Yoast blog event

Yoast blog event, jaaroverzicht 2018

Aan het einde van mijn vakantie kreeg ik van Caroline een bericht via Facebook. Caroline is medewerkster bij Yoast (de grootste SEO plugin voor WordPress) en blogt zelf ook op kaktussen.nl  Ik heb haar leren kennen bij het Blogger by Nature event, sindsdien hebben we geregeld contact via Facebook. Net zoals deze keer: “Jess er staat een e-mail in je inbox!”. Ja en toen was ik nieuwsgierig. Het was een e-mail over het eerste Yoast blog event wat zij had georganiseerd. Wat denk je? Dit was een uitnodiging! Yes super leuk ik ga vrij regelen om erbij te zijn. Gelukkig kon ik deze dag op mijn werk vrij krijgen en ben ik gisteren (donderdag) in alle vroegte vertrokken naar Wijchen om dit blog event bij te wonen.

Yoast blog event

Daar stond ik dan, om 9 uur op de parkeerplaats in Wijchen. Beetje te vroeg, maar dat komt ervan als je tijd incalculeert voor file en er is geen file. Nog even een half uurtje social media checken en toen ben ik naar binnen gegaan. Tijd om wat te gaan leren vandaag. Het eerste half uur kennis maken met enkele bloggers die ik nog niet kon en ook even bijgekletst met de bloggers welke ik al wel eens gezien en gesproken had. Om 10 uur begon het Yoast blog event. Caroline heette ons welkom en daarna ging Annelieke ons van alles vertellen over Google Search Console en Google Analytics.

Yoast blog event

Waarover ging Annelieke vertellen? Voor mij als blogger zijn die bekende termen maar ik zal het voor jullie een beetje toelichten. Google Search Console is een tool waarmee kan je zien met welke zoekwoorden mensen jou website vinden op Google. Het artikel over de C9 detox kuur die ik heb gedaan, wordt de laatste maanden ontzettend veel gevonden. Via de Google Search Console tool kan ik dus zien hoe mensen zoeken in Google om vervolgens op mijn pagina uit te komen.

Yoast blog event

Wat is Google Analytics dan? Analytics verklapt waarschijnlijk al veel van wat deze tool is. Statistieken, de cijfers van Life by Jess. Hoeveel bezoekers heb ik per maand, uit welke landen komen de bezoekers en op welke dag en welk tijdstip zijn er het meeste bezoekers?! En nog veel meer gegevens kan je terug vinden in Google Analytics. Super handige tool, maar hier zitten zoveel knoppen in dat je eigenlijk nooit uitgeleerd bent. Dit geld ook voor Google Search Console. Ik heb veel goede tips gekregen om deze tools echt te gebruiken voor betere resultaten.

Rondleiding en lunch

Tijd voor een rondleiding voor de 4 gebouwen waarin Yoast gevestigd is. Weet je wat ik nou zo leuk vind? Yoast een bedrijf met 8,5 miljoen gebruikers over de hele wereld, zit in Nederland gevestigd in Wijchen! Waar anders? Nee hoe gaaf is het dat zo’n groot bedrijf in zo’n onbekende plaats zit en niet in Amsterdam bijvoorbeeld. Wat mij ook opviel aan Yoast is dat het allemaal jonge medewerkers zijn, dit versterkt denk ik heel erg de band als collega’s zijnde. Vele medewerkers wonen zelfs in Wijchen en een stuk of 13 zijn speciaal verhuisd naar Wijchen. Dat is toch wel hart voor de zaak hebben toch?!

Maar 4 gebouwen dus voor Yoast. Alle gebouwen hebben een ander thema en alle kamers zijn dan weer vernoemd naar iets in dat thema. Zo gebruiken zij het thema Lord of the Rings en Game of Thrones. Leuk om op die manier je gebouw te vernoemen. Alle medewerkers beantwoorden graag onze vragen en dit was voor hen ook weer een fijne feedback over Yoast de plugin. Overal in de gebouwen kwam je Lego bouwwerken tegen. Deze worden door de medewerkers en hun families gemaakt op derde kerstdag op kantoor. Ook weer zoiets leuks!

Yoast blog event

De lunch was super goed geregeld door het team. Heerlijke broodjes en een lekkere soep. Tijd om bij te kletsen met andere bloggers. Meer hoef ik daar niet over te zeggen toch als je de foto ziet?

Nog meer informatie! 

Ja dat kan, nog meer informatie op zo’n dag. ’s Avonds thuis loop je over van alle hersenspinsels in je hoofd. Wel heb ik altijd ontzettend veel nieuwe inspiratie om aan de slag te gaan met Life by Jess. Dus kom maar op!

Meike had persoonlijk naar Life by Jess gekeken en had wat verbeterpunten opgeschreven voor mij. Zo kan ik mijn categorieën nog beter organiseren en stond er nog iets op de site tot 2017 en dat moet natuurlijk alweer 2018 zijn! Heel fijn dat iemand met deze kennis eens persoonlijk naar je site kijkt en je deze tips geeft. Een volgende keer zou ik wel iets meer tijd willen hebben om één op één dingen te bespreken, maar de punten zijn mij voor nu duidelijk en ik kan Meike altijd nog mailen als ik vragen heb.

Marieke, een van de eigenaren van Yoast, kwam ons ook nog wat vertellen over site structuur en nog veel meer. Vanaf minuut één heb ik aandachtig zitten luisteren, wat een passie heeft deze vrouw voor haar vak en wat kan ze hier vol enthousiasme over vertellen. Als je haar hoort praten klinkt het allemaal zo logisch! Logisch zal het ook wel zijn, maar makkelijk toe te passen is het niet altijd. Nog meer punten om aan te werken!

De laatste presentatie voor de borrel was in het Engels. Jono Alderson kwam vertellen hoe je de snelheid van je website kan verbeteren. Het was wel even goed concentreren, zo aan het einde van de dag met al een hoofd vol informatie. En dan nog te luisteren naar een Engelse presentatie en echt Engels met een flink accent! Ook hij was weer zo enthousiast aan het vertellen dat het wel heel leuk was om naar te luisteren. Deze tips zijn denk mijn eerste punten waar ik van de week mee aan de slag ga, omdat ze redelijk “makkelijk” toe te passen zijn op de site.

Bedankt Yoast!

Na het ontvangen van al deze informatie was het tijd om af te sluiten met een borrel. Het was ook erg leuk om de verhalen van andere bloggers te horen. Ik heb onder andere gesproken met Reny van Mind Your Feed. Zij vertelde mij hoe zij haar blog is begonnen en hoe dat is uitgegroeid tot haar fulltime baan. Leuk om te horen hoe je van hobby blogger echt je geld ermee kan gaan verdienen.

Tijdens de borrel ook nog kennis gemaakt met de andere 3 eigenaren van Yoast. Waaronder dus ook de enige echte Joost. Hij heeft het bedrijf opgericht en zoals je gelezen hebt, heel veel mensen kunnen niet meer zonder zijn bedrijf. Super gaaf en allemaal zo normaal gebleven. Niet naast de schoenen lopen, gewoon mens zoals jij en ik. Even bereid om te helpen, of je nu een grote of kleine blogger bent het maakt niet uit.

Yoast blog event

Ja dit was echt een super leerzame dag voor mij. Ik ben blij dat ik erbij mocht zijn. Bedankt Caroline en Yoast voor deze uitnodiging! Mocht het Yoast blog event meerdere edities krijgen, twijfel niet om te gaan!

Liefs Jessica, Life by Jess