Vrijgezellenfeest – Workshop slippers pimpen

Vrijgezellenfeest - workshop slippers pimpen

Zondag 18 augustus was ik uitgenodigd voor een vrijgezellenfeest van een vriendin die 4 dagen later ging trouwen. Zij wilde eigenlijk helemaal geen vrijgezellenfeest, maar wij konden het niet zomaar voorbij laten gaan. Uiteraard vond ze het wel ontzettend leuk dat wij dit geregeld hadden. Een vrijgezellenfeest stond bij haar gelijk aan rare/gekke/vreemde opdrachten doen en dat wilde zij echt niet. Dat hebben wij dus ook niet voor haar geregeld, maar wel een gezellige dag met vriendinnen. We hebben een workshop slippers pimpen gehad, zijn gaan eten bij La Cubanita en ik heb mijn “Amsterdam stapontgroening” gehad.

Workshop slippers pimpen

Er was bedacht om creatief aan de slag te gaan met een workshop slippers pimpen. Weer eens wat anders dan een escape room, dildo pimpen of een andere activiteit die veel gedaan wordt op een vrijgezellenfeest. De zus van de bruid is op zoek gegaan naar leuke workshops en zo kwam ze uit bij slippers pimpen bij Made by Melissa in Haarlem.

Melissa is haar droom achterna gegaan om dit soort workshops te geven en heeft haar baan opgezegd. Inmiddels is ze bijna fulltime bezig met het geven van de workshops. Haar bedrijf zit in een kantoorpand in de Waarderpolder in Haarlem.

Vrijgezellenfeest - workshop slippers pimpen

Nadat we de bruid hadden verrast zijn we naar Haarlem gereden. De kralen stonden al klaar en we zagen ook wat voorbeeld slippers. Melissa had een nieuwe knoop, de macrame knoop, toepast bij de voorbeeld slippers en deze wilde wij allemaal gebruiken. Zo kon je een stukje knopen en daar een kraal tussen doen en dan weer verder knopen. Een heel leuk effect gaf dit aan de slippers. Voor wat ik wilde moest ik eerst kralen gaan rijgen, wat een kak werk haha. Zeker als je touw gaat splijten. Er werd veel gevloekt, want iedereen had er last van.

Vrijgezellenfeest - workshop slippers pimpen

Tussendoor krijgen we wat te drinken en kwam er wat lekkers op tafel te staan. Na 2,5 uur freubelen was iedereen klaar met de slippers. Wat waren ze allemaal leuk geworden. Ik vond het leuk om te zien hoe iedereen een andere invulling geeft met dezelfde techniek. Andere kralen gebruikt en andere kleuren.

Wil jij een workshop bijwonen, dan is Made by Melissa zeker een aanrader!

Uiteten en stappen

Onze dag was nog niet voorbij, wij zijn nog uiteten geweest bij La Cubanita en met een klein clubje zijn we daarna nog doorgegaan naar een bar in Hoofddorp voor een drankje. De bruid kreeg meteen de smaak te pakken en wilde graag naar Amsterdam toe om de avond af te sluiten. (Vroeger stond zij hier 4 avonden in de week, maar het was nu al even geleden dat ze in Amsterdam is gaan stappen). Ik ben vroeger amper gaan stappen, laat staan in Amsterdam, dus ik had mijn Amsterdam stap ontgroening. Ik belde Vincent op om te zeggen dat ik voorlopig nog niet thuis zou zijn en die had echt zoiets van huh…. ga jij stappen? Nou veel plezier dan schat!

Vrijgezellenfeest - workshop slippers pimpen

Stappen in Amsterdam is wel iets wat we nog een keer over gaan doen, want er was bijna niemand in de kroeg. Zo saai eigenlijk. In oktober/november zullen we een keer echt gaan stappen met hetzelfde clubje. Zin in, want het lijkt me best gezellig. Moeders op stap in Amsterdam.

Al met al was het een hele leuke dag! Ik was natuurlijk al wel helemaal in mijn element met het freubelen, fijn dat je daar dan even de tijd voor vrij kan maken. Moet ik thuis ook maar weer wat vaker gaan doen. Weer wat schrijven en tekenen in mijn bullet journal bijvoorbeeld.

Hebben jullie wel eens een vrijgezellenfeest gehad of ben je wel eens meegeweest naar een vrijgezellenfeest voor een vriendin? Wat hebben jullie toen gedaan? Ben benieuwd naar alle ervaringen!

Liefs Jessica, Life by Jess