Voornemens 2021

Voornemens 2021

Het laatste jaar dat ik mijn voornemens met jullie heb gedeeld is 2017 geweest. Het jaar erna kwam ik in een burn-out terecht en werd ik zwanger van Abby. Dat jaar is qua bloggen niet mijn beste jaar geweest en ook qua voornemens of doelen niet echt het meest fantastische jaar. Laatste kreeg ik de vraag of ik voornemens had. Nu had ik daar al wel over nagedacht, maar nog niet echt geformuleerd. Inmiddels heb ik ze voor mijzelf op papier gezet om het toch even wat tastbaarder te maken. Waarom zou ik mijn voornemens 2021 dan niet met jullie delen? Dus bij deze, wie weet kan je er nog wat uithalen! Ik heb geprobeerd mijn doelen zo haalbaar mogelijk uit te schrijven voor mijzelf, zodat ik er ook echt naar kan gaan streven.

Mijn persoonlijke voornemens 2021

Gezond blijven leven

Met stipt op nummer 1; een jaar na mijn maagverkleining wil ik echt niet meer terug naar wat het was en is mijn grootste voornemen voor dit jaar met uiteraard voor de rest van mijn leven om gezond te blijven leven. Hoe wil ik dit gaan doen? Door mijn voeding helemaal op orde te hebben, laat ik zeggen voor 80-90% van de tijd, want altijd 100% goed in je voeding zitten is gewoon niet te doen. Je hebt altijd wel even dat je wat lekkers pakt of een minder gezonde dag hebt qua voeding. Ik wil als ontbijt weer van die groente gaan maken en ik wil gaan kijken of ik veel lekkere recepten kan vinden, die ik ook makkelijk kan invriezen. Zo ook voor tussendoortjes. Dus mocht je tips hebben, laat het mij zeker even weten!

Sporten en wandelen

Daarnaast wil ik ook gaan sporten, dit wil ik echter pas gaan oppakken als punt 1 de sportscholen weer open zijn, maar ook als mijn huisje klaar is. Dan is de basis gelegd voor rust en regelmaat en kan ik sportactiviteiten gaan toevoegen. Ook wil ik nog een keer met een collega mee naar de sportschool waar zij altijd heen gaat. Dit is een boksschool voor vrouwen, met ook veel groepslessen. Begin november heb ik al eens een bootcamp meegedaan met haar en dat was nadat de spierpijn voorbij was na een week, heerlijk. Ik kijk er wel weer naar uit om wat te gaan doen. Ik merk zo goed dat mijn lijf zoveel meer aan kan op dit moment en dat het daardoor dus ook leuker is.

Voornemens 2021

Iets wat ik altijd kan doen, is wandelen. Sinds ik mijn Apple Watch heb, ben ik onwijs veel aan het wandelen. Dit wil ik doorzetten als een van de voornemens 2021. Ik kwam via Instagram terecht op de blog van Madelon en zag dat zij een Challenge was begonnen. De wandelkilometers 2021. Ik heb laten weten aan haar dat ik mee doe en voor dit jaar heb ik mijn eigen wandeldoel op 400km gezet. Iets wat makkelijk haalbaar moet zijn. Dat betekend 160 dagen een rondje om de plas hier achter het huis lopen en ik heb het behaald. Moet goed te doen zijn lijkt mij zo! Als jij nog mee wilt doen kijk dan even op haar site voor alle informatie.

Sparen

Wie nu leeft hoef ik niet te vertellen dat het leven duur is. Laat staan als er een eigen koopwoning ook nog eens om de hoek komt kijken. Het kopen van een woning en het inrichten van de woning, het kost allemaal onwijs veel geld. Meer dan je soms lief is. Owja laten we het scheiden nog maar even buiten beschouwing laten, want ook dat is niet heel goedkoop. Al met al, had ik voordat ik een eigen woning had gekocht best een leuk spaarcentje, maar dat spaarcentje is verdwenen. Er is nog een buffertje over, maar voor mijn eigen rust zou ik graag mijn spaarrekening flink willen gaan aanvullen dit jaar.

Ik heb inmiddels, zoals ik ben, alle inkomsten en uitgaven al op een rij gezet en weet dan ook wat ik dit jaar elke maand kan gaan sparen. Hiermee kan ik al een eind qua doel die ik voor mijzelf heb gesteld, maar ben ik er nog niet. Aankomende maand krijg ik een loonsverhoging en ik wil het verschil met nu direct ook overschrijven elke maand naar de spaarrekening. Als ik het nu red met het inkomen wat ik heb, dan moet dat straks ook nog steeds lukken. Daarnaast verwacht ik enkele andere meevallers, zoals een bonus, belastinggeld en vakantiegeld. Zoals ik het uitgerekend heb, kan ik komen aan het bedrag wat ik wil als ik dat allemaal aan de kant zet!

Persoonlijke ontwikkeling

Nu ik in mijn eigen woning zit, merk ik dat mijn hoofd weer tot rust komt en ik weer zin krijg om nieuwe dingen te leren. Ook ben ik door iemand uit de omgeving aangespoord om wat nieuwe dingen te leren en mijzelf verder te ontwikkelen (als ik dit zelf wil natuurlijk). Ik heb eind oktober een boek besteld over hoe te kijken naar financiën en de verschillen hoe de rijke naar geld kijken en ermee om gaan en hoe arme/modale gezinnen dit doen. Dat boek heeft destijds de hele tijd op tafel gelegen, maar ik kon mij er niet toe zetten. Tot vorige week, inmiddels ben ik over de helft en vind ik het heerlijk om elke dag een hoofdstuk of meer weg te lezen en nieuwe inzichten te krijgen. Het laat mij nadenken over mijn eigen persoonlijke financiële positie en hoe ik dit kan veranderen/verbeteren.

Voornemens 2021

Ik zou dit jaar ook heel graag meer willen leren over aandelen. Hoe zit dat in elkaar en hoe werkt die hele markt precies? Als je nog een leuke tip hebt voor een cursus of voor goede filmpjes op youtube die het in Jip en Janneke taal uitleggen, ze zijn welkom!

Mijn huis

En niet te vergeten, het belangrijkste voornemen van 2021. Mijn huis afmaken. Inmiddels woon ik hier al twee weken. Boven is af op de plinten na. Deze wil ik eigenlijk in januari gelegd hebben, zodat ik dat echt kan afstrepen. Dat zijn van die klussen anders die echt blijven liggen. Als het goed is komt half januari het nieuwe kozijn voor in de keuken binnen en wordt deze geplaatst. Eind januari gaat mijn keuken eruit en worden alle leidingen verlegd, zodat per 1 februari de stukadoor erin kan. Als alles gedroogd is, kan er geverfd worden en dan gaat eind februari de keuken er in. Wat kijk ik hier naar uit. De keuken die ik zelf helemaal samengesteld heb. De eye catcher van de woning straks! Heerlijk koken en bakken en heel veel mensen uitnodigen die hier kunnen komen aanschuiven! En daarna gaan we uitbuiken op de nieuwe bank (begin maart wordt deze geleverd). En kijken we een film op de nieuwe tv. Ik kan niet wachten tot het zover is!

Dit zijn mijn voornemens 2021. Niet teveel, maar zeker wel haalbaar! Hebben jullie voornemens of doelen voor jezelf? Maak je er dan heel veel of net zoals ik nu gedaan heb een paar grote die haalbaar zijn? Ik ben heel benieuwd naar jullie voornemens! Laat ze achter in een reactie. 

Liefs Jessica, Life by Jess