8 x NIET leuk aan katten

8x niet leuk aan katten

Hoe leuk zijn katten? Wij vinden katten hele leuke dieren. Zelf hebben we er twee, Eamy en Cedric. Ze geven veel liefde, die van ons houden ook van knuffelen. Maar alle leuke dingen hebben ook een minder leuke kant. Hieronder mijn 8x niet leuk aan katten. *lees dit artikel met een korreltje zout*

Niet leuk aan katten

1. Met stipt op nummer één, haren overal! Net stofgezogen en dan zie je overal alweer die haren. Wijzelf hebben ook een aparte “waskamer” waar de katten niet komen, maar zodra ik mijn kleding aantrek vind ik toch haren… Ze liggen op de gekste plekken. Je wilt ze bijna kaal scheren haha

2. Overal heb je krabtonnen en -palen staan, maar waar krabben ze aan? Aan je stoelen van €150,- per stuk! Binnenkort ga ik met een sinaasappelschil langs mijn stoelen, dat schijnt te helpen omdat katten die geur heel erg vies vinden!

3. Ik kan de klok erop gelijk zetten dat als ik aan de keukentafel op de laptop ga zitten en die witte kat van ons het ziet, die binnen no-time bij me ligt, nee niet op mijn schoot, maar bovenop de laptop, het liefste kruipt hij er nog in. En vaak heb ik net even geen tijd om te knuffelen, omdat ik wat op moet zoeken… 

kat

4. De kattenbak, elke dag met je zakje en je schepje die bakken langs, poepjes scheppen… Die fijne aroma’s die eraf komen. En dan nog niet gesproken over al het grind wat naast de bak ligt! 

5. Ze krijgen nooit te eten bij ons, zo doen ze tenminste als ik aankom met nat voer. Miauwen wat je meer janken kan noemen. Zo dichtbij mogelijk proberen te komen als je bezig bent om het in de bakjes te stoppen en je daarna nog voor je voeten lopen als je de bakjes op hun plek gaat zetten…

6. Eamy vind het nodig om te miauwen als ze niet in de slaapkamer mag komen ’s nachts. En niet te min, zo zielig is ze! Alsof iemand haar wat aan doet. Ze heeft alle ruimte om te slapen, maar waar wilt ze liggen?  Op bed bij de benen van het vrouwtje. (stiekem vind het vrouwtje dit ook wel heel erg fijn!) en oowja, dit gebeurt ook ’s ochtends voor de slaapkamer deur! Wakker worden baasjes!  (p.s. dit zijn niet onze katten hieronder!)

IMG_0666

7. Alle speeltjes verdwijnen onder de bank. Nu zullen de katten vast denken, stom mens waarom heb je dan ook een bank gekocht die niet helemaal tot aan de grond loopt… Dus eens in de zoveel tijd gaat de bank aan de kant en komen er allemaal weer speeltjes tevoorschijn…

8. Al met al zijn dit kleine dingen die we allemaal snel weer vergeten zijn door de liefde die ze ons geven. Maar het grootste punt wat echt niet leuk is aan katten, en überhaupt aan dieren, is dat ze je verlaten, soms veels te jong… Mis onze Dobby & Harvey…

Hebben jullie katten? Komen de punten hierboven je bekend voor?  Heb je nog andere punten die jullie “stom” vinden aan katten? 

Laat ik nog even afsluiten met iets grappigs, katten zijn wel heel leuk om mee te snapchatten! 

kat 1

Liefs Jessica

Instagram,  Facebook en Bloglovin

 

8 comments

 • Rosie - Lifebyrosie.nl

  NUMMER 1. Mygod, helemaal nu wij een kleine hebben word ik er soms echt GEK van. Ik stofzuig en dweil iedere dag maar er zitten altijd overal haren op. Soms kan ik echt wel gillen als ik weer haren zie op zijn speelgoed of net schone kleertjes. ARGH. Maar je doet er niks aan. Ik kan 3x per dag stofzuigen en dan zullen er nog haren te vinden zijn :(!

  • Jessica (author)

   Ja vervelend is het he… Ookal stofzuig je de hele dag, je vind ze nog denk ik… Wij hebben de “fout” gemaakt om een witte in huis te halen… Jippie.. je snapt het al die haren zie je echt overal!

  • Jessica (author)

   Ja dat is het, je krijgt zoveel liefde van die beestjes, dat ik het ook met liefde doe… (soms iets minder liefde haha)

  • Jessica (author)

   Haren zijn niet fijn… onze donkere kat geeft gelukkig niet zoveel “zichtbare” haren af, maar dit witte van ons wel… Poeh dat is zuigen/poetsen dag en nacht en nog is niet alles weg.. 😉

 • Diana

  Haha leuke post! ja katten.. ik zelf heb er ooit 7 gehad. Dus ik weet waar je het over hebt. haren hare n en nog eens haren. je kunt aan het stofzuigen blijven. dan die gezellige kattenbak. Ik had binnenkatten dus 3 kattenbakken en heel heel vaak naar de dierenwinkel om grit te halen. En dan maar niet te spreken over het krabben aan de onderkant van de bank de net nieuwe stoel of het behang wat net door mijn lieve vader gedaan was. Zwarte kleding aan doen zonder haren was bijna nooit onmogelijk. ik heb heel wat rollen plakband gebruikt destijds om weer de haartjes van kleding af te krijgen.
  Diana heeft recent gepubliceerd…Nina winnares Idols 2016My Profile

  • Jessica (author)

   Uhu alles zo herkenbaar! Wij hebben nu 2 peewee kattenbakken, dat is echt een super systeem! Idd op pad gaan zonder haren is bijna niet mogelijk… Soms hoor ik wel eens… : oow jess ben je in de rui? Haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge