Vakantie Gran Canaria met Sanne

Gran Canaria Lente 2018 met Sanne (21)

Volgens mij was het half februari toen Sanne aan mij vroeg, Jess ik heb in mei een weekje vrij, wil jij met mij een paar dagen naar de zon toe? Naar de zon wil ik altijd, maar ik wilde wel even nadenken gezien wij een vakantie naar Amerika gepland hebben staan, en wij hopen dat onze kinderwens ook uit mag komen waar je ook nog een smak geld voor nodig hebt. Uiteindelijk heb ik besloten dat ik graag meewilde, maar dat ik wel een maximaal bedrag uit wilde geven aan de vakantie. Wij op zoek en toen kwamen we uit bij Gran Canaria. Nu ben ik inmiddels alweer 3 dagen thuis, maar het was heerlijk!

Gran Canaria mei 2018

Voor Sanne was het de eerste keer op Gran Canaria, voor mij niet kijk maar naar de diary die ik vorig jaar schreef over onze vakantie! Wij zaten in een super mooi hotel, met een super gaaf Afrikaans thema. Het “Lopesan Baobab Resort” in Maspalomas. Het hotel, niks op aan te merken, wat een perfecte plek een vakantie door te brengen. Aardig personeel, super lekker eten en de gehele styling van het hotel is nog wel het mooiste. Oké 1 klein minpuntje haha (neem die met een korreltje zout), ze hadden de hele week geen chocoladefondue bij het buffet!

Zaterdag 19 mei 2018

Rond het middaguur werden we weggebracht door Vincent en de buurman. Helaas zagen we meteen al dat we een uurtje vertraging hadden, meer tijd om rustig aan te doen achter de douane. Zo heb ik mijn Starbucks ontmaagding gehad, ik lust namelijk geen koffie dus waarom zou ik erheen gaan?! Blijken ze ook hele lekkere Ice Tea te hebben!

Gran Canaria Lente 2018 met Sanne

We hebben nog even wat geshopt en daarna zijn we om 16:00 uur de lucht in gegaan. De vlucht ging prima en om 18:50uur plaatselijke tijd (het is een uurtje vroeger op Gran Canaria) landen we weer. Koffers gepakt en daarna naar de desk van de reisorganisatie gegaan, we werden met de taxi naar het hotel gebracht. Wat een luxe, bedankt nog mam!

Rond 20:00uur waren we in het hotel en door de mailwisseling die mijn moeder heeft gehad met het hotel, kregen we een upgrade voor de kamer. Man man man, wat een fantastische kamer die Junior Suite! Super groot, ik ben alleen zo stom geweest geen foto’s te maken, slechte blogger haha….

Nadat we de koffers uitgepakt hadden, hebben we ons omgekleed en zijn we gaan eten. Meteen een fles Sangria erbij, laten we de vakantie maar goed beginnen!

Zondag 20 mei 2018

We waren voor de wekker wakker en om 9:30 uur zijn we gaan ontbijten. Na het ontbijten hebben we de handdoeken neergelegd bij het zwembad, maar zijn we eerst nog even naar een supermarkt geweest om wat drinken te halen. De rest van de dag hebben we bij het zwembad doorgebracht. Onderstaande foto is ons uitzicht vanaf het balkon!

Gran Canaria Lente 2018 met Sanne

Om 14:30 uur zijn we even wat gaan eten bij een restaurant op het resort, maar daarna vond je ons snel weer aan het zwembad. Rond 17:30 uur waren we op de kamer en hebben we ons klaargemaakt voor het dinerbuffet. Erg lekker en daarna zijn we nog gaan kijken bij de animatieshow met acrobaten.

Gran Canaria Lente 2018 met Sanne

Maandag 21 mei 2018

Vandaag was een dag dat we weer voor de wekker wakker werden. Dat wordt toch wel wat prettiger wakker dan door de wekker. De hele dag was het een beetje bewolkt, maar het zonnetje had wel ruimte om er doorheen te komen. Ook was de wind iets meer aanwezig, maar het was nog steeds heerlijk. ’s Middags hebben we gelunchd met een heerlijk ijsje bij Café de Paris aan de boulevard van Maspalomas. Hier kom ik altijd wel één keer als ik daar ben. Daarna vond je ons natuurlijk weer op ons bedje bij het zwembad!

Gran Canaria Lente 2018 met Sanne

’s Avonds toen we wilde gaan eten, stonden we even in de rij om een plekje in het restaurant te krijgen. Prima, het liep ook genoeg door dus we hadden ook zo een plekje. Na het dinerbuffet zijn we naar de loungebar gelopen hebben we nog een kopje thee en twee cocktails gedronken en daarna zijn we als twee oudjes naar de kamer gegaan. We hebben nog 3 potjes Yathzee gedaan, maar daarna was het echt babybedtijd. De hele vakantie ging rond 22:30 – 23:00uur het licht uit namelijk bij ons beide haha…

Dinsdag 22 mei 2018

Weer waren we vandaag voor de wekker wakker. We hebben lekker ontbeten en zijn daarna naar ons bedje bij het zwembad gegaan. We vonden het restaurant op het resort niet heel veel keuze hebben voor de lunch en we vonden het redelijk duur, dus we zijn voor de lunch het hotel uitgelopen en hebben daar bij een tentje gegeten. Ook hebben we enkele winkeltjes gekeken en daarna hebben we ons weer op het bedje gelegd.

Gran Canaria Lente 2018 met Sanne

Vanavond gingen we voor ons doen iets vroeger eten zodat we daarna naar de boulevard konden om te gaan shoppen. Sanne heeft wel wat geshopt, maar ik die dag niet. Later heb ik nog wel een parfum gekocht en een armbandje samen met Sanne, maar dat was het voor mij deze vakantie.

