Zomer klaar maken van onze tuin

tuin verbouwing achtertuin, de 16 best gelezen artikel van 2016

Zoals vele van jullie misschien al gelezen hebben, is onze tuin in November 2016 helemaal opgeknapt. Helemaal naar onze wensen, maar dan…Dan moet de finish in touch nog komen. En ja die nog meer dan een jaar na data nog steeds komen. Erg hé! Dit jaar wil ik graag de tuin helemaal zomer klaar maken, zodat ik dit de komende jaren niet meer hoef te doen! Wat wil ik nog doen aan onze tuin om hem zomer klaar te maken?

Zomer klaar maken van de tuin

Wij gebruiken onze tuin nog wel eens als “afvalopslag”, zo hebben we enkele weken geleden binnen nieuwe deuren geplaatst. Nu staan de oude deuren nog steeds buiten tegen de schutting aan. Ook staan de fietsen en de BBQ buiten gezien onze schuur één grote chaos is. Alleen de schuur is het domein van Vincent dus dat mag hij ook opruimen, hopelijk gebeurt dit voor eind maart, zodat de fietsen naar binnen kunnen en de tuin weer een beetje verder zomer klaar wordt.

Nog een klusje voor Vin, is het bellen van de tuinmannen die onze tuin hebben gedaan. In de achtertuin zijn enkele tegels gebroken en deze moeten vervangen worden. Roep ik ook al enkele maanden dus misschien moet ik dit maar zelf gaan regelen.

Waar ik mij ook nog heel erg aan irriteer in de tuin, zijn de deuren. De deur naar het huis, en de deur naar de schuur. Deze deuren zijn beide groen, maar niet donkergroen wat nog wel mooi is, nee echt wel gewoon groen! Lelijk dus en ik wil deze als het een beetje mooier weer wordt gaan schilderen. Iemand een idee in welke kleur? Ik denk zelf aan donkergroen of donkerblauw. Misschien begin ik binnenkort wel alvast met schuren op een vrije dag, dan is de druk wat hoger dat ik moet gaan schilderen!

Verlichting

Zie je die mooie rode buizen op de eerste foto in dit artikel? Dat zijn buizen waar de elektrakabels in kunnen, maar waar zijn de elektrakabels? Die zijn nog nergens, want we hebben ook nog geen verlichting uitgekozen voor in de tuin.

Ja er staan 4 kleine lampjes die op zonne-energie werken, maar daar komt nou geen licht vanaf waar je bang van wordt. We hebben aan de schuur een armatuur hangen (echt van de lantaarnpalen van buiten, daar werkt Vin natuurlijk mee en deze was over). Ook niet echt heel erg charmant voor in zo’n mooie tuin.

Ik denk dat ik enkele lampjes aan de schutting wil hebben, welke aan beide kanten licht geven. (Ik zal hieronder even een foto plaatsen ter verduidelijking) Maar misschien wil ik dit soort lampjes juist wel op de borders hebben, alleen dan zit je wel met het feit dat je daar niet makkelijk meer op kan gaan zitten. Sowieso komen er wel per border enkele staande lampen in de aarde te staan. Daar kunnen we die mooie rode buizen dus heel goed voor gebruiken. Deze maand samen met Vin maar even op zoek naar mooie lampen.

(bron: alkemahoveniers)

Planten

Nog meer? Het lijkt wel alsof onze tuin helemaal nog aangepakt moet worden om hem zomer klaar te maken, maar zo erg is het echt niet. We moeten onszelf alleen aansporen om aan het werk te gaan en dingen te regelen.

Als we straks zeker weten dat de vorst uit de grond blijft ga ik ook op zoek naar nog wat winterharde planten. We hebben nu enkele winterharde planten in de borders staan, maar meer dan de helft van de borders is nog kaal. Hier moeten dus een paar mooie planten komen. Iemand tips?

Tuurlijk vind ik het ook leuk om elk voorjaar nieuwe planten te kopen, maar ik wil gewoon dat ’s winters de tuin er ook gezellig bij staat. En trouwens om de tuin elk jaar opnieuw te bezaaien met planten die maar even groeien vind ik zonde van het geld. Ik zou het zelf prettig vinden als meer dan de helft van de borders vol staat met winterharde planten en dan koop ik zelf wel eens een paar gezellige gekleurde bloempjes voor ertussen.

Is er iets wel af?

Ja zeker, de schutting is goed, de tegels zijn naar ons zin en natuurlijk onze loungeset! Dat is iets waar ik zo blij mee ben, na super lang zoeken staat er sinds vorig jaar eindelijk een loungeset bij ons in de tuin. Waar ik gekeken heb? Bij heel veel zaken waar zij tuinmeubelen verkopen. Tuinmeubelland, bij Fonteyn, ik ben naar Amersfoort gereden naar Kees Smit, ik heb alle tuincentra in de buurt gehad en ook ben ik naar alle bouwmarkten geweest. Je leest het al een hele zoektocht dus.

Waar ik naar zocht? In eerste instantie zocht ik naar een hoekbank, maar dit is later veranderd dat dit niet meer zo nodig moest. Het voornaamste was, ik moest vanaf moment één lekker zitten! De grootste must wat mij betreft. Dat bleek nogal moeilijk te zijn, maar gelukkig is het goed gekomen en hebben we nu echt een hele mooie loungeset waar ik ontzettend blij mee ben. Ja het is niet de goedkoopste, maar ach, je mag wat uitgeven aan mooie spullen toch.

Loungeset maart, tuin zomer klaar maken

Volgens mij is dit het wel wat wij nog moeten doen om onze tuin zomer klaar te krijgen. Een aardig to-do lijstje, maar zoals ik al zei, we moeten gewoon gaan zitten om lampen te bestellen en als we 1 of twee dagen flink doorwerken in de tuin zijn we al zomer klaar denk ik!

Moeten jullie nog veel doen in de tuin voordat je er echt van kan gaan genieten deze zomer? Of is jullie tuin al zomer klaar? Als je tips voor mij hebt met betrekking tot de kleur van de deuren en planten dan hoor ik dat graag in de comments van jullie!

Liefs Jessica, Life by Jess

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Fonteyn.nl

2 comments

  • Sarah

    Ziet er mooi en gezellig uit. Wij hebben hier thuis een kleine lounge set staan en daar wordt goed gebruik van gemaakt van zodra de zon er weer is. Heerlijk buiten zitten met een goed boek erbij! Veel succes nog met het afwerken van je to-do lijstje!

  • Felice Veenman

    Tja…..voor mij staan in een tuin planten en gras en bomen. Sorry maar ik heb niks met tegel-tuinen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge