Waar krijg ik zelfvertrouwen van?

Waar krijg ik zelfvertrouwen van-

De ene dag kan je de hele wereld aan, en de andere keer ben je onzeker over alles wat er gebeurt en wat je doet. Hoe komt het nou dat je die ene dag goed doorkomt en de andere niet? Zelf heb ik de afgelopen tijd wel gemerkt hoe ik mijzelf iets meer zelfvertrouwen kan geven.

Definitie van Zelfvertrouwen

Wat is de definitie eigenlijk? Ik heb het even opgezocht op Google en kwam uit op de onderstaande definitie.

Zelfvertrouwen is het gevoel van eigenwaarde. Letterlijk betekent het, het vertrouwen van een persoon in zichzelf in dat wat hij of zij kan of hoe diegene is.

zelfvertrouwen, voornemens, Outfit by Jess dress

Zelfvertrouwen kan heel veel invloed hebben op iemands functioneren. Iemand met weinig/minder zelfvertrouwen staat vaak minder zeker in het leven, en kan ook moeite hebben met zichzelf te presenteren in een (nieuwe) groep mensen.

Mijn foefjes voor zelfvertrouwen

De ene dag gaat het heel goed, en de andere dag kruip ik het liefste weg in een hoekje. De ene dag boeit het me niks wat mensen over mij denken, terwijl ik mij daar een andere dag weer heel druk om kan maken. Wel heb ik enkele foefjes ontdekt waardoor ik mij zekerder voel over mijzelf.

Zo heb ik meer zelfvertrouwen als ik heb gedacht aan mijn uiterlijke verzorging. Als ik mijn haar mooi gedaan heb of los draag. Of als ik make-up op heb gedaan die dag. Als ik naar een festival ga, dan heb ik mij leuk gekleed (vind ik) zit mijn haar goed, en is mijn make-up gedaan. Dan zit ik lekker in mijn vel en dat straal ik dan ook uit vind ik zelf.

festival zelfvertrouwen

Wat denk je van het dragen van hakken? Ik voel me daardoor vrouwelijker en ik heb het idee dat ik slanker lijk. Dat is natuurlijk altijd goed!

Ook helpt het voor mij, dat ik nep nagels heb. Soms denk ik, ik ben er klaar mee ik haal ze eraf, maar dan voel ik op dat moment mijn zelfvertrouwen al afnemen.

nagels zelfvertrouwen

Bovenstaande zijn natuurlijk allemaal uiterlijke foefjes die mij doen helpen om meer zelfvertrouwen te krijgen. Maar krijg ik een compliment dat ik er leuk uit zie, dat ik iets goed doe, dat is iets goed geregeld heb, daar krijg ik ook een zelfvertrouwen boost van!

Hebben jullie nog tips? Ik ben benieuwd of jullie je kunnen vinden in mijn verhaal, of dat je nog aanvullingen hebt! Laat het me weten.

Liefs Jessica, Life by Jess