Wat wil ik nog (beter) leren?

Je hele leven lang blijf je leren. Bepaalde dingen kies je zelf voor, maar andere dingen leer je gewoon omdat je in bepaalde situaties terecht komt, of je een opleiding volgt waar een vak bij zit die niet helemaal aansluit op je studie. Mezelf ontwikkelingen vind ik leuk, nieuwe dingen leren door middel van cursussen. Maar wat wil ik nog leren?

Fotografie

Sinds 2008-2009 heb ik een spiegelreflexcamera (Nikon D60), in de loop der jaren heb ik er een grotere lens en een externe flitser bij gekocht/gekregen. Ik gebruik, vind ik, mijn camera te weinig, terwijl hij zulke mooie foto’s maakt. Het is toch een groot ding om mee te nemen, maar als ik op vakantie ga, dan gaat die altijd mee! Het is denk ondertussen 5 jaar geleden dat ik een basis cursus fotografie heb gevolgd. Ontzettend veel geleerd, maar toch merk ik, omdat ik te weinig heb geoefend dat mijn kennis een beetje vervaagd is. De laatste tijd ben ik daarom ook weer aan het rondneuzen voor een nieuwe cursus. Weet jij waar ik een goede cursus, basis fotografie, kan volgen, let me know?!

fotografie cursus leren

Make-up

Een make-up cursus, dat zegt de vrouw die het liefste zo naturel mogelijk de deur uit gaat, niet moeilijk doen gewoon hup met een blote billen gezicht naar buiten. Ja dat vind ik heel fijn, maar ik voel me ook heel fijn/mooi als ik wel make-up op heb. Als ik het zelf doe heb ik foundation, mascara en lipgloss op. Maar ik wil meer kunnen en ik weet dat het mooi is op mijn gezicht. Als iemand tips heeft zijn ze welkom!

Naailes

Saai en stoffig? Nee helemaal niet. Je kan zoveel mooi en leuke dingen maken met de naaimachine als je dit kunt. Wat ik voornamelijk zie zijn van die schattige babybroekjes om te maken. Zoveel leuke stofjes heb je! In de buurt ben ik op zoek gegaan naar een atelier waar je een cursus kunt volgen, en hopelijk kan ik dit jaar nog een les volgen om te kijken of ik het leuk vind!

Naailes/naaicursus leren

NEE is ook een antwoord

Als eigenschap wil ik nog beter voor mezelf durven opkomen. Nee durven zeggen (dit kan ik al wel iets beter, maar soms loop ik mezelf nog voorbij.) Ja is goed hoor ik mezelf soms zeggen en dan heb ik na enkele ogenblikken al spijt, wetende dat ik er geen zin in heb. Of dat die afspraak precies staat gepland op de enige lege plek in mijn agenda die week. Dan kan ik mezelf wel voor de kop slaan.

Wat wil jij nog leren?

Liefs Jessica

Deze blog is onderdeel van de #30DayBlogChallangeNL bedacht door Maris. 

4 comments

 • mathiske's mama blog

  Naaien lijkt je ook erg gaaf. Helemaal weer in tegenwoordig.

  Nee zeggen moet nee echt leren. Als je nee zegt tegen iemand anders zeg je tegen jezelf. You can do it!
  mathiske’s mama blog heeft recent gepubliceerd…Emily 15 maanden updateMy Profile

  • Jessica (author)

   Ja naaien is helemaal hip! Ben heel benieuwd hoe ik het vind.

 • Talitha

  Fotografie is ook iets wat zekek op mijn lijstje staat van dingen die ik nog wil leren. Iets wat mij ook leuk lijkt is bijvoorbeeld een cursus verhalen schrijven of iets dergelijks. (:

  • Jessica (author)

   Verhalen schrijven klinkt ook leuk, of iig betere leren schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge