Welke series heb ik gekeken? #2 Good Witch

Netflix series, serie

In september vorig jaar ben ik geopereerd aan een hernia, toen heb ik veel tijd gehad om series te kijken en ook heb ik toen al enkele series die ik gekeken had met jullie gedeeld. Ondertussen weet ik Netflix nog steeds heel goed te vinden en heb ik nog meer series gekeken. Waarvan enkele hele goede, zoals de Good Witch!

Good Witch

In de Good Witch, volgen we de “goede” heks Cassie en haar dochter Grace. Zij wonen in Middleton een dorp waar iedereen elkaar kent. Cassie voelt bepaalde dingen aan en geeft goede adviezen, wat sommige niet heel goed snappen. 

serie, netflix series, good WitchIk vond de Good Witch een heerlijke serie om te kijken. Het is een leuke serie juist omdat iedereen elkaar kent en elke situatie voor de ene persoon, gevolgen kan hebben voor de andere persoon die ook in het dorp woont. Inmiddels staan er 2 seizoenen online op Netflix, alle afleveringen duren maar 40 minuten dan dat vind ik een mooie tijd om naar een aflevering te kijken. Zo kan je even tussendoor een aflevering kijken. De cast speelt goed hun rol. Ook zit er een romantische verhaallijn in verwerkt. Ik hoop dat seizoen 3 heel snel komt, want seizoen 2 eindigde echt ontzettend vervelend!

Prison Break

Prison Break gaat over Michael Scofield, die een bankoverval pleegt om in de zelfde gevangenis, als zijn broer Lincoln Burrows, terecht te komen. Waarom? Omdat hij een heel ontsnappingsplan doordacht heeft om zijn broer uit de gevangenis te krijgen. Maar in een gevangenis gebeuren natuurlijk geen gemoedelijke dingen en zo beland Scofield vaak in benarde situaties. 

Prison Break, een al wat oudere serie, maar dat maakt hem niet minder leuk! Voor mij was het de tweede keer dat ik de serie ging kijken. Samen met Vincent ben ik begonnen aan de serie, en heb ik hem tot en met seizoen 2 helemaal mee gekeken, vanaf halverwege seizoen 3 ben ik wel afgehaakt, waar Vincent nog verder keek. Vorige keer dat ik Prison Break keek ben ik ook op hetzelfde punt ongeveer afgehaakt. De broers komen elke keer in een andere gevangenis terecht en elke keer heb je ongeveer een zelfde verhaallijn. De spanning uit het eerste en tweede seizoen hebben ze wat mij betreft niet kunnen vasthouden naar de andere seizoenen.

Er zijn 4 seizoenen van Prison Break, en daarna is er nog een film, The Final Break. Vorig jaar (2016) is een trailer verschenen van het nieuwe seizoen. Wanneer deze exact naar Nederland komt is nog niet bekend.

Jane the Virgin

Jane the Virgin is een Amerikaanse komedieserie. Een klein beetje gebaseerd op het verhaal van de Venezolaanse serie Juana la Virgen, gecreëerd door Perla Farías. Jane is een jongevrouw en zoals de titel al zegt, nog maagd. Toch raakt Jane in verwachting, maar hoe is dit mogelijk?  

serie, netflix series

Jane the Virgin, 1 seizoen staat er op Netflix, maar volgens mij is seizoen 2 in aantocht. Jane raakt zwanger, maar toch is ze nog maagd. Een zwangere maagd, hoe is dit mogelijk? Ze wordt gezien als een wonder van god. Het verhaal wordt vaak ingeleid door een verteller, waarna je daarna het verhaal verder ziet vanuit Jane. De afleveringen duren niet lang, dus heerlijk om even snel te kijken. Leuke personages en het verhaal is goed verteld.

Hebben jullie deze series al gekeken? Of hebben jullie nog andere tips voor me? Ik ben heel benieuwd welke serie jullie echt is bijgebleven!

Liefs Jessica, Life by Jess