Tuin verbouwing, eindelijk naar wens

tuin verbouwing voortuin

Al enige tijd willen wij de tuin aanpakken. Sinds ik hier bij Vincent ingetrokken ben is de tuin altijd een ding geweest wat niet naar onze smaak was. We hebben veel inspiratie op gedaan de afgelopen jaren en vele winkels bezocht, en 2 weken geleden was het eindelijk zover! Onze tuin verbouwing stond op de plannen en nu is hij eindelijk naar wens.

Hoe was onze tuin?

Toen ik hier kwam wonen waren er twee grote vlakken in de tuin zonder tegels, maar gewoon met zand. Misschien kan je het je wel indenken…dat zand was op een gegeven moment niet meer te zien omdat er allemaal onkruid groeide. Later hebben wij deze vlakken bestraat, met gewone 30*30 stoeptegels. Niet mooi, maar handig voor op dat moment!

2 jaar geleden is onze schutting vervangen. Aan de onderkant hebben we een betonnen stuk zitten en ook de palen zijn van beton waardoor dit niet kan gaan rotten in de komende jaren dat de schutting er staat. Maar toen moest de tuin dus nog gedaan worden… Maar hoe willen wij de tuin?

Voorbereiding op onze tuin verbouwing

Als je er over uit bent dat je de tuin wilt laten aanpakken, zie er dan nog maar eens uit te komen wat je wilt. Wij zijn beide geen mensen met groene vingers, maar in een tuin horen wel planten. Zo waren wij er al snel over uit dat wij de tuin volledig bestraat willen hebben, op één/twee borders voor planten na. Ook had ik op internet al het een en ander aan inspiratie opgedaan.

Nou duidelijk toch?  Ja totdat je bij een bedrijf gaat kijken voor de bestrating! Jeetje wat is er onwijs keuze mogelijkheid. Teveel als je het mij vraagt, want tegels uitkiezen heeft bij ons het meeste tijd in beslag genomen. Wil je antraciet kleur mevrouw? Ja geen probleem, welke maat, wil je een coating, wil je een werkje erin?

Bedenk van te voren ook of je nog verlichting in de tuin wilt, en of de elektra daarvoor al aanwezig is of dit ook nog aangelegd moet worden. Heb je geen buitenkraan, of zit die zoals bij ons aan de voorkant? Zorg dat deze verlegd is voordat ze in de tuin aan de gang gaan!

Offertes op maat

Mag ik 1 tip geven? Vraag echt meerdere offertes op! Gezien wij veel straatwerk willen hebben in de tuin, hoeft dit niet gedaan te worden door een hovenier (welke over het algemeen duurder is!). Volgens mij hebben wij 6 offertes laten maken, zowel voor de voortuin, maar ook voor de achtertuin. Geloof mij, hier zit onwijs veel prijsverschil in. Tussen de duurste en degene die onze tuin heeft gedaan zat €6000,- verschil, precies hetzelfde hé! Ook hebben wij offertes gehad die voor de achtertuin alleen een x bedrag rekende, terwijl een ander voor dat bedrag beide kanten kon doen. Zoveel verschil kan er dus in zitten!

Vraag bij de sierbestratingsbedrijven ook naar goede adressen. Zij kunnen je vaak enkele stratenmakers aanbevelen die goed zijn met een bepaalde tegel, of een bepaalde maat van de tegel.

Eind resultaat van onze tuin verbouwing

Ja Jess, genoeg gekletst nu!  Kom maar op met het resultaat. Ik heb de foto’s gemaakt op het moment dat het veel geregend had (ja sorry dat is Nederland). Wil je foto’s zien als de tegels droog zijn, houd mijn instagram in de gaten, daar zal ik een foto plaatsen als het droog is! Ja het is real life want ook de prullenbakken staan er gewoon op, haha die lelijke dingen kunnen helaas niet ontbreken. Er komen uiteraard ook nog meer planten in de borders te staan!

tuin verbouwing voortuin
De voortuin, tevens parkeerplaats.

tuin verbouwing achtertuin
De achtertuin, vanaf het huis gezien.

tuin verbouwing achtertuin
De achtertuin vanaf de poort (de deuren worden binnenkort nog geschilderd)

Wij zijn echt super blij met onze tuinen! Volgend jaar maart komt onze nieuwe loungeset en kunnen we heerlijk gaan genieten!

Hebben jullie nog tips voor mooie (het liefste winterharde) planten? Ik hoor het graag!

Liefs Jessica, Life by Jess

16 comments

 • Vlijtig Liesje

  Het ziet er keurig en strak uit. Ik kan me voorstellen dat je je overweldigd voelde door alle mogelijkheden. Dat had ik bijvoorbeeld ook met vloeren toen we verhuisden.

  • Jessica (author)

   Bedankt! Ja echt overweldigd , vloeren is net zo erg hahaha… of wat denk je van keuken mogelijkheden! hahaha, overal zijn teveel keuze voor!

  • Jessica (author)

   Bedankt, helaas zelf ook nog geen groene vingers, moet ik maar zien te ontwikkelen met zoveel aarde in de borders!

 • Lifeaholic.nl

  Ziet er mooi uit! Lekker onderhoudsvriendelijk ook en hele mooie tegels!

  • Jessica (author)

   Thanks! Ja wat je zegt, we hoeven er weinig aan te doen, heerlijk.

 • Veerle

  Mooi geworden zeg! Ik ga deze herfst en winter inspiratie opdoen en in het voorjaar dan ook mijn tuin lekker opknappen.

  • Jessica (author)

   Dank je wel. Veel succes en plezier met inspiratie opdoen.

 • Yvonne

  Erg mooi geworden! Lavendel zou misschien wel heel mooi staan bij de donkere tegels.

 • Marie

  Wij zijn ook begonnen met het opvragen van offertes, omdat onze tuin groots aangepakt moet worden. Daarnaast hebben we ook iemand nodig die een kraan besturen om een gat te graven voor een vijver. We zijn benieuwd naar de kostenplaatjes!

 • Vincent Rondwijk

  Wij zouden ook graag een groot gedeelte van onze tuin willen betegelen. Het is gemakkelijk schoonmaken en ideaal in de zomer wanneer je een feestje wil geven in je achtertuin. We moeten de grond in ieder geval eerst laten egaliseren. Gelukkig kennen we mensen die ons daarbij kunnen helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge