Vakantie inpaklijst voor een baby

Vakantie inpaklijst voor een baby

Binnenkort ga ik samen met mijn moeder en Abby tien dagen op vakantie. Heerlijk even het weer van hier ontvluchten en genieten van de zon op Gran Canaria. Op dit moment is het daar zo’n 24 graden overdag en ’s avonds koelt het iets af naar 20 graden. Heerlijk, wat heb ik er ontzettend veel zin in om op vakantie te gaan! Maar je gaat niet op vakantie voordat er een koffer ingepakt is. Wat staat er op een vakantie inpaklijst voor een baby? Ik deel jullie mijn eigen inpaklijst voor Abby. Als jullie nog tips voor mij hebben, laat het me weten, dan kan ik het in de koffer doen!

Vakantie inpaklijst voor een baby

Belangrijk:

 • ID/Paspoort
 • Verzekeringspas
 • Akkoord van andere ouder voor alleen meenemen van de baby op vakantie!

Aangezien wij naar Gran Canaria gaan en in de toekomst (komende vijf jaar) geen plannen hebben om buiten Europa op vakantie te gaan, hebben wij voor Abby een ID kaart aangevraagd. Ook haar verzekeringspas neem ik mee op vakantie. Je hoopt natuurlijk niet dat er iets gebeurt of dat ze naar de dokter moet, maar met een kleintje weet je het nooit. Voor mijzelf heb ik hem ook altijd mee, dus voor haar ook. Nog een heel belangrijk document in mijn geval, is het toestemmingsdocument van Vincent. Gezien ik alleen (zonder vader van Abby) op vakantie met haar ga, kan de douane vragen om een getekend toestemmingsformulier van de andere ouder. Vincent zal dit document moeten tekenen en ik zal deze bij mij moeten hebben, zowel de heen als terugreis.

Kleding:

 • 3 korte broeken
 • 2 tuinbroek
 • 8 lange broeken
 • 12 rompers (inclusief 2/3 lange mouwen)
 • 12 shirtjes
 • Badpak/zwembroek
 • 5 hydrofiel doeken
 • 2 XL hydrofiel doeken
 • 10 slabbetjes
 • 3 washandjes
 • 7 spuugdoekjes
 • Slaapzak (zonder mouw)
 • 2x pyjama

Wij gaan tien dagen op vakantie en ik vind het zelf wel een fijn idee dat ik in ieder geval voor elke dag een schoon setje bij mij heb. Ik merk thuis al hoe snel kleding vies is tegenwoordig met die hapjes. (Ondanks dat je het echt heel netjes probeert te doen). Verder wil ik ook genoeg hydrofiel doeken/slabbetjes bij mij hebben voor bij de fles en bij de voedingen. Thuis slaapt Abby al in haar winterslaapzak, maar deze zal ik daar niet nodig hebben. Dan neem ik haar zomerslaapzak mee en daaronder heeft ze dan een pyjama aan.

Verzorging:

 • Luiers (een pak maat 2)
 • Zwemluiers
 • Potjes fruit en groente (voor de eerste 3 dagen)
 • Eetlepels
 • Melkpoeder
 • Spenen (+2x reserve)
 • Billendoekjes
 • Sudocreme
 • Zonnebrand
 • After Sun
 • Tandenborstel
 • Tandpasta
 • Zetpillen
 • Neusspray
 • Vitamine D
 • Nagelvijl
 • Wasgel
 • Bodylotion
 • Haarlotion
 • Thermometer

Qua luiers vind ik het wel fijn om in ieder geval een pak bij mij te hebben. Ik weet dat ze geen last van uitslag heeft door deze luiers en dat is ook wel zo fijn voor haar. Als we dan nog te kort komen, kunnen we altijd daar nog luiers kopen. Uiteraard neem ik wel melkpoeder mee voor alle voedingen welke ze daar zal gaan krijgen (verdeeld over de koffers!). De potjes voor fruit en groentehapjes, daar neem ik er maar een paar van mee. Bij ons in het hotel hebben ze deze ook (al uitgezocht), dus die kilo’s hoeven we al niet te gebruiken in de koffer. De rest uit bovenstaande lijst spreekt voor zich denk ik.

Diversen:

 • Kinderwagen + zonnedoek
 • Babyfoon
 • Luiertas inclusief inhoud (thermoskan, verschoonmat etc)
 • Speelgoed
 • Knuffel
 • Voorleesboekje
 • Wikkeldoek
 • Badlaken
 • Zwemband
 • Wasmiddel

Ik neem de Joolz Geo2 mee op vakantie. (In een speciale tas, welke ik ga huren via reiswieg.nl) De kinderwagen welke wij hier in Nederland ook gebruiken. Abby zit nog niet goed genoeg om haar in een buggy mee te nemen en het is wel lekker als ze ook nog even kan slapen in de wagen. Wel neem ik de zonnedoek mee welke bij de Joolz hoort. De rest spreekt redelijk voor zich volgens mij.

De wikkeldoek neem ik mee voor in het vliegtuig, aangezien het hier nog wel eens koud kan worden dan kan ik deze lekker over haar heen leggen. Abby slaapt vaak makkelijker ook als ze het wat warmer heeft, dus hopelijk gaat dat helpen voor de vliegreis! Ook wil ik wat wasmiddel mee gaan nemen, dit heb ik echt nooit gedaan voor mijzelf, maar met die potjes tegenwoordig zit alles zo in haar kleding. Ik heb gemerkt dat als ik haar kleding snel in heet water leg met wat wasmiddel erbij, dat bijna elke keer de vlekken eruit zijn!

Dit is mijn vakantie inpaklijst voor een baby. Ik ben heel erg benieuwd of jullie nog iets anders mee zouden nemen, of dat jullie andere tips hebben voor mij?! Het is de eerste keer dat Abby gaat vliegen, en dus ook de eerste keer voor mij dat ik met een baby ga vliegen. Ik ben er totaal niet zenuwachtig voor, mede omdat ze altijd heel erg makkelijk is en ik vrij nuchter ben. Ik ben heel benieuwd hoe ik daar over denk na de vakantie. Dus mocht jij nog tips hebben voor de vakantie inpaklijst voor een baby, of voor vliegen met een baby, laat het mij weten!

Liefs Jessica, Life by Jess