Zwangerschapsfotoshoot 33 weken

Zwangerschapsfotoshoot (5)

Ik blijf het nog steeds een wonder vinden wat er gaande is in mijn buik en dat wonder moest vastgelegd worden naar mijn gevoel. Een zwangerschapsfotoshoot, iets wat nog heel hoog op mijn lijstje stond om te doen tijdens mijn zwangerschap. Ik wilde geen foto’s vanuit een studio, maar lekker buiten. Persoonlijk vind ik een shoot buiten al spontaner dan een fotoshoot in een studio (al kan je daar hele mooie foto’s maken!). Samen met Vincent op de foto, mijn buik laten vastleggen en deze zwangerschap laten vastleggen.

Plannen maken

Waar ga je zo een shoot doen? En wie ga je vragen om de foto’s te maken? Wat wil je er aan uitgeven? Allemaal vragen die ik belangrijk vond om van te voren uit te zoeken. Wat ik een groot nadeel vind van fotografen is dat ze ontzettend duur zijn. Zo heb ik heel vaak een zwangerschapsfotoshoot voorbij zien komen, voor gemiddeld €200,- en daar krijg je dan 15 foto’s van toegestuurd. Maar hopen dat dit ook de foto’s zijn die jij het mooiste vind! Ook veel fotografen maken foto’s in een studio en dat was nu juist niet wat ik wilde. Niet voor alle foto’s tenminste.

Toen mijn vriendin half november een zwangerschapsfotoshoot had, was ik enthousiast van haar foto’s. Zij heeft dit laten doen door een vriendin, welke voor de hobby fotografeert en graag eens wilde oefenen met een zwangerschapsfotoshoot. Ik heb haar toen ook heel brutaal een berichtje gestuurd of zij dit ook bij ons wilde doen. Voor ons mooie foto’s, voor haar weer een oefening qua fotografie! Wat was ik blij toen ze dit wilde doen, we zouden alle foto’s krijgen welke gemaakt waren en we konden afwisselen tussen foto’s buiten en foto’s binnen bij ons thuis. Super fijn!

Zwangerschapsfotoshoot (5)

Via Pinterest, heb ik haar laten zien wat ik graag zou willen qua foto’s. Niet te moeilijk, gewoon lekker samen met Vincent op de foto en de buik in beeld. Geen hoogstaande foto’s welke elke fotograaf wel kan maken. Ze zei inderdaad dat dit geen probleem zou zijn, benadrukte nog wel een keer dat ze geen professioneel fotografe is, maar dat ze het wel graag wilde doen voor ons. Ik was echt heel erg blij dat ze dit voor ons wilde doen en we spraken een datum af.

Zwangerschapsfotoshoot (5)

Zwangerschapsfotoshoot 33 weken

Op 16 februari was het zover, een dag met prachtig weer! Wat een mazzel. Ik was op dat moment precies 33 weken zwanger en kon nog redelijk alle kanten op. Heel fijn wel als je zo een shoot doet. We zijn direct naar het bos gereden om daar de buiten foto’s te maken. Samen hadden we Pinterest nog open staan als inspiratiebron en zo zijn we foto’s gaan schieten. Samen hadden we nog wat leuke ideeën hoe we ook nog foto’s konden maken, zo gezegd zo gedaan.

Zwangerschapsfotoshoot (5)

Na de foto’s buiten in het bos zijn we terug naar huis gereden om daar nog enkele foto’s te maken. Ik wilde toch graag een foto van mijn blote buik hebben, ondanks dat ik deze echt niet mooi vind, maar nu ik de foto heb ben ik er eigenlijk wel heel trots op. Jess daar groeit een wondertje, hoe mooi en dankbaar is dat, daar mag je trots op zijn. Misschien is dit ook wel iets waar ik juist nu de laatste weken heel erg aan moet wennen, juist omdat mijn buik nu zichtbaar zwanger oogt, dat ik hem ook zo mag dragen en mag waarderen. Ja ga ik het doen? Ja ik ga het gewoon doen ik ga deze foto delen!

Nog enkele foto’s… 

Zwangerschapsfotoshoot (5)

Zwangerschapsfotoshoot (5)

Zwangerschapsfotoshoot (5)

Zwangerschapsfotoshoot (5)

Zwangerschapsfotoshoot (26)

Zwangerschapsfotoshoot (5)

Waar wil ik bevallen?

Ik ben dus echt super blij met de foto’s en ben Karin dankbaar voor het maken van deze foto’s en dus het vastleggen van deze mooie herinnering. Hebben jullie een fotoshoot laten doen toen je zwanger was? Met hoeveel weken en ben je nog steeds zo blij met de foto’s? Of ben je van plan een shoot te plannen aan het einde van je zwangerschap? 

Liefs Jessica, Life by Jess