Waarom een E-reader?

Waarom een e-reader fijn is?

Tot aan de zomer van 2014 heb ik altijd boeken mee gesleept op vakantie. Op vakantie kon ik echt heel fijn boeken lezen, terwijl ik dat toen thuis echt niet voor elkaar kreeg. Toen een vriendin van mij haar e-reader in de zomer niet nodig had, heb ik hem meegenomen op vakantie en sindsdien…. IK BEN OM!

Waarom een e-reader?

Wat was het fijn om op zo een scherm te lezen en geen zware boeken meer mee te hoeven slepen. Die vakantie heb ik veel gelezen en toen ik thuis was heb ik ook meteen een eigen e-reader besteld! 

Knipsel1

Mijn moeder had op dat moment een Kobo HD. Ik vond dit net even teveel van het goede, want wat zou ik er op gaan lezen dacht ik nog. Alleen de vakanties en thuis kwam het er toch niet van. Ik heb toen een Kobo Aura besteld in het zwart bij bol.com.  

Kenmerken van de Kobo Aura

Schermgrootte: 6 inch (15,2 cm)
Schermresolutie: 1024 x 758 pixels
Afmetingen (b x h x d): 150 x 114 x 8.1 mm
Gewicht: 174 gram
Opslagcapaciteit: 4 gb (tot 3.000 boeken)
Batterij-capaciteit: 2 maanden
Bestandsformaten: EPUB, EPUB3, PDF, MOBI, TXT, HTML, XHTML, RTF, CBZ, CBR

Wat ik ook nog super fijn vind aan deze e-reader is dat er een lichtje in zit zodat je altijd kan lezen, ook met zonlicht! Ook vind ik het super fijn dat je kan instellen waar op het scherm je wilt klikken om een pagina verder te gaan. Ik heb dit aan de zijkanten zitten, omdat ik hem vaak met één hand vast heb en dan zo door kan klikken. 

Deze aanschaf was meer dan de moeite waard! Heb er zoveel plezier van. En ik raad echt een e-reader aan…Tevens, bestel er wel een hoesje bij! Dit beschermt je e-reader tegen vuil. (deze heb ik, ja in het groen, you know me!)

e-reader

Zelf sluit ik de e-reader eens in de zoveel tijd aan op de computer om de gelezen boeken eraf te halen en er weer nieuwe op te zetten. Ik heb de boeken op een harde schijf staan en de gelezen boeken in een eigen map, zodat ik niet een boek op de e-reader zet die ik al gelezen heb. 

Ook op dit moment zal hij veel gebruikt worden, tijdens de vakantie op Gran Canaria. 

Waar zijn jullie voor? E-reader of nog echte boeken? Denk je dat je ooit de overstap gaat maken naar een e-reader? 

Liefs Jessica

Instagram,  Facebook en Bloglovin