Zin in het voorjaar!

Zin in het voorjaar!

Het voorjaar komt steeds dichterbij en daar ben ik ontzettend blij mee! Dat betekend dat mijn favoriete seizoen van het jaar nog dichterbij komt, namelijk de zomer. Maar het voorjaar doet mij ook altijd al heel veel goed. Heb jij ook zo’n zin in het voorjaar?

Zin in het voorjaar!

Ja ik heb echt heel veel zin in het voorjaar, waarom eigenlijk? Er zijn enkele dingen waardoor ik nog meer zin krijg in de komst van de Lente.

week by jess, voorjaar

Hoe leuk is het om weer naar alle kleine beestjes te kunnen kijken? Alle lammetjes, kalfjes en geitjes die weer geboren worden en vrolijk in de wei rond huppelen.

Wij gaan geregeld even langs bij de Geitenboerderij in het Amsterdamse bos hier in de omgeving. Zeker deze tijd van het jaar zijn er weer zoveel kleine geitjes.

Het leukste is om deze dan melk te kunnen geven met een flesje, soms zijn ze al voldaan van alle melk die ze aangereikt krijgen van de bezoekers, maar soms dan staan ze met z’n alle om je heen te springen om wat melk te krijgen! Echt ontzettend leuk vind ik het om hier, vooral in het voorjaar te zijn!

Grote schoonmaak in het voorjaar

Niet het leukste klusje om te doen, maar eigenlijk als je bezig bent voelt het wel heel lekker! De grote schoonmaak die bijna iedereen wel doet in de Lente. Alles uit de kast halen, alles van de kast halen, wat klussen in huis en alles spik en span maken, lekker met de deuren en ramen open zodat het lekker dan luchten in huis!

Ja hoor heerlijk, ik zie het al helemaal voor me! Ik kijk er nu al naar uit om de grote schoonmaak te gaan doen, ik zet nu geregeld de deur al even open om even lekker te luchten! Ik denk dat ik binnenkort even een lijst ga maken met wat ik allemaal wil doen in huis qua schoonmaken, dan kan ik deze tijdens de voorjaarsschoonmaak doen (of eerder of later natuurlijk).

Bloemen, bollen en nog eens bloemen…

tulpen voorjaar

Wat is het weer fijn om bloemen in huis te hebben, ja je kan altijd bloemen in huis halen, maar nu komen de tulpen weer in de winkels en niets is leuker dan een bos tulpen in huis neer te zetten! Zo heb ik laatst op de markt voor mijzelf een bos tulpen gekocht, en wat staat het gezellig in huis.

Dit zal veel vaker voor gaan komen nu dat we tulpen in huis hebben.

Ook is in november onze tuin aangepakt, en er staan nog geen planten in, dus die kan ik in het voorjaar ook eindelijk gaan kopen! Heerlijk de tuin afmaken en mooie planten en bloemen neer gaan zetten!

Heb jij ook zo’n zin in het voorjaar? Waar kijk jij het meeste naar uit?

Liefs Jessica, Life by Jess