Waarom je het geslacht van je ongeboren baby niet wilt weten

Waarom je het geslacht van je ongeboren baby niet wilt weten

Al ver voordat ik zwanger mocht worden van Abby, wist ik dat ik het geslacht van de baby niet zou willen weten tijdens de zwangerschap. En wauw wat hebben wij hier een vragen over gehad tijdens de zwangerschap van Abby. Jess wil jij het echt niet weten? Echt niet?! Waarom niet dan, het is zo makkelijk! Het is toch leuk om te weten of je een meisje of jongen gaat krijgen over zoveel maanden? Elke keer weer dezelfde vragen. In dit artikel 5 redenen waarom je het geslacht van je ongeboren baby niet wilt weten.

Waarom je het geslacht van je ongeboren baby niet wilt weten! 

Verrassing! Er zijn soms nog maar zo weinig verrassingen in het leven, dus waarom zou je zo iets bijzonder dan ook al niet meer als verrassing willen houden? Aangezien wij in het ziekenhuis hebben gelopen voor het mogelijk maken van een zwangerschap, was er niks verrassend of spontaans meer aan. Voor mij reden des te meer om het geslacht van de baby niet te willen weten.

Gezondheid is het belangrijkste! Lekker cliché, maar het is echt zo. De gezondheid van je baby is het allerbelangrijkste. Of het nu een jongen of een meisje is, het is allebei meer dan welkom.

Twee namen bedenken dit is voor vele een reden dat zij het geslacht wel willen weten denk ik, maar ik vind het heerlijk om na te denken over een naam van je kindje. Zelf vind ik het ook heel leuk om te weten wat mijn naam was geweest als ik een jongen was. Mijn ouders hadden de naam Jelmar voor een jongen bedacht.

Geen onnodige aankopen ondanks mijn nuchtere houding tegenover spullen kopen voor baby’s, heeft het niet weten van het geslacht daar zeker ook bij geholpen. Je koopt niet onnodig veel schattige roze pakjes of hele stoere gympen (welke baby’s toch niet dragen). Wij hebben alleen het hoognodige aangeschaft en de rest kwam later wel.

Praktische cadeaus het vervolg op de “geen onnodige aankopen” reden is het feit dat mensen je vaker praktische cadeaus, cadeau doen. Waar mensen normaliter vaak kleding kopen voor het ongeboren kindje, zullen zij nu meer gaan vragen of je nog iets echt nodig hebt. Dit scheelt voor jouwzelf weer in de portemonnee omdat je echt kan aangeven wat je nog nodig hebt qua baby uitzet.

Wist jij het geslacht van de ongeboren baby tijdens de zwangerschap? Wat is de reden dat je gekozen hebt om dit te weten, of waarom wilde je het juist niet weten? Laat het mij in de reacties weten.

Liefs Jessica, Life by Jess

2 comments

  • Astrid

    Wat leuk dat jullie juist het geslacht van je baby niet wilden weten! Mijn zus wist wel van tevoren dat ze een meisje kreeg maar ze hadden wel namen voor een jongen bedacht al geloof ik. Ik vond het ook heel leuk om te weten hoe ik zou hebben geheten als ik een jongen was geweest (Leonard of Lennaert of hoe ze het ook zouden hebben geschreven). Ik was te vroeg geboren en mijn ouders wisten tevoren ook niet dat ik een meisje zou worden. Bij mijn zus wisten ze dat al wel.
    Astrid heeft recent gepubliceerd…Ik begin weer eens een Nederlandstalige blogMy Profile

  • Saskia

    Mijn vriendinnetje wilt het ook niet weten. Spannend! Wij hadden een middenweg; wij wisten het samen wel de rest niet totdat Noa was geboren <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge