Weekend diary – Landal Miggelenberg

Afgelopen weekend zijn Vincent en ik een weekend weg geweest samen met mijn ouders en mijn zusje en haar vriend. We hadden een huisje gehuurd op het Landal park Miggelenberg in Hoenderloo. Het artikel is iets later online gekomen dan gepland, maar ik had geen zin om zondagavond na thuiskomst nog dit artikel in elkaar te zetten vandaag. Kijken jullie mee naar het weekend op Landal Miggelenberg?

Een weekend op Landal Miggelenberg

De vrijdag begon voor mij gewoon op het werk, een half dagje zoals altijd op vrijdag. Na het werk ben ik naar huis gegaan, heb ik alle spulletjes gepakt en toen beste mijn beste vriendinnetje op of ik zin had om even mee een kopje thee te gaan drinken ergens. Dat lukte qua tijd wel, ik moest toch wachten totdat Vincent thuis zou komen (waarschijnlijk rond 16:00 uur). Samen met haar ben ik naar het dorp geweest en hebben we ook nog wat gegeten.

Landal Miggelenberg, weekend weg (1)

Toen Vincent thuis was hebben we alles in de auto gezet en was het tijd om te gaan! Op naar Landal Miggelenberg. Ik reed en Vin zat met een biertje naast mij in de auto. Ik ben een klein beetje omgereden, want ik zat op de wisselbaan richting Amersfoort, alleen deze ging niet naar Amersfoort zoals voorheen, maar naar Almere. oeps! Het was 10 minuten extra dus het viel nog reuze mee!

Landal Miggelenberg, weekend weg (1)

Bij aankomst op het park zijn we direct naar het restaurant gegaan waar mijn moeder al gereserveerd had. Daar heb ik een lekker drankje gedronken en daar hebben we lekker gegeten. Ik had een carpaccio vooraf en een mixed grill als hoofdgerecht.

Landal Miggelenberg, weekend weg (1)

Later in het huisje hebben we alle spulletjes uitgepakt en hebben we nog een spelletjes gedaan. De jongens tegen de meisje. Best wel een grappig spel. Niet helemaal volgens de regels gespeeld haha, maar goed so be it!

Zaterdag

Goedemorgen! Bij een weekend weg hoort een lekker ontbijt. Vin en K. hadden broodjes gehaald bij de winkel en konden zo aanschuiven!

Landal Miggelenberg, weekend weg (1)

Na het ontbijt heeft iedereen zich klaargemaakt en zijn we op pad gegaan. We zijn naar een oorlogsmuseum geweest. Het Airborne Museum in Oosterbeek. Mijn vader, Vincent en ik waren hier al eens geweest tijdens een motortoertocht. Maar het is een blijft een mooi museum.

Landal Miggelenberg, weekend weg (1)

Achter het museum ligt een heel groot park, daar stonden hertjes en ook vloog er de hele tijd een roodborstje met ons mee. Wij geloven erin dat onze opa zo bij ons is. De laatste tijd vliegt er ontzettend vaak een roodborstje met mij mee, in het bos, nu weer in dat park. Opa waakt goed over ons.

Landal Miggelenberg, weekend weg

Na de hertjes gedag te hebben gezegd, zijn we even op gaan warmen met een drankje. Een heerlijke warme chocolademelk met slagroom.

Landal Miggelenberg, weekend weg (1)

Op de heenweg naar het museum zagen we al dat er een militaire begraafplaats was in Oosterbeek. Daarna zijn we ook nog heen geweest. Ik vond het niet een hele mooie of indrukwekkende begraafplaats (ik weet niet of ik het mag zeggen, maar doe het toch). Wij zijn ook wel eens op een militaire begraafplaats geweest vlak bij Valkenburg in Limburg en die was echt heel mooi en indrukwekkend.

Landal Miggelenberg, weekend weg

We zijn ook nog even boodschapjes gaan doen voor het avondeten. Mijn ouders hadden de pizzarette meegenomen. Weer eens wat anders dan gourmet en ook net zo lekker! Toen we weer terug waren op Landal Miggelenberg zijn mijn ouders en ik nog een rondje gaan lopen. Even naar de dierenweide waar dit ontzettende lieve geitje stond en ik moest ook nog even op het ijs staan hahaha…

Landal Miggelenberg, weekend weg

Landal Miggelenberg, weekend weg (1)

Tada… Hier is de pizzarette! Wat was het lekker en het was echt super lang geleden voor mij dat ik dit gedaan had.

Landal Miggelenberg, weekend weg (1)

Natuurlijk was het ’s avonds ook nog tijd voor een spelletje…. En ja wat moet je anders dan Keezen toch? Hahaha…

Landal Miggelenberg, weekend weg (1)

Zondag, de laatste dag alweer

Een nieuwe morgen, de laatste dag alweer op Landal Miggelenberg. Wat gaat de tijd toch snel voorbij. Net zoals gisteren hebben we weer lekker ontbeten en daarna zijn we ons klaar gaan maken. Het was prachtig weer en het was zonde om binnen te blijven zitten. Ik wilde heel graag nog een keer naar de Posbank. Ik heb ooit foto’s gezien van daar en het leek me echt prachtig. Wetende dat de heide nu niet mooi paars was, maar men het is nog steeds zo mooi daar! Van de zomer ga ik zeker nog een keer terug!

Landal Miggelenberg, weekend weg

Landal Miggelenberg, weekend weg

Landal Miggelenberg, weekend weg

Na het bezoekje aan de Posbank en de heerlijke wandeling daar, zijn we weer naar het huisje gegaan. Daar hebben we met z’n 5e nog het spel Keezen gedaan. Na het spelletjes zijn Vincent en K. patat gaan halen, hebben we nog met z’n alle gegeten en daarna zijn Vincent en ik naar huis gereden. Mijn zusje en K. ook. Mijn ouders bleven nog een dag en die zijn maandagmiddag weer thuis gekomen.

We hebben een heerlijk weekend gehad, het was erg gezellig en het was fijn om zo samen te zijn met z’n alle. Wel ieder hun eigen kant op te gaan, maar toch samen. Bedankt allemaal voor dit leuke, gezellige weekend!

Liefs Jessica, Life by Jess