Vakantie op Tenerife, hoe was het? Deel 1

Vakantie op Tenerife

Eindelijk doet de site het weer, en zoals jullie zien is die meteen veranderd! Later meer over mijn site, voor nu hebben jullie nog een artikel tegoed over mijn vakantie op Tenerife! Inmiddels ben ik alweer anderhalve week terug, maar ik wil het jullie niet onthouden. Het artikel vakantie op Tenerife, zal in twee delen gepubliceerd worden. Nu deel 1 en morgen deel 2. Kom dus morgen terug om nog meer te lezen en nog meer zonnige foto’s te bekijken!

Vakantie op Tenerife deel 1

Maandag 13 november, een dag waar mijn moeder en ik lang naar uitgekeken hebben. Eindelijk zouden we in het vliegtuig stappen om een weekje te genieten van een vakantie op Tenerife. De warmte opzoeken op maar 4 uurtjes vliegen van Nederland. Heerlijk! Het was wel een ontzettend gek idee dat we na die 4 uur vliegen in onze korte broek konden lopen en dat daar ze zon zou schijnen. In je hoofd klopt dat nog niet helemaal.

Alvast een disclaimer, we waren niet heel actief deze vakantie, dus het is veel aan het zwembad liggen en eten haha.. 😉 Dat jullie het alvast weten!

Maandag 13 november

De wekker ging om 3:45 uur heerlijk hoor wetende dat je nog een hele dag hebt op Tenerife, maar deze tijd verschrikkelijk! Haha, Vincent bracht ons weg naar Schiphol. Inchecken en door de controle bij de douane ging super snel.

Wat ik trouwens wel echt ontzettend frappant vond, is dat ze niet eens hebben gekeken naar mijn hormoonspuit en alle naaldjes die ik in mijn handbagage bij mij had. Toch heel vreemd, je ziet een vloeistof en een 15 tal naaldjes zitten, dan ga je toch op z’n minst even kijken? Van Tenerife naar Schiphol is dit trouwens ook niet gebeurd. Heel vreemd!

Nog even wat drinken, eten en tijdschriften kopen en we konden naar de gate. Om 6:20 uur gingen we de lucht in. Ik heb nog even kunnen slapen en daarna ben ik een filmpje gaan kijken die ik via Netflix gedownload had. Super handig die dienst van Netflix! Aangekomen op Tenerife zagen we iedereen in t-shirtjes staan, heel gek! En inderdaad we kwamen buiten, en het was heerlijk weer! We werden heel decadent met een taxi naar het hotel gebracht. Om 10:00uur nieuwe tijd (Tijd in Tenerife is een uurtje vroeger) kwamen we aan in het hotel. De kamer was helaas nog niet klaar, maar ik had niet anders verwacht eigenlijk.

Vakantie op Tenerife

Even wat drinken bij de bar bij het zwembad, een rondje over de boulevard gelopen, daar gelunched met een hamburger. Even voor 14:00 uur werden we gebeld dat de kamer klaar was en op dat moment waren we alweer onderweg naar het hotel. We hadden een hele mooi kamer, een douche waar je U tegen zegt en een bed zo hoog dat we bijna een krukje nodig hadden om erop te komen.

Vakantie op Tenerife

Snel omkleden en nog even richting het zwembad. Omdat het toch een vroegertje was vanmorgen zijn we niet ver de boulevard opgelopen ’s avonds om wat te gaan eten. We vonden een tentje waar het er gezellig uit zag. We hebben er lekker gegeten, maar de bediening was niet heel aardig. Achja, we moesten wat eten haha… Daarna terug naar het hotel om de show bij te kunnen wonen van het animatieteam. Daarna zijn we redelijk snel naar de kamer gegaan en gaan slapen.

Vakantie op Tenerife

Dinsdag 14 november

De wekker hadden we wel gezet, omdat we anders geen ontbijt meer konden eten haha. Om 9:00 uur ging de wekker en een halfuurtje later liepen we naar het restaurant om te ontbijten. Het ontbijt was de hele week echt fantastisch! Super veel keuze, alles super vers, heerlijk! Het was wat bewolkt toen we klaar waren met ontbijten en we besloten een stukje over de boulevard te lopen, eens zien wat er allemaal nog was. Op de terugweg een restaurant gezocht om te kunnen lunchen met een salade. Terwijl we zaten te eten brak de zon door en was het ineens ook weer super warm.

Vakantie op Tenerife

Bij het hotel hebben we nog even aan het zwembad gelegen, terwijl de bewolking weer kwam opzetten. Gelukkig was het niet koud en kon je nog prima in je bikini aan het zwembad liggen. En daar lig je dan aan het einde van de middag met al je vrienden om het zwembad! Gezellig hé haha, maar me boek moest nog even uitgelezen worden.