Na het shoppen zijn we nog naar de bar in het hotel geweest en hebben we daar nog lekker een cocktail gedronken.

Woensdag 23 mei 2018

Vanaf vandaag ging het mis, elke ochtend vanaf nu werden we wakker van de wekker haha… Na het ontbijt zijn we op een bedje bij het zwembad gaan liggen, maar helaas was het heel erg bewolkt. Hier zat helaas geen verbetering in en hebben we besloten om naar Playa del Ingles te gaan. Daar even over de boulevard struinen en een souvenir gekocht voor Vincent. Playa hadden we ook redelijk snel gezien en daarna zijn we weer terug gegaan naar Maspalomas met de taxi.

Op de boulevard van Maspalomas zit een heel lekker Italiaans restaurant en daar hebben we wat gegaan als lunch. Ik had gewoon een standaard spaghetti bolognese gegeten, erg lekker!

Vandaag hebben Sanne en ik allebei een armbandje gekocht met parels. Het leek ons een mooi gebaar om samen iets te hebben voor onze vriendschap en wat ons aan deze vakantie laat terug denken. Het “probleem” bij ons is alleen dat wij totaal niet dezelfde smaak hebben als het gaat om sieraden. Als we maar iets kochten waar we zelf blij mee waren, dan deed het ons toch wel aan Gran Canaria denken.

Gezien we zo laat onze lunch gegeten hadden, gingen we ’s avonds ook later eten, dat deden we in het restaurant dat weer openging om 20:30 en daar hebben we sinds deze avond elke keer gegeten. Je zat er net wat gezelliger dan bij die andere.

Gran Canaria Lente 2018 met Sanne

Tuurlijk hadden we vanavond ook weer cocktails gedronken en hebben we op de kamer nog Yathzee gedaan. Ik kon het niet winnen van Sanne de Yathzee Queen. (Dit moest ik er wel even inzetten van haar haha)

Donderdag 24 mei 2018

Vandaag een dagje aan het zwembad. Boekje lezen, zonnen, puzzeltje maken en wat zwemmen. Hoe heerlijk is dat! ’s Middags zijn we voor de lunch nog van het resort afgegaan om daar Paella te eten. Ik had het nog nooit gegeten, maar het is echt wel heel erg lekker eigenlijk!

Gran Canaria Lente 2018 met Sanne

’s Avonds weer hetzelfde als elke avond. We hebben nog wel even genoten van het laatste zonnetje bij het zwembad voordat we zijn gaan douche en omkleden. We hebben weer heerlijk gegeten bij het diner en daarna nog een cocktails gedronken.

Vrijdag 25 mei 2018

Onze één na laatste dag alweer op Gran Canaria. Onze vakantie is alweer bijna voorbij, wat is het snel gegaan! We hebben rustig aan gegaan in de ochtend, waar we pas om 10:00 uur naar het ontbijt gingen. Na een paar uurtjes doorgebracht te hebben op ons zwembad bedje zijn we weer de boulevard op gegaan om nog even te shoppen en te lunchen weer met zo een overheerlijk ijsje.

Toen we weer terug bij het hotel waren, was het wat bewolkt, maar nog steeds lekker warm om nog te kunnen liggen op het bedje bij het zwembad. Om 20:30 uur zijn we gaan eten en daarna hebben we nog een cocktail gedronken.

Zaterdag 26 mei 2018

Onze laatste dag alweer op Gran Canaria. Ik ben vroeg opgestaan om naar de receptie te gaan, we konden namelijk niet langer op onze kamer blijven, maar wilde wel graag douche voor we zouden gaan vliegen. Dit kon ik op de dag zelf regelen, dus daar wilde ik wel op tijd bij zijn. Ook moest de koffer nog gepakt worden, dus daar hadden we mooi de tijd voor, voordat we zouden gaan ontbijten.

Om 9:30 zijn we gaan ontbijten, nadat we ons hadden uitgecheckt. We hebben ons nog even op een bedje gelegd in de zon, want ja die laatste zonnestralen moesten we nog even meepakken. Om 13:00 uur zijn we nog even buiten het hotel gaan lunchen en heeft Sanne nog een horloge gekocht. Rond 15:30  konden we beide nog even douche en een uurtje later stond de taxi klaar om ons weer naar het vliegveld te brengen.

Op het vliegveld hebben we bij de Burger King wat gegeten. Ook nu hadden we weer een uur vertraging, maar gelukkig was het maar een halfuur later dat we aankwamen op Schiphol. Ze hadden namelijk 4,5 uur voor de vlucht gerekend, maar we stonden met 4 uur aan de grond. Gelukkig landden we ook niet op de Polderbaan, en waren we snel bij de gate en uiteindelijk ook snel bij de bagage.

Vincent en mijn moeder hadden ons opgehaald, Sanne is hier nog een nachtje blijven slapen, gezien we pas om 01:00 uur ’s nachts landen. En toen was de fijne vakantie op Gran Canaria, samen met mijn beste vriendinnetje, alweer voorbij! Wat hebben we het lekker gehad, maar het is dan toch ook altijd wel weer lekker om thuis te zijn bij Vincent en de katjes.

Wie van jullie is wel eens op Gran Canaria geweest? Of op één van de andere Canarische eilanden zoals bijvoorbeeld Tenerife?

Hieronder nog wat random foto’s van de vakantie! 

Gran Canaria Lente 2018 met Sanne

Gran Canaria Lente 2018 met Sanne

Gran Canaria Lente 2018 met Sanne

Gran Canaria Lente 2018 met Sanne

Gran Canaria Lente 2018 met Sanne

Gran Canaria Lente 2018 met Sanne

Gran Canaria Lente 2018 met Sanne

Liefs Jessica, Life by Jess