Weight Watchers; een update

Weight Watchers update

Inmiddels ben ik 3 maanden bezig met het programma van de Weight Watchers. Hoe gaat het hiermee, kan er iets anders? Waar moet ik rekening mee houden en hoe bevalt het mij om dit programma te volgen? Ik ga het allemaal nu vertellen, want het wordt wel weer eens tijd voor een update.

3 maanden bezig met Weight Watchers

Laat ik met de deur in huis vallen, het gaat kak. Sinds wij te maken hebben gehad met het overlijden van mijn schoonmoeder ben ik de draad/de knop kwijt. Ik kan hem niet meer zo lekker oppakken als daarvoor en daar baal ik soms stevig van, al kan het me soms geen ruk schelen. Het probleem is dat ik daar nog een beetje te veel tussen schommel en de draad ook niet lekker kan oppakken.

Het enige wat ik wel heel fijn vind, is dat ik door de eerste weken van het programma al heel erg meer bewust geworden ben van het feit wat ik in mijn mond stop. Voedingsmiddelen waarvan ik weet dat ze slechter zijn, probeer ik nog steeds minder vaak in mijn mond te stoppen, dus wat dat betreft gaat het wel goed, maar de rest is bagger.

Niet elke keer ben ik bij het praatje gebleven gezien mijn hoofd daar niet naar stond. Wel probeer ik elke donderdag nog naar de cursus te gaan, om in ieder geval maar even te kunnen wegen. Van het wegen word ik ook niet veel gemotiveerder dus dat helpt mij echt niet om de knop weer te vinden. Sinds het begin ben ik namelijk 2,8 kilo aangekomen. Wel met schommelingen hier en daar, maar hoe je het went of keert, het zit erbij.

Emoties

Zoals je hierboven al kan lezen, doen emoties heel erg veel voor mij in combinatie met voeding. Dit is iets wat ik al wist, maar nu weer heel erg goed naar voren komt. Een overlijden meemaken van zo dichtbij, daar alles voor moeten regelen, nu financieel alles nog regelen en enkele andere privé situaties die er zeker niet aan mee helpen om mij beter te laten voelen.

Toch hoop ik dat ik het binnenkort weer een beetje beter in de hand krijg en me echt weer meer kan focussen op dit programma. Hopelijk mag de volgende update van betere inhoud zijn.

Nog iets delen met jullie

Ja ik ga het alvast delen, omdat ik niet weet of de volgende update nog gaat over de Weight Watchers. Ik ben mij namelijk aan het oriënteren voor het traject van een maagverkleining. Ik heb hier de Weight Watchers uiteindelijk wel voor nodig, gezien je pas groen licht krijgt onder andere na 4 maanden bij een diëtiste te zijn geweest. Hier valt de Weight Watchers inclusief de cursus ook in. Ik blijf sowieso doorgaan dus nog bij de WW, om in ieder geval op dat punt akkoord te kunnen krijgen op een operatie. Hoe het verder in zijn werk gaat, dat hoor ik binnenkort op de screening. Ik denk dat ik dit traject (mocht het doorgaan) met jullie wel ga delen, maar dat volgt dan pas tegen december/januari.

Zijn er toevallig lezers van mij welke ervaring hebben met een maagverkleining? En dan bij voorkeur de Gastric Sleeve? Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen!

Liefs Jessica, Life by Jess