Valentijn tijdens corona

Valentijn en corona

Aanstaande zondag is het Valentijnsdag. Een beetje een gekke dag als je het mij vraagt, sowieso door alle maatregelen van het kabinet natuurlijk, maar ook een dag die ik voor het eerst sinds 9 jaar weer alleen doorbreng, zonder geliefde. Niet dat wij veel deden vroeger aan Valentijnsdag, maar het is wel weer even met je neus op de feiten gedrukt worden. En nee geen medelijden met mijzelf, want ik heb een heel fijn leven op dit moment, maar soms zijn dit van die dagen dat je denkt oowja…

Hetzelfde als dat ik van het weekend het eigenlijk voor het eerst echt lastig vond dat Abby weg was. De sneeuw lag er, perfect om met haar naar buiten te kunnen gaan en te gaan sleeën, maar ze had een hele leuke dag bij haar papa. Dat zijn van die dagen waar je mee moet dealen en dat is prima, maar soms even lastig. Terug naar Valentijn tijdens corona. Ik heb wat leuke activiteiten opgeschreven die je alsnog met je geliefde kan gaan doen op Valentijnsdag.

Valentijn tijdens corona

Ga op roadtrip in eigen land. Bedenk waar je samen heen wilt gaan, welke stad je bijvoorbeeld wilt zien in deze rust. Heb je altijd al in een rustig Amsterdam willen lopen, of in een uitgestorven Groningen, dan is dit je kans. Neem je eigen lunch en drinken mee en maak er samen een leuke dag van. Maak een mooie stadswandeling en stop onderweg eens bij een lokale ondernemer om daar wat lekker te halen en om hen uiteraard te steunen in deze moeilijke tijden. Of heb je altijd al eens in een tuin van een bepaald kasteel willen wandelen, dan is dit een hele mooie dag daarvoor! Kijk van tevoren natuurlijk wel even naar de openingstijden, want deze kunnen nu afwijken gezien de maatregelen.

Maak een wandeling. Een beetje een vervolg op bovenstaande, maak samen een mooie wandeling door een bos of over het strand. Doe dit bijvoorbeeld zonder telefoon om eens even goed te kunnen genieten van de omgeving en van de gesprekken met elkaar. Je kan ook op voorhand wat vragen/stellingen bedenken waar je het over kan hebben samen.

Voornemens 2021, valentijn tijdens corona

Doe een online escaperoom voor twee personen. Weet je nog niet dat deze bestaat?! Bij deze, als jullie van spelletjes en van escaperooms houden is dit zeker een aanrader om samen te doen! Kijk op Escape Rooms Nederland voor de online escape room.

Coronaproof valentijn activiteiten

Kook of bestel een driegangenmenu. Als jullie van koken houden ga dan op zoek naar 3 heerlijke gerechten om te maken samen. Na het uitslapen duik je daarna samen de keuken in om een heerlijk driegangenmenu op tafel te kunnen zetten aan het einde van de dag. Mochten jullie geen keukenprinsessen zijn, of geen keuken hebben net zoals ik op dit moment, kan je dit natuurlijk ook bestellen bij een restaurant in de buurt. Twee vliegen in een klap. Jullie een heerlijk menu, en ook hiermee wordt de lokale ondernemer gesteund.

Geef rozen. Een klein gebaar, maar niet minder mooi. Mocht je in de buurt van Hoofddorp/Aalsmeer wonen is het zeker de moeite waar om eens naar De Kwakel te rijden voor hele mooie rozen. Daar staat een automaat waar je dag en nacht heen kan rijden om rozen te halen. Bij mij blijven ze 2 tot 3 weken super mooi staan en ik rij er graag 20 minuutjes voor om deze prachtige rozen in huis te hebben staan. Hier een link naar de facebookpagina van het bedrijf! 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Jessica (@lifebyjessblog)

Boek een nacht in een hotel. Niet de leukste tijd om in een hotel te overnachten door alle maatregelen, maar ook met Valentijn tijdens corona kan je een nacht hotel boeken. Samen er even tussenuit en tijd met elkaar doorbrengen. Als je het goed wilt aanpakken, zorg er dan voor dat er een bad is en maak er een fijne avond/nacht/dag samen van.

Bucketlist voor koppels. Wil jij een cadeau geven waar je de komende tijd veel mee kan doen? Dan is het Bucketlist boek voor koppels wat voor jullie om te geven of te krijgen! Hierin staan heel veel leuke activiteiten beschreven om samen eens te ondernemen. Klik op de onderstaande button om het boek aan te schaffen.

Ik hoop dat ik jullie met deze tips wat leuke ideeën heb gegeven om er een leuke valentijn tijdens corona van te maken! Ondanks alle maatregelen, moet het toch een hele mooie liefdevolle dag kunnen worden voor alle koppels in Nederland!

Liefs Jessica, Life by Jess