Welk beroep leek kleine Jess vroeger leuk?

Beroep, droombaan

Iedereen heeft als kind wel een droombaan in het hoofd. Wat een idee welk beroep leuk zou zijn om later uit te voeren. Vroeger had ik heel veel ideeën wat ik wilde worden, elke keer wat anders. Welk beroep had ik in mijn hoofd en waarom zijn het deze beroepen niet geworden?

Welk beroep wilde ik als jonge Jessica uitvoeren?

Kraamverzorgster

Kraamverzorgster leek me een mooie kans om veel met baby’s en kinderen bezig te zijn. Het contact met deze mooie wezentjes en hun nieuwe ouders. Ja ik zag het al voor me. Mijn zorgzame kant zou ik helemaal kwijt kunnen in dit beroep. Waarom dit het niet geworden is? Ik weet het eigenlijk niet zo goed, ik heb zo een vermoeden omdat ik vele verhalen heb gehoord dat een kraamverzorgster steeds meer huishoudelijke taken op zich neemt, omdat ouders heel veel dingen de laatste jaren al beter weten en daar geen tot weinig hulp meer bij nodig hebben. Maar ik durf niet te zeggen of dit ook zo is in het echt en of dit mijn reden was!

Juf Jessica

Juf worden is voor vele jonge meiden een beroep wat zij wilde gaan doen als ze later groot zouden zijn. Zo ook voor mij. Het stond vast, later zou ik gaan leren om juf te mogen worden. Het liefste van een kleuterklas of groep 3/4. Volgens mij had ik dit beroep best lang in mijn hoofd gehad, maar naar mate de maatschappij veranderde en ik doorkreeg hoeveel mensen deze opleiding wilde gaan doen, ben ik van mijn idee afgestapt om juf Jessica te worden.

beroep Juf

Juf Jessica bij de paarden

Ja als ik niet voor de klas zou staan, dan maar in de bak met paarden om mij heen. Het leek en lijkt mij nog steeds heel leuk om les te mogen geven aan meiden/jongens die paardrijden ook zo leuk vinden en veel willen leren. Vroeger stond ik buiten ook ontzettend vaak te oefenen, in de straat, met een denkbeeldige bak en denkbeeldige leerlingen. Zo had ik van te voren een schema gemaakt wie op welk paard zou rijden en toen ben ik mijn denkbeeldige leerlingen les gaan geven… Haha, achteraf super grappig om er nu zo aan terug te denken! Maar dit lijkt me nog steeds heel leuk om te mogen doen. Wie weet ….

De nieuwe Anky van Grunsven

Ja dit was het beroep, ik wilde de nieuwe Anky van Grunsven worden. Maar ja, zonder eigen paard zal dit nooit een succes gaan worden, dus ook dit beroep werd van de baan geveegd. Wat heb ik een respect voor haar en wat leek het mij ontzettend gaaf om dit ook te mogen doen. Maar niemand wordt net als Anky, Anky is onze dressuur koningin, en niemand anders zal dit worden. Mijn grootste droom is om ooit nog in een vol stadion een kür op muziek te mogen rijden, het liefste in een super mooie jurk, en voor 8 minuten de show stelen!

Wat wilde jij vroeger worden? En heb je nu het beroep wat je vroeger wilde ?

Liefs Jessica, Life by Jess

Deze blog is onderdeel van de #30DayBlogChallangeNL bedacht door Maris. 

4 comments

 • lin

  Leuk om te lezen! Ik wilde vroeger danseres of actrice worden haha inmiddels heel blij met de blog en de studio 🙂 Ps leuk de handtekening! 😉

  • Jessica (author)

   Leuk, zo heeft iedereen andere dromen hé. Goed hé me handtekening 😉

 • Lifeaholic.nl

  Haha wat leuk om te lezen! Zo wilde ik vroeger altijd dolfijnertrainster worden helaas ook niet geworden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge