Update #Q2 voornemens 2016

We leven alweer in maand 8 van dit jaar, jeetje hoe cliché ook, maar wat gaat het toch ontzettend snel. Aan het begin van 2016 heb ik voornemens voor mijzelf opgeschreven, op blog gebied en op persoonlijk vlak. Wat heb ik al waar gemaakt, wat gaat er goed en wat kan beter? Benieuwd wat mijn voornemens waren, zie hier het artikel  https://lifebyjess.nl/voornemens-2016/

Voornemens voor de blog

 • Het doel is 3x per week, (maandag/woensdag/vrijdag) een artikel te plaatsen. Dit gaat tot op heden super goed. Er is genoeg inspiratie en ik heb er nog heel veel plezier in om dit te doen.
 • Life by Jess is per 18 mei 2016 over gegaan naar een “echte .nl site”

Mijn persoonlijke voornemens

 • Als doel had ik voor mijzelf gesteld om mij vaker op te maken, sieraden te dragen, en mijn haar los te dragen. Hmm, hier is nog wel wat werk aan de winkel. Ik heb wel standaard oorbellen in op dit moment, maar opmaken en haren los dragen dat moet ik weer even gaan oppakken! Ik weet wel waardoor dit komt. Door de hernia heb ik veel pijn en ben ik veel thuis, ik heb dan weinig zin om mij mooi te maken, wat me alleen maar energie kost! Nu spreek ik af, dat ik deze doelen vanaf half oktober weer op ga pakken (6 weken na de operatie ongeveer)!voornemens make-up
 • Ook het doel om 2-3x per week te gaan sporten schuif ik op naar later dit jaar. Hopelijk kan ik vanaf november weer langzaam aan gaan sporten.
 • Met afvallen ben ik wel al bezig, door op mijn eten te letten. Het gaat redelijk, ik ben zo een 2 kilo kwijt, alle beetjes helpen en het begin is er.
 • Het doel om minimaal 10 boeken te lezen dit jaar heb ik behaald, maar er zullen er nog wel meerdere volgen, gezien ik veel thuis ben, en hopelijk eind van het jaar nog op vakantie ga naar de zon. Als jullie nog tips hebben voor boeken die ik moet lezen, ik hoor het heel graag! Zie hier alle boeken die ik gelezen heb:
 • Het koken uit de kookboeken is er nog niet van gekomen, maar dit gaat zeker nog wel lukken dit jaar. Gezien we ook een kookclub hebben opgestart, zal ik veel in deze boeken gaan zoeken naar lekkere recepten.
 • De klusjes in huis, tsja, wat zal ik daarover zeggen? Deze zijn ook blijven liggen. Waarschijnlijk neemt Vincent binnenkort vrij om enkele klusjes te doen. Hij zal dan de vloer op de eerste verdieping doorleggen i.p.v. met een drempel er in, en ook dan kunnen de plinten gelegd worden. Ik wil proberen om mijn vader of schoonvader dit jaar nog een muur te laten behangen, maar dan moet eerst het behang eraf gehaald worden en moet ik leuk behang vinden! Maar dit brengt mij wel op een idee om alvast een lijst te gaan maken met alles wat nog moet gebeuren hier in huis.
 • Het voornemen om meer spelletjes te spelen, gaat wel goed, maar dat kan zeker nog verbeterd worden. Laatst waren vrienden van ons hier en hebben we een hele werkdag (lees 8 uur lang vanaf 20:00 uur ’s avonds!) een spelletje gespeeld, het bordspel Keezen, super leuk!
 • Voor de cursus Loonadministratie ben ik al wel bezig geweest om informatie op te vragen waar ik het huiswerk heen kan sturen. Het is maar goed dat ik even wat heb nagevraagd want er kwam een antwoord terug dat mijn lesmateriaal verouderd is en dat ik hier geen examen meer mag kan doen.
  Nu wil ik graag jullie advies hebben, ik kan met het “oude” lesmateriaal mijn huiswerk maken en als ik alles boven een 5,5 heb afgerond een getuigschrift opvragen …. Of …. Ik koop nieuw lesmateriaal (€300,-) en kan hier wel examen mee doen en dan heb ik hopelijk een diploma op zak. Wat is jullie advies???

Dit zijn mijn voornemens voor 2016, ik ben best redelijk op weg, vind ik zelf. De komende 5 maanden nog even een flinke slag maken en dan kan ik zeggen dat 2016 een geslaagd jaar is als ik kijk naar mijn gemaakte voornemens! Hoe is het met jullie voornemens? Ben je er nog mee bezig, of heb je het laten varen?

Zoals ik zei, als jullie tips hebben voor boeken, of een goed advies hebben voor mijn opleiding, ik hoor het heel graag!

Liefs Jessica

10 comments

  • Jessica (author)

   Bedankt voor je advies! Ik neig daar zelf inderdaad ook meer naar. Helaas kan het opleidingsinstituut mij niet vertellen of het bijv. percentages zijn die zijn aangepast in het materiaal of dat het echt een heel systeem is dat is aangepast. Denk dat ik toch maar nieuwe boeken ga bestellen binnenkort.

  • Jessica (author)

   Ja ik baal er ook wel van. Ik denk dat ik maar nieuw materiaal ga bestellen. Diploma toch maar beter dan een getuigenschrift denk ik zo.

 • Armande

  Wat een duidelijk omschreven lijst! Ik zou ook investeren in nieuw lesmateriaal. Dan heb je een diploma in plaats van een getuigschrift. En het blijft dan ook duidelijk dat het verouderd materiaal was en dan krijg je daar weer vragen over.
  Armande heeft recent gepubliceerd…Keltische symbolen en hun betekenisMy Profile

  • Jessica (author)

   Bedankt voor je advies. Ik denk ik maar nieuw materiaal opvragen. Maar dan wel heel goed met mezelf afspreken dat die opleiding binnen een jaar af moet zijn ! Anders heb ik elke keer met dit geintje met maken haha… Ik vind het wel heel fijn om zo een lijst uitgewerkt te hebben, dan zijn voor mij de doelen echt duidelijk. Had jij voornemens?

 • Armande

  Nee niet echt. Ik heb altijd wel plannen, maar dat blijven van die losse dingen in mijn hoofd. Soms maak ik lijstjes maar dan hou ik me er weer helemaal niet aan! 😛
  Maar mijn opleidingtijd ligt al weer tijden achter me. Toen rolde ik er ook maar zo’n beetje doorheen.
  Armande heeft recent gepubliceerd…Zijn de boodschappen goedkoper in Duitsland? Ja eg wel!My Profile

  • Jessica (author)

   Ik zeg normaal ook altijd heel veel dingen zonder ze te doen, maar ik vond het wel een goede om een artikel te tikken voor de blog, zo kan ik ook echt de lezers vertellen wat ik heb gedaan en wat niet… Haha toch een stok achter de deur.

 • Wendy

  Ik zou op zeker voor een diploma gaan Jes, is toch iets waar bij sollicitaties standaard naar gevraagd wordt!

  • Jessica (author)

   Thanks Wen, ik ga dat toch maar doen denk! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge