Wees lief voor jezelf

Outfit by Jess dress, wees lief voor jezelf

Wees lief voor jezelf, dit is een zin die ik de afgelopen tijd vaker heb gehoord. De laatste tijd zit ik niet heel erg lekker in mijn vel en dat komt er nu allemaal een beetje uit. Ik wil jullie er iets meer over vertellen door deze blog.

Ik ben moe

In de afgelopen weken hebben jullie al vaker kunnen lezen dat ik heel erg moe ben. Dit was zoveel lichamelijk als geestelijk. Gelukkig is de lichamelijke moeheid wel een beetje voorbij en ben ik niet meer om 9 uur ’s avonds uitgeteld. Alleen mentaal loop ik over op dit moment. Er is de afgelopen tijd zoveel gebeurd, wat ik niet goed heb willen/kunnen uiten en dat ben ik gaan opproppen.

Mijn hoofd slaat op tilt op het moment dat ik teveel gepland heb in een week, dat ik weinig plek zie voor rust. Zo had ik de afgelopen twee weken diverse afspraken staan in de agenda die ik geschrapt heb. Ik keek een keer op zondag in mijn agenda en kreeg het Spaans benauwd bij het idee dat ik maar 1 avondje thuis zou zijn die week. Toen heb ik tegen mijzelf gezegd, nee Jess het is klaar. Afzeggen wat je af kan zeggen en wees lief voor jezelf. Voor de komende weken heb ik al in mijn agenda al diverse kruizen staan dat ik die avonden niks af mag spreken van mijzelf. Ik moet toegeven het geeft mij al een stukje rust.

Kinderwens 

Hoe nuchter ik soms ben of probeer te blijven, ik kan het soms even niet meer opbrengen. Het traject waar wij in zitten voor onze kinderwens begint nu af en toe wel zijn tol te eisen. De afspraken die niet vooruit te plannen zijn en waar ik dus geen grip op heb. Het halfuur heen reizen, 5 minuten binnen zijn en weer een halfuur terug kunnen rijden op de scooter. Soms is dat wel een ding waar ik tegenop zie. Terwijl het ook heel lekker is om juist dat halfuurtje op de scooter te zitten. Even niks aan je hoofd, frisse lucht en alleen maar luisteren naar dat geluid van de omgeving.

Twee weken terug hebben Vincent en ik een gesprek gehad in het ziekenhuis over de vervolgstappen voor het traject. Dit gesprek is heel fijn geweest en heeft mij een beter beeld gegeven van de “planning” voor het komende jaar, mocht ik niet zwanger raken natuurlijk!

Hoge lat

De lat ligt voor mijzelf altijd heel erg hoor! Zonder dat ik dat echt door heb. Ik weet het wel, want het is mij al 100x verteld, maar het is het karakter zullen we maar zeggen. Zo wil ik het goed doen op alle vlakken. Ook wil ik het liefste nog (veel) afvallen, wil ik eigenlijk 3x per week in de sportschool staan, zo wil ik het glutenvrije eten wat ik doe volhouden en het liefste wil ik dan ook nog zo gevarieerd mogelijk eten.

Zo wil ik het huis eigenlijk helemaal aan kant hebben, de was bij hebben, elke avond gezond koken…Natuurlijk wil ik ook nog de (goede) vrouw, dochter, zus, vriendin, collega, werknemer zijn. Ik wil veel te veel tegelijk! Nu ik het zo achter elkaar zet pfffff benauwd… Ik wil echt veel te veel!

Wees lief voor jezelf

Zo zijn er nog wel enkele dingen die mij opbreken. Vriendschappen die even in zwaar weer hebben gestaan, werk wat niet altijd gaat zoals ik het graag zou zien, maar dit heb ik uitgesproken en daar gaat aan gewerkt worden! Ook heb ik nog wat dingen uit het verleden niet goed verwerkt wat dus best nog wel diep zit.

Enkele weken terug zat ik op de scooter naar mijn werk ’s ochtends vroeg en ik kon wel janken. Ik kon het niet, maar ben toch doorgereden en ben de dag doorgekomen. Dit was voor mij het moment om de praktijkondersteuner weer te bellen om een afspraak te maken. Deze afspraak is vorige week geweest en dat lucht al wel op, maar ik ben er zeker nog niet. Wees lief voor jezelf Jess was een van de dingen die zij zei.

Ook heb ik een detox massage gehad (AUW! Maar dat even terzijde) haha, ook daar werd mij weer verteld dat ik een ontzettend stevige huid had die veel troep/gevoel/problemen van mij vasthoud, ook daar werd mij weer even op het hart gedrukt dat ik lief moest zijn voor mijzelf. En dat was op dezelfde dag als dat ik naar de praktijkondersteuner was geweest. Je snapt al, dat was een heerlijke jankdag haha…

Let it go! 

Dat power gevoel van de foto heronder moet ik even laten gaan. De komende weken staan voor mij in het teken van aan mijzelf werken. Geen tot heel weinig dingen doen waar ik geen zin in heb, lekker veel in mijn “nieuwe” gezellige huisje zijn. Dit kan ook wel eens betekenen dat ik niet meer 3x per week ga uploaden hier op Life by Jess. Ik doe mijn best van wel, want ik haal hier ontzettend veel plezier uit en ook dit lucht wel heel erg op. Maar als ik een keer liever op bed ga liggen of op de bank wil blijven zitten ga ik daar voor kiezen.

Outfit by Jess, Leger, wees lief voor jezelf

Wees lief voor jezelf Jess! Hoe moeilijk ook, maar ik ga het doen! Hebben jullie nog tips voor mij hoe ik dit het beste kan doen? Hoe zijn jullie zelf lief voor jezelf?

Liefs Jessica, Life by Jess

21 comments

 • Patty

  Wat een stoere blog meis! Heel goed dat je jezelf zo bloot durft te geven. Ik kan me nauwelijks voorstellen hoe je je moet voelen, maar ik vind het erg knap dat je af en toe kan zeggen: Nu is het even klaar. Een paar tips:
  Iets met chocola.
  Met een lekker maskertje, manicure, voetenbadje op de bank.
  Een nieuwe serie volgen via Netflix.
  Chocola.
  Elke avond voordat je gaat slapen 3 dingen opschrijven die je als positief ervaren hebt (kleine dingen, bijv. “Ik heb lekker van het zonnetje genoten, of: het avondeten smaakte goed).
  Een goed boek en een kop thee.
  Chocola.

  Heel veel sterkte de komende tijd meis! Ik leef met je mee.

  Liefs,
  Patty

  • Jessica (author)

   Thanks meis, goede tip om elke dag wat leuke dingen op te schrijven over die dag! Ga ik zeker doen.

 • Maxime

  Ik stuur je veel liefde en steun

 • Chiitra Poppen

  Ik snap je situatie heel erg goed Jess. Volg nu ook ontspannings therapie; praten om je hart te luchten en concentratieoefeningen naar jezelf gericht. Wat betreft jullie kinderwens hoop ik dat dit voor jullie lukt, maar gun jezelf en elkaar ook liefdevolle momenten bij teleurstelling in deze. Niets moet (bijna) alles mag. Veel sterkte Jess!

  • Jessica (author)

   Thanks Nicole, en zo is het, het strengst ben je voor jezelf en niet voor anderen. Dat mag nu wel eens omdraaien.

 • Charlotte

  Heel herkenbaar! Ik denk ook altijd dat alles perfect op orde moet zijn en dat ik alle afspraken met iedereen maar moet blijven plannen. Kan er ook van balen als mijn agenda te vol zit, maar wil ook niks afzeggen om niemand teleur te hoeven stellen. Hier helaas dus geen tips voor je. Wel een dikke digitale knuffel!

  • Jessica (author)

   Dank je wel voor je knuffel! Het is wat je zegt het afzeggen van afspraken was ook heel lastig, ik wil graag een verklaring geven aan iedereen waarom ik iets afzeg, terwijl dit helemaal niet nodig is.

 • Susan

  Waar heel veel meiden mee kampen, denk ik. We willen het allemaal zo goed doen! Maar soms moet je ook denken: ik dóe het al goed. Het is heel goed om af en toe nee te moeten zeggen tegen dingen. Of een avondje bewust niet te gaan sporten omdat je gewoon even een bankhangavondje met je vriend nodig hebt. Van jezelf houden! Jij bent ’t belangrijkst. Stoer dat je dit zo op je blog durft te zetten!

  • Jessica (author)

   Ja veel mensen hebben hier denk last van in de maatschappij van tegenwoordig waarin maar verwacht wordt dat je doorgaat en overal aanwezig ben en leuk doet.

 • Joanne

  Lief voor jezelf zijn klinkt zo makkelijk, maar het kan soms zo lastig zijn. Zeker als je niet goed in je vel zit..
  Joanne heeft recent gepubliceerd…Trend | Leopard coatMy Profile

  • Jessica (author)

   Ja het is zo lastig, maar ik ga heel erg me best doen om lief te wezen voor mijzelf.

  • Jessica (author)

   Dank je wel. Ja het is heel belangrijk maar soms zo moeilijk.

 • Janske

  Wat goed dat je dit voor jezelf nu weet een er iets aan kunt doen. Het gaat je lukken… Dat weet ik zeker! Mijn tips… Probeer op de momenten dat je niets doet ook echt alles los te laten en zonder schuldgevoel bewust genieten van het niets doen. Probeer je niet te druk te maken over dingen waar je geen invloed op hebt, dit helpt namelijk niet.. (is makkelijker gezegd dan gedaan). Maak lijstjes met doelen voor die dag… Daar hoeven geen 100 dingen op te staan.. Maar het afstrepen voelt goed en je hoeft niets te onthouden want het staat toch op je lijstje. Stel niet te hoge eisen aan jezelf. Je hoeft geen superwoman te zijn… Want je bent goed zoals je bent Jess! Wees tells op jezelf, want je doet het super goed! Liefs!

 • Hanneke

  Heel herkenbaar, ik schrijf er ook over op mijn blog. Heel veel liefde voor jou!

 • kiki hasselton

  zeer herkenbaar! Hier ook een perfectionist en ik wil ook nooit wat afzeggen, maar sommige leuke dingen zijn ook soms zwaar en vermoeiend. Lief voor je zelf zijn, moet ik ook nog leren. Ik ben wel lief voor andere 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge