Wist je dat? Jess is een nagelstyliste

Nagels, nagelstyliste

Als je mij niet in het echt kent, is er iets wat ik je nog niet verteld heb de afgelopen maanden. Niet omdat het niet verteld kon worden, maar ik had er nog niet over nagedacht dat ik hier een artikel over kon schrijven. Wist je dat ik een nagelstyliste ben?

Jess is een Nagelstyliste

Zo dat is eruit! Ja je leest het goed, ik ben een nagelstyliste. Toen ik een jaar of 15-16 was, zag ik voor het eerst echt de acryl nagels pas. Toen heb ik het een keer laten zetten en eigenlijk was ik direct verkocht. Het gevoel wat ik door de nagels kreeg en nog steeds krijg, wauw dat je wil je toch altijd hebben. Zo ben ik een aantal jaar later op zoek gegaan naar een cursus om zelf nagelstyliste te kunnen worden.

Nagels, nagelstyliste

Sinds 2010 mag ik mezelf nagelstyliste noemen voor acryl nagels. Een droom kwam uit. Wat vond ik het heerlijk om met nagels bezig te zijn, klanten tevreden de deur uit zien gaan. Ik heb de eerste 2-3 jaar wat klanten gehad, dit was leuk om naast school te doen. Totdat ik een HBO opleiding ging volgen. Mijn volle aandacht moest naar deze opleiding en ook in de avonduren moest ik veel leren. Zo had ik weinig tijd om klanten te kunnen ontvangen en nog een goede kwaliteit te kunnen bieden. Toen heb ik de keuze gemaakt om hiermee te stoppen, voorlopig!

Hoe nu en wat vind ik mooi?

Mijn spullen heb ik nog steeds thuis staan en die gaan ook niet weg, daar ben ik veel te trots op dat ik dit heb mogen leren. Op dit moment doe ik er niks mee, misschien dat dat later komt. Want als ik mooie nagels zie bij andere, wordt ik daar wel heel blij van. Ook als ik zelf nagels heb laten zetten krijg ik direct een blij gevoel. Ik voel me (misschien heel stom hoor) maar gelijk meer vrouw, ik voel me mooier en ik kijk wel 100x per dag naar mijn nagels. Heerlijk om dat getikt te horen op mijn toetsenbord als ik blogs aan het schrijven ben.

Nee absoluut niet dat ik alle nagels mooi vind! Van die nagels die super lang zijn waar je niks mee kunt, daar pas ik wel voor, zo onhandig zijn ze dan ook wel weer haha… Of nagels die helemaal vol zitten met steentjes, 3D schilderingen. Nee bedankt, geef mij maar mooie nagels, die niet te lang zijn, en waar een mooi kleurtje op gelakt is. De foto’s in dit artikel, zijn van Pinterest en geven een goed inzicht in wat ik mooi vind qua kleur van nagels. De lengte en vorm is niet op alle foto’s goed.

Nagels, nagelstyliste

Voor onze trouwdag heb ik ook nagels laten zetten, met een zilveren glitterrand.

Waar het vroeger nog helemaal niet bekend was, is het tegenwoordig “normaal” als je acryl nagels hebt. Hebben jullie wel eens nagels gehad? En wat vond je hiervan?

Liefs Jessica, Life by Jess

 

10 comments

  • Jessica (author)

   Dank je wel. Je hebt vast wel iets “nieuws” gelezen wat je nog niet wist.

 • Ilse van Kreanimo

  Toen ik ben getrouwd heb ik er ook laten zetten.
  Maar wat schaamde ik me als ze eraf gingen.
  Ik had geen mega lange laten zetten en dus kon ik ze ook niet zo goed zuiver maken….
  Sindsdien ben ik er een beetje vies van…
  Ilse van Kreanimo heeft recent gepubliceerd…Handmade gifts by Linda – kreatieve kronkelMy Profile

  • Jessica (author)

   Wat jammer dat je het niet fijn vond. Het schoonmaken is wel een ding af en toe, maar ik gebruik er gewoon een satéprikker voor haha, zo kan ik de randjes goed schoonhouden.

 • Mèlanie

  Ik heb het twee keer op vakantie laten zetten en natuurlijk 7 weken terug voor mijn bruiloft. Ik vind het echt prachtig maar er blijft niks meer van je nagels over. Alleen mijn pinknagels zitten er nog op derest is er al vanaf en m’n nagels zijn nu zo dun en zo slap 🙁
  Mèlanie heeft recent gepubliceerd…Meet he bloggers… Meet MelissaMy Profile

  • Jessica (author)

   Heb je de nagels er niet af laten halen door de styliste? Ik ben het met je eens hoor, je nagels worden er zeker dun en slap van, maar dit is zodra je een “nieuwe” rand van je nagel laat groeien wel verholpen. Dat merk ik tenminste, zodra mijn nagels eraf zijn, vijl ik mijn eigen nagels kort en wat er dan terug groeit is wel weer stevig.

 • Maxime

  Hahaha grappig eigenlijk wist ik dit nog niet. Ik heb wel eens nagels laten zetten maar mijn eigen nagels groeien vrij snel waardoor het een duur geintje wordt. Helaas! Want ik vind het prachtig en snap goed wat je bedoeld. Je voelt je vrouwelijker en sexy hihi

  • Jessica (author)

   Haha, ojee we moeten gauw een keer een wat weten we niet over elkaar avondje houden.. 😉 Mijn eigen nagels groeien ook snel merk ik nu. Heb nu 2 weken nagels, maar heb best al wat uitgroei.

 • Doreen

  Hi. Zoals je weet doe ik het al jaren. Vandaag weer opgevuld en een mooie kleur blauw erop gedaan.. ben weer meer vrouw hahaha. Gr doreen/la petite salon

 • Simone

  Ik heb nog nooit mijn nagels laten doen. En ik neem er zelf ook nooit echt de tijd voor, al houd ik wel van een leuk nagellakje. Acrylnagels vind ik voor mezelf iets minder, dat zou ik niet zo snel doen, maar ik moet zeggen dat ik die op de laatste foto best mooi vind! En dat getik op een toestsenbord dat vind ik dan ook wel weer leuk 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge