Workshop paardenfotografie

Zoals de meeste van jullie weten vind ik fotograferen heel erg leuk. Op sommige momenten neem ik er echt de tijd voor, maar op andere momenten kan ik de tijd niet vinden om er veel mee te oefenen. Ik vind het wel heel erg leuk om workshops te volgen, zodat ik meer leer over fotografie. Zo stond de workshop paardenfotografie ook al enige tijd op mijn lijst, maar heb ik nooit de stap gezet om deze te gaan volgen, tot enkele weken geleden!

Hypo focus paardenfotografie

Al enige tijd volg ik Femke van Hypo focus op facebook. Ik ben haar foto’s een keer tegen gekomen bij iemand die ik via de manege ken en vanaf toen ben ik haar gaan volgen. Ze maakt ontzettende mooie foto’s en dan ook nog eens van paarden (en honden).

Twee interesses van mij in een. Vroeger was ik een paardenmeisje, want ik heb veertien jaar lang paardgereden. Hier ben ik inmiddels alweer 7 jaar mee gestopt, maar de liefde voor paarden is wel altijd gebleven bij mij. De andere interesse is natuurlijk fotografie en hoe leuk is het als degene, waarvan jij vindt dat ze mooie foto’s maakt, jou iets kan leren over de paardenfotografie. Elke keer was daar die twijfel of ik mij zou aanmelden, en elke keer hield iets mij tegen. Tot dat ene moment enkele weken geleden… En nu ga ik eens iets voor mijzelf doen! Hup Jess ga die workshop paardenfotografie nou maar volgen, je wilt het al zo lang! Schrijf je in… Zogezegd zo gedaan, helaas ging de eerste datum niet door wegens te weinig aanmeldingen, maar mocht ik wel bij Femke aangegeven welke data ik kon. En toen was het eindelijk zover, de dag van de workshop paardenfotografie!

Workshop paardenfotografie

Voor mij een geluk, Femke woont heel dichtbij, namelijk ook in Hoofddorp en hier heeft ze haar eigen ruimte voor workshops. Het eerste uur hadden we een korte theorieles over lenzen, ISO waarden, sluitertijd en diafragma. Gelukkig was het mij niet geheel onbekend, zodat je niet overloopt van de nieuwe termen. Wel heb ik nog heel veel nieuwe tips gehad en heb ik naar aanleiding van de tips ook iets op mijn lijstje gezet voor kerst. Namelijk een reflectiescherm.

Na de theorie was er tijd voor een boterhammetje en zijn we naar het Haarlemmermeerse bos gegaan. Hier kwamen 4 paarden naartoe welke wij mochten gaan fotograferen, zodat we dus meteen het geleerde in praktijk konden brengen. Wat ik voornamelijk ontzettend fijn vond aan deze workshop paardenfotografie, is dat Femke bij het praktijk gedeelte meekeek naar je foto’s en nog extra tips gaf. Dat was voor mij echt wel belangrijk als ik een cursus zou gaan volgen. We hebben tips gekregen voor portretfotografie, maar ook voor het maken van foto’s als de paarden bewegen. Al met al vond ik het een hele leuke dag en heb ik er veel van geleerd. Geen standje automatisch meer voor mij, eindelijk! Daar wilde ik zo graag vanaf, maar ik wist elke keer niet de stap te zetten om hiervan af te gaan, tot nu. Zo blij mee.

Het resultaat

Kijken jullie mee naar de foto’s? Onderstaande foto’s zitten vanaf nu in mijn portofolio, als het gaat om paardenfotografie. Hopelijk mag ik in de toekomst nog meer paarden fotograferen. Het was erg leuk om te doen, al waren de rijdende foto’s best nog wel lastig! Dat is een typisch gevalletje oefenen!

workshop paardenfotografie

workshop paardenfotografie

workshop paardenfotografie

workshop paardenfotografie

workshop paardenfotografie

workshop paardenfotografie

workshop paardenfotografie

workshop paardenfotografie

Wat vinden jullie van de foto’s? ik ben er heel er blij mee! Heb jij een paard die je graag op de foto wilt hebben, contact mij dan even! Ik vind het heel leuk om dat te doen!

Liefs Jessica, Life by Jess