Vakantie op Tenerife

Daarna was het douche, omkleden, opmaken en uiteten op de boulevard. Dat vind ik, naast het bakken in de zon, het fijnste aan vakantie. Alles op je gemak, rustig aan. Douche, mooi aankleden, opmaken en daarna rond een uur of 20:00 pas gaan eten.

Vakantie op Tenerife

Woensdag 15 november

Vandaag weer hetzelfde riedeltje, de wekker gaat, opstaan, ontbijten en naar het zwembad. Het was weer bewolkt, maar wel nog warm. We hebben gelunched bij de bar aan het zwembad, een broodje pollo. Tijdens de lunch kwam er een hele koude zeewind opzetten, te koud om in te liggen. We zijn een rondje gaan lopen door het shopping center achter ons hotel. Daarna zijn we nog even de andere kant van de boulevard op gelopen.

Vakantie op Tenerife

Bij een van die tentjes hebben we gezeten om een ijsje te eten. Erg lekker, maar zeker niet zo lekker als het ijs in Gran Canaria.

Vakantie op Tenerife

Bij de spa die bij het hotel hoort hebben we meteen een massage geboekt voor aankomende zaterdag. Nog meer relaxen. Dat moet kunnen toch op vakantie, daar is vakantie tenslotte voor! Heerlijk. En een cocktail? Die hoort ook bij vakantie, hop hop aan de cocktail! Mijn moeder aan de Pina Colada en ik aan een Tropicana.

Vakantie op Tenerife

Het was ondertussen alweer tijd om te gaan douchen en ons klaar te maken om te gaan dineren. We hebben heerlijk gegeten bij een pizzaria… en het toetje, dat was toch echt wel de bom (niet wetende dat deze uiteindelijk maar op nummer 2 in de top 3 uit zou gaan komen). Weer terug op de kamer moest ik mij moeder nog even inmaken met pesten.

Vakantie op Tenerife

Donderdag 16 november

Het is alweer donderdag… Nog maar 4 volle dagen hier en dan moeten we alweer naar huis, bah wat gaat het weer snel, maar wat is het heerlijk om een vakantie op Tenerife te hebben. Vandaag ging de wekker iets eerder omdat we graag naar de markt wilde die dichtbij het hotel zou zijn. Na het ontbijt op zoek naar de markt, deze konden wij niet vinden en toen hadden we er al geen zin meer in. Wetende dat deze markt er zaterdag ook nog zou zijn, zijn we terug gegaan naar het hotel om in de zon te liggen. (Natuurlijk bij terugkomst even gevraagd waar de markt was en als we 5 passen meer hadden gezet, hadden we hem gezien haha oeps!)

Tussen het zonnen door, nog even lunchen bij het zwembad. Om 17:00 uur zijn we gaan douchen en ons klaar gaan maken. Om 18:30 uur hebben we een taxi gepakt voor het hotel om naar Playa de Las Americas te gaan. De plek waar wij twee jaar geleden een hotel hadden. Winkel in, winkel uit, en natuurlijk even bij de parfumerie naar binnen waar we dikke kortingen kregen. Met twee tassen vol gingen we weer naar buiten! Sorry not Sorry! Hieronder zie je de parfum alleen van Vincent en mij…. Ook zijn er nog nieuwe schoenen meer naar huis gekomen.

Vakantie op Tenerife Parfum

We hebben gegeten bij een steakhouse. Lekker vlees, we hadden allebei de ossenhaaspuntjes in knoflook, gelukkig dat we het allebei houden, want pff de knoflook die was aanwezig! Natuurlijk hoort er ook Sangria Cava bij het diner… Elke avond ging er zo een kan van een liter leeg. Lekker hoor!

Vakantie op Tenerife

Beneden op het plein bij het restaurant was er een fontein die elk uur een show gaf van zo’n 20 minuten. Super mooi om te zien!

Dit waren de eerste dagen op Tenerife. Heerlijk. Morgen lezen jullie deel twee van de vakantie op Tenerife. Zijn jullie wel eens op Tenerife geweest? Of zijn jullie zelf wel eens tijdens de koude maanden in Nederland naar een warm land op vakantie geweest? Let me know in de comments! 

 

Liefs Jessica, Life by Jess

5 comments

 • Guy

  Mooi verslag, jullie zijn wel levensgenieters 🙂
  Als je nog eens in Tenerife komt, probeer dan ook eens een lokale fiesta of ander evenement mee te pikken, dat is altijd een geweldige belevenis. Hier vind je steeds een actueel overzicht van komende evenementen:
  https://www.tenerifevakantie.com/events/
  Veel plezier,
  Guy

  • Jessica (author)

   Hoi Guy! Bedankt voor de tip, we zullen er zeker nog eens komen en dan zal ik eens kijken wat voor evenementen er in de buurt zijn.

 • Lin

  Heerlijk om te lezen! Ik wil ook op vakantie!! Haha

  • Jessica (author)

   Haha lekker he en nu zitten we ook nog op Texel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge