Welke series heb ik gekeken? #1

Netflix series, serie

De afgelopen weken heb ik veel tijd gehad om series te kijken. Voor ik thuis kwam te zitten door mijn gezondheid, was ik nooit van het kijken van series. Ik had daar weinig geduld voor. Dat stemmetje in mijn hoofd zei dan: en je kan dat nog doen en dat nog doen, ipv op je kont te blijven zitten naar een serie te kijken, want geheid dat je dan 3 uur verder bent, omdat je niet kan stoppen met kijken. Maar als je dan toch weinig anders kan dan zitten en liggen, ja dan klinkt het wel heel aantrekkelijk! 

Zo werkte ik voor mijn operatie al een aantal weken halve dagen, en 2 weken voor de operatie ben ik helemaal gestopt met werken. En nu na de operatie moet ik ook nog veel rusten en heb ik dus nog steeds alle tijd om series te kijken. Maar welke series heb ik ondertussen al gekeken? Schrik niet, ik heb aardig doorgekeken haha…!

Suits

Suits gaat over Mike, hij heeft een droom om advocaat te worden, maar door een schorsing kan hij deze droom wel vergeten. Zo loopt hij per ongeluk binnen bij de sollicitaties voor een advocaat-stagiaire bij Harvey Specter, een van de beste advocaten van New York City. Harvey is verrast door de kennis van Mike en neemt hem aan. Dit is een geheim tussen Harvey en Mike, maar hoelang kunnen ze deze fraude geheim houden?

netflix serie

De allereerste serie die ik heb gekeken op Netflix. En ik kan je vertellen, ik viel in een zwart gat op het moment dat ik alle afleveringen had gezien (binnen 1,5 week heb ik 4 seizoenen gekeken). Op dit moment is seizoen 5 te zien op de televisie, ik ben alles aan het opnemen om het vervolgens in 1x achter elkaar weer weg te kunnen kijken. Ben zo benieuwd hoe het verder gaat! Dit is echt een serie waar ik heel blij van werd, omdat het zich op kantoor afspeelt, vrij zakelijk is, maar met een flinke touch of romance. Zelfs de outfits uit Suits zijn al een plezier om naar te kijken. (Oké, Harvey is ook heeeel leuk!)

Grace & Frankie

Grace & Frankie zijn twee totaal verschillende gepensioneerde vrouwen die alles op rolletjes hebben. Denken ze, totdat hun mannen met de bekentenis komen dat ze de afgelopen jaren al een affaire hebben en dat ze willen scheiden. De vrouwen gaan beide naar het zomerhuis van hun vieren, en doordat de dames zulke verschillende karakters hebben, maar wel in dezelfde situaties verkeren, krijg je hele leuke en grappige situaties! Redden ze het samen in huis, en gaan de mannen wel met elkaar door? 

netflix serie

In het begin stond ik een beetje sceptisch tegenover deze serie. Is dit wel een “smakelijke” serie? Sorry, maar ik hoeft niet naar hele intieme oudjes te kijken… Maar na enkele afleveringen (van maar 30-35 minuten) was dit een heerlijke grappige serie om na Suits te kijken. Het is een luchtig serie en als je twee seconde niet kijkt weet je nog steeds waar het over gaat. Op netflix staan 2 seizoenen met in totaal 23 afleveringen.

Orange Is the New Black

Piper heeft 15 maanden gevangenisstraf gekregen, omdat ze met haar ex-vriendin Alex medeplichtig was aan internationale drugssmokkel. In de gevangenis moet ze zich proberen staande te houden, maar reeds in de eerste weken maakt ze enkele vijanden. Ze moet met pesterijen van medegevangenen omgaan, onder andere omdat zij een hogere opleiding genoten heeft dan de andere gevangen.

series

Zo vaak heb ik deze serie voorbij horen komen, Jess die moet je echt zien! Kom maar op met OITNB dacht ik. Helaas ben ik tot de helft van het tweede seizoen blijven kijken, maar ik kom er maar niet in. Het heeft voor mij niet de spanning/aantrekkingskracht waardoor ik verder moet blijven kijken. Heel veel snappen mij niet hahaha, hoe dan Jess? Hoe kan je dit niet leuk vinden!? Geen idee, het trekt me niet. Een van jullie deze serie gekeken of net als ik geprobeerd te kijken?

Gezien ik nog steeds rustig aan moet doen, heb ik nog heel veel tijd voor series. Over een niet al te lange tijd ga ik nog een keer een blog schrijven over de series die ik gekeken heb. Er staan er namelijk nog 3 op mijn “afgekeken” lijst, maar dat vond ik teveel om nu in een keer te delen.

Als jullie nog serie tips hebben, ze zijn welkom!

Liefs Jessica

10 comments

 • Maxime

  Nee Jes! Heb je OITNB niet afkeken Je komt er niet in? Wauw! Nou ik vond m super! Net als: breaking Bad, Hannibal, Teenwolf, Vampire Dairies naja en de rest van het netflix assortiment

  • Jessica (author)

   Haha nee ik heb hem niet afgekeken, ik kom er gewoon echt niet in… Breaking Bad en Teenwolf staan op mijn lijstje om te kijken. Daar hoor ik ook heel veel mensen over.

  • Jessica (author)

   Haha wat grappig dat je oitnb helemaal de koning vind. Ik had het graag ook gewild, maar ik kom er echt niet in. Thanks voor de tip van Narcos!

 • Lydia

  Je bent denk ik één van de weinige mensen die OITNB niet leuk vindt. 😉 Smaken verschillen hè. Ik heb alle seizoenen gezien en vind het heerlijk.
  Hier nog een stem voor Breaking Bad, die is zo spannend. En verder, Sherlock (BBC serie), Call The Midwife en The Tudors. Als het goed is staan deze op Netflix 🙂

  • Jessica (author)

   Hahaha, erg he, ik had hem echt heel erg graag leuk gevonden, maar helaas het doet me weinig. Gelukkig wat je zegt, smaken verschillen. Thanks voor je andere tips, breaking bad wordt de serie die ik ga kijken, zodra ik weer een nieuwe moet kiezen.

 • Vlijtig Liesje

  Suits heb ik een aantal seizoenen gekeken, maar ik haakte af toen dat donkere meisje viel voor een oude vlam. Dat vond ik niet leuk!

  • Jessica (author)

   Ik denk dat ik weet wat je bedoelt. Ben ik net voorbij, dat was seizoen 4 ongeveer. Ik ben seizoen 5 aan het opnemen op dit moment vanaf de tv. Zodat ik straks alles weer achter elkaar weg kan kijken haha.

 • Lonneke

  Suits denk ik wel echt een serie voor mij. Door tijd gebrek kijk ik nooit series helaas.

  • Jessica (author)

   Ik had ook nooit de tijd en het geduld om een serie te kijken. Maar soms wordt je gedwongen door je lijf haha. Denk dat het straks als ik het normale leven weer heb, dat het dan ook minder wordt hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge