met de kleine.

Zwangerschapsupdate week 22 t/m week 26

Sinds de laatste weken zijn er wel wat klachten gekomen rondom de zwangerschap. Dat ik last van mijn rug zou gaan krijgen, daar had ik rekening mee gehouden. Mede doordat ik 2 jaar geleden geopereerd ben aan een hernia, had ik niet anders verwacht dat ik dit zou gaan voelen. Helaas is dit wel iets eerder gebeurd dan gehoopt.

Naast de rugklachten ervaar ik ook bekkenklachten en men die zijn niet fijn. Het beperkt mij in veel dingen, zo moet ik echt een hele goede balans zien te vinden in het dagelijks ritme. Te lang lopen is niet prettig, maar te lang zitten is ook niet fijn. Dit is met mijn werk wel een ding die echt in de weg zit (kantoorwerk). Het enige wat echt prettig aanvoelt is liggen, dan kan dat hele lijf ontspannen en gaat ook alle spanning weg van mijn rug en bekken. Zoals gezegd, hier moet ik echt nog een balans in zien te vinden, want ik doe nog snel teveel.

In week 22 t/m week 26, hebben wij ook de kast in elkaar gezet op de babykamer. Het rolgordijn hangt nu ook en de kamer verder is zo goed als klaar. Nu nog wat aankleding (een plankje en wat schilderijtjes) en dan is de kamer echt helemaal klaar. Leuk, ben blij dat wij dit vrij vroeg hebben gedaan. Zo heb ik zelf nog kunnen helpen met schilderen en die dingen. Moet er niet aan denken dat ik dat nu met deze klachten nog zou moeten doen.

Nog meer zwangerschapspraat

Gezien Vin niet mee is geweest naar de twintig weken echo, en het altijd leuk is om naar de baby te kijken hadden we met 24 weken nog en extra echo gepland staan. Weer even spieken en wat was het weer leuk! De baby lag helemaal dubbel geklapt, hoofd en voetjes bij mijn navel, en de billen beneden. Lenig! Heeft het niet van ons haha.

zwangerschapsupdate week 16 tm week 26

Volgende keer ga ik jullie eerder op de hoogte houden, maar dan vertel ik jullie ook hoe het afgelopen is bij de gynaecoloog. Hier moet ik komende week naartoe, omdat mijn suikerwaardes verhoogt waren na de suikertest die ik heb gedaan.

Willen jullie nog iets speciaal lezen in mijn zwangerschapsupdate(s), over mijn zwangerschap of sowieso over een zwangerschap?

Liefs Jessica, Life by Jess