Waar wil ik gaan bevallen?

Waar wil ik bevallen?

Inmiddels ben ik nu 34 weken zwanger en komt de bevalling steeds dichterbij. Nog maximaal 8 weken, maar mijn idee zegt dat ik eerder zal gaan bevallen dan mijn uitgerekende datum. Ik zie niet op tegen de bevalling, je kan toch niet voorspellen of plannen hoe het gaat lopen. Het lijkt me juist een super mooie ervaring om mee te mogen maken. Ik hoop wel heel erg dat ik natuurlijk kan bevallen, ik zou dit wel heel graag willen meemaken. Mocht dit gevaarlijk zijn voor mij of de kleine dan gaat natuurlijk alles voor om beide uit gevaar te krijgen.

Thuisbevalling of in het ziekenhuis? 

Net zoals ik heel stellig ben in mijn mening dat ik flesvoeding aan de kleine wil gaan geven, ben ik ook vrij stellig in mijn mening over waar ik wil bevallen. Ik wil namelijk heel graag in het ziekenhuis bevallen. Het geeft mij nu een fijn en veilig gevoel. Het idee dat je al in het ziekenhuis bent, mocht er iets fout gaan vind ik vooral heel prettig. Mocht de bevalling niet vlotten, en er beslissingen gemaakt moeten worden over een keizersnede of is er iets anders… Dan is het dus voor mijn idee fijn dat ik al in het ziekenhuis ben.

Verder heb ik voor een ziekenhuis ook geen afkeer. Ik denk dat ik mij daar juist nog meer kan ontspannen dan thuis. En als ik iets geleerd heb de afgelopen weken, is dat ontspannen je bevalling in gaan het allerbelangrijkste is.

Nu weet ik al dat ik niet thuis mag gaan bevallen, dus is er weinig keuze voor mij. Gelukkig is dus het feit dat ik medisch moet gaan bevallen geen situatie voor mij waar ik niet aan wilde denken. PS: Volgende week praat ik jullie bij over het feit waarom ik niet thuis mag bevallen en ik medisch ben geworden.

Waar zijn jullie bevallen?

Waar en hoe zijn jullie bevallen? Ben je natuurlijk bevallen of via een keizersnede? En voel het bijvoorbeeld bij een tweede kindje anders? Ik kan me namelijk wel heel goed voorstellen dat als je na een eerste kindje weet hoe het is om te bevallen, dat je dan kiest voor een andere manier van bevallen. En dus ook misschien sneller kiest voor een thuisbevalling of juist voor een ziekenhuisbevalling?

En als je nog gaat bevallen, heb je er al over nagedacht waar je wilt bevallen? Ik ben heel nieuwsgierig naar jullie verhalen en ideeën over de plek om te bevallen.

Liefs Jessica, Life by Jess

3 comments

 • Eke

  Bij de oudste wilde ik graag thuis, maar werd ik onverwachts ingeleid. Bij de tweede wilde ik wel graag in het ziekenhuis, vanwege pijnbestrijding en ben ik ook ingeleid, maar mijn lichaam was zelf al begonnen. De tweede keer ging her zo snel dat er geen tijd meer was voor pijnbestrijding en daar ben ik enorm blij mee. Ik deed alles veel bewuster en dat voelde enorm goed en krachtig!

 • Rosita

  Ik ben in het ziekenhuis bevallen. Ik had daarin geen keuze vanwege mijn handicap. Wel koos ik ervoor om in een academisch ziekenhuis te bevallen, mocht het misgaan, dan was ik gelijk op de goede plek. Gelukkig is alles goed gegaan. Het is alweer 12 jaar geleden. De tijd gaat ook veel te snel haha.
  Rosita heeft recent gepubliceerd…Over cadeaubonnen, de Intertoys, en de maatschappijMy Profile

 • Monique

  Hoi, ik wilde bij de oudste thuis bevallen maar dat is het ziekenhuis geworden. En bij nummer 2 en 3 heb ik thuis mogen bevallen. Beide ervaringen, ziekenhuis en thuis, zijn mooie ervaringen. Waarbij het verhaal van de glazenwasser bij het ziekenhuis, vandaag de dag ons nog steeds aan het lachen krijgt. En dat is nu al 29 jaar geleden. Succes Jessica.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge