Wat zijn de benodigdheden voor een bullet journal?

Benodigdheden voor een Bullet Journal (4)

Dit artikel heb jij vast niet voor niks aangeklikt! Wat leuk dat jij ook interesse hebt in een Bullet Journal, dit al gebruikt of er mee wilt beginnen. Wat voor producten moet je aanschaffen om te kunnen beginnen? Moet je hiervoor veel geld inleggen of kan je zo starten met een Bullet Journal? Hier mijn tips, handige en praktische tips om er met weinig middelen achter te komen of jij dit leuk vindt om te doen! Zo ben ik ook begonnen en inmiddels heb ik een leuke verzameling producten welke ik gebruik in mijn bullet journal. Hieronder mijn tips voor wat de benodigdheden zijn voor een bullet journal.

Wil jij weten wat een bullet journal is en hoe je er een kan starten? Of ben je benieuwd naar wat ik allemaal heb gemaakt in mijn bullet journal? Bekijk/lees dan de artikelen die ik hieronder link.
– Starten met een bullet journal 
– Een kijkje in mijn Bullet Journal van A-Journal
– Een kijkje in mijn Bullet Journal – deel 2
– Een kijkje in mijn Bullet Journal

Mijn vermoeden is dat je eigenlijk alles al in huis hebt om te beginnen met een bullet journal. Als je namelijk een schrift en een pen in huis hebt, kan je in principe al starten! Nu snap ik ook wel een klein beetje dat dit niet is wat je voor ogen hebt als je alle voorbeelden ziet uit mijn artikelen of alle voorbeelden op Pinterest. Dan wil je het liefste ook een boekje met alleen stipjes op het papier gebruiken. Althans dat had ik destijds.

Benodigdheden voor een bullet journal

Zelf heb ik destijds een bullet journal van MUS aangeschaft. Deze kost €14,-. Destijds heb ik niet verder gekeken dat mijn neus lang was dus heb ik daar dat geld voor uitgegeven, maar inmiddels heeft de Action ook heel vaak Bullet Journals in de schappen liggen. Deze kosten volgens mij nog geen €3,- dus een veel leuker prijsje om te betalen voor een eerste Bullet Journal. Op dit moment heb ik zelf 3 boekjes, zie onderstaande foto. Van links naar rechts zijn ze in gebruik geweest. Op dit moment gebruik ik alleen nog maar de Bullet Journal van Creachick. Dat is de meest rechtse op de foto.

Wat zijn de benodigdheden voor een bullet journal

Wat zijn de andere benodigdheden voor een Bullet Journal? Nou onderstaande dingen. Ik werk vaak eerst met een potlood diverse tekeningen uit in mijn bullet journal. Uiteraard heb je dan ook een gum en een potloodslijper nodig. Met een pen of zwarte fine liner trek ik over wat ik heb gemaakt. Tegenwoordig schrijf ik heel veel in mijn bullet journal dus heb ik ook Tipp-Ex in huis. Zelf vind ik een liniaal ook heel fijn om te gebruiken. Zo heb je strakke lijnen, maar het is geen musthave om te beginnen.

Wat zijn de benodigdheden voor een bullet journal 1

Dit zijn de benodigdheden voor een bullet journal als je niet veel geld hebt om heel veel spullen aan te schaffen of als je eerst wilt kijken of het iets voor jou is. En of je nou een blauwe pen of een rode pen gebruikt, dat maakt natuurlijk helemaal niet uit. Het gaat erom dat jij dingen van je af kan schrijven en/of je creativiteit kwijt kan in je bullet journal. En hoe jij dat doet, is voor iedereen weer anders.

Benodigdheden uitbreiden

Ben jij er al achter dat je het bijhouden van een Bullet Journal heel erg leuk vindt en wil jij je benodigdheden voor een bullet journal uitbreiden? Dan kan ik je de onderstaande artikelen echt aanraden! Heel vaak gebruik ik de gekleurde fine liners en de kleurpotloden. Het geeft net dat beetje extra in de pagina’s die je hebt gemaakt of waar je nog mee bezig bent. Je kan er tekeningen mee maken of bepaalde teksten er door uit laten springen. Ook dit hoeft natuurlijk niet duur te zijn. Kijk eens bij de Action of de Hema. Hier zijn goede spullen te koop voor weinig geld.

Wat zijn de benodigdheden voor een bullet journal

Hieronder nog een kleine greep uit de andere pennen die ik gebruik. Glitter gel pennen en de Viltstiften van Crayola. Als er iets is wat ik je als benodigdheden voor een bullet journal kan aanraden zijn het deze stiften wel! Heel veel mooie kleuren en het zijn hele goede stiften. Zeker het geld waard. Ook heb ik een plakroller erbij voor foto’s en plaatjes welke ik inplak.

Wat zijn de benodigdheden voor een bullet journal

En dan… De allerbelangrijkste uitbreiding van mijn benodigdheden voor een bullet journal! Als je aan mensen vraagt wat gebruik jij heel veel? Dan zullen ze dit antwoord geven gok ik zo. Let op, het is wel verslavend, dus je bent alvast gewaarschuwd! Waar heb je het nou toch over Jess? Dat ga ik je nu vertellen en als je even verder scrollt zie je het al. Namelijk, WASHI TAPE! Washi Tape heb je in alle soorten, kleuren en maten en wat is het leuk om hier je pagina’s mee op te fleuren. Zoals je ziet, ik heb al aardig wat verzameld in de afgelopen tijd. Ali express is heel fijn om dit op te bestellen, maar je bent gewaarschuwd!

Wat zijn de benodigdheden voor een bullet journal

Aan de slag

Zie je, je hebt helemaal niet zoveel nodig om te beginnen met een bullet journal. Een schriftje en een pen. En uiteraard is er heel veel meer om te kopen als je het heel leuk vindt, maar het is niet nodig in het begin! Ik ben heel benieuwd naar jullie creaties. Mocht je nog wat inspiratie zoeken, ik heb op Pinterest een heel bord vol staan met allemaal leuke ideeën. Heel veel plezier met het starten van een bullet journal.

Liefs Jessica, Life by Jess