Zijn mijn voornemens volbracht in 2016?

Laat ik dit artikel lekker cliché beginnen, maar poeh hé jongens wat is het jaar snel voorbij gegaan. Ik weet nog wel hoe wij vorig jaar Oud&Nieuw vierde, hoe onze kleine Harvey net bij ons woonde, welke wij nu al bijna een jaar moeten missen. Wat is er veel gebeurt in 2016. Ik kan zeggen dat het voor mij een goed jaar is geweest, even de hernia weg denkend. Als 2017 net zo een goed jaar wordt of beter ben ik super tevreden! Maar nu, zijn mijn voornemens volbracht in 2016?

Voornemens voor de blog

Zoals jullie weten, ben ik sinds mei 2016 over gegaan naar mijn eigen domeinnaam en hosting met mijn blog. De beste keuze die ik voor mijn blog heb gemaakt! Ook is het mij gelukt om elke week 3 artikelen online te zetten! Trots op mijzelf, dat mag soms best gezegd worden toch!?

Blog voornemens volbracht! 

Mijn persoonlijke voornemens

 • Loop ik al vaker opgemaakt en met mijn haar los in het rond? Nee, niet zoveel als ik zou willen. Nu ik weer aan het werk ben, ga ik weer vaker de deur uit en zal ik mijzelf weer vaker op gaan maken en vaker mijn haar los gaan dragen. Dit voornemen gaat mee naar 2017!
 • 2-3x per week sporten. 2x sport ik zeker per week, gezien ik dan fysiotherapie heb. Inmiddels heb ik een schema waar ik me goed 1,5 uur mee kan vermaken in de sportschool. Op naar 2017 dat ik de 2-3x mag volhouden!
 • Met afvallen ben ik bezig door middel van het Cambridge dieet, waar jullie eerder deze maand al over konden lezen! Dit wil ik in 2017 doorzetten en zodra ik mijn streefgewicht bereikt heb, ga ik goed opbouwen en wil ik een gezondere levensstijl aannemen! Wie heeft er gezonde recepten, waar ik geen uren voor in de keuken hoef te staan???
 • Het doel om minimaal 10 boeken te lezen dit jaar heb ik behaald! Ik heb gemerkt dat het echt heeft geholpen om mijn Nederlands te verbeteren. Ook val ik er beter door in slaap. Ook dit is een doel dat mee gaat naar 2017, maar dan maak ik de uitdaging voor mijzelf iets groter door het minimum op 15 boeken te zetten! Als jullie nog tips hebben voor boeken die ik moet lezen, ik hoor het heel graag! Zie hier alle boeken die ik gelezen heb:
 • In mijn vorige update heb ik gezegd dat het koken uit de kookboeken nog wel ging lukken gezien we een kookclub hebben, maar helaas er zijn van mijn kant geen boeken aan te pas gekomen. Ik wide graag voor mijn ouders en Vincent nog koken, maar het wordt wel heel krap om dit nog te doen! Mama, bij deze we gaan meteen een datum vastleggen voor januari 2017!

Voornemens volbracht

 • De klusjes in huis, ja helaas pindakaas. Het to-do lijstje ligt klaar, maar we hebben er geen tijd voor gehad. Ik kon sowieso niet helpen afgelopen half jaar. Vincent en ik hebben besloten dat we in februari/maart allebei een week vrij nemen om in ieder geval een deel van het lijstje af te werken. Het grote project wat we wel hebben gedaan dit jaar is de tuin! 
 • Het voornemen om meer spelletjes te spelen, gaat heel goed! Ik vind dat we dit jaar echt veel spelletjes hebben gespeeld. Met vrienden, maar ook heel vaak dat we ’s avonds met z’n tweeen de spelletjes erbij pakte en een avond eens geen tv hebben gekeken. We hebben een nieuw spel gekocht Keezen en Regenwormen. Erg leuk!

  Voornemens volbracht

 • Zoals je in de vorige update kon lezen, had ik al informatie opgevraagd voor de cursus Loonadministratie die ik nog thuis had liggen. Het lesmateriaal was verouderd en ik kon deze opnieuw en met korting bestellen. Sindsdien ben ik er eigenlijk niet meer mee bezig geweest. Of ik het ga doen in 2017? Ik ga niks beloven, maar het lijkt me nog steeds leuk om te doen, dus ik moet denk gewoon een schop onder mijn kont krijgen en er in 2017 maar eens flink voor gaan zitten!

Voornemens volbracht? Ja en nee, sommige voornemens heb ik me echt heel goed aan gehouden, maar met sommige heb ik gewoon niks gedaan. Wat ik wel heel prettig vond is dat ik er 2 keer op terug gekeken heb waardoor ik er wel elke keer aan herinnert ben! Hoe is het met jullie voornemens? Heb jij je voornemens volbracht of niet?

Liefs Jessica, Life by Jess

2 comments

 • Charlotte

  Ik ben niet zo van de voornemens. Had er dus vorig jaar ook geen en nu weer niet 😉

  • Jessica (author)

   Ik hoor meer mensen erover dat ze er niet van zijn 🙂 Voor mij is het plaatsen van mijn voornemens wel een stok achter de deur geweest. Zo deelde ik elke keer met mijn bezoekers wat ik wel en niet had gehaald, en dat liet me elke keer weer stil staan bij de voornemens, oowja dat wilde ik nog doen! haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge