To do lijst voordat ik op vakantie ga

to do lijst vakantie, I Love Summer TAG

Nog even en dan gaan wij op vakantie naar Gran Canaria, het geeft altijd wel een soort van stress, omdat ik zelf wat dingen heb die ik graag gedaan wil hebben voordat ik weg ga. Zoals bijvoorbeeld het huis opruimen en schoonmaken voordat ik weg ga. Wat is mijn To-do lijst voordat ik op vakantie ga?

To do lijst vakantie 

Grote wasjes, kleine wasjes

Als ik op vakantie ga wil ik al mijn was gewassen hebben, zodat ik eventueel ook nog wat mee kan nemen in de koffer. Of zodra ik thuis kom ik niet een nog grotere berg was heb omdat ik van te voren niet gewassen heb.

Bed afhalen en verschonen

Slaapkamer, vakantieHoe vaak komt het voor dat je je bed meerdere dagen kan laten luchten? Even geen matrasbeschermer eromheen of even geen dekbed erop. En zodra je thuis komt van vakantie slaap je in een heerlijk schoon bed. Even afhankelijk natuurlijk of je je bed opmaakt of niet, van de tijd hoelaat je terug komt. Land je bijvoorbeeld om 11 uur ’s avonds pas op Schiphol is het niet heel fijn om bij thuiskomst je bed nog te moeten opmaken, dan zal ik dat al gedaan hebben vlak voordat je weg gaat.

Huis opruimen

In het begin vond ik het echt onzin, en ik vond het ook altijd grote onzin dat mijn moeder hier nog mee bezig was op de dag van vertrek. Maar ik heb wel gemerkt in de loop van de jaren dat het toch wel heel fijn is om in een opgeruimd huis terug te komen. Dus voor ik op vakantie ga probeer ik wel het huis opgeruimd te hebben!

Koelkast controleren op producten die weg kunnen

Voordat je op reis gaat even de koelkast checken of er nog iets in ligt wat over datum is, of over datum gaat op het moment dat je op vakantie bent. Dit kan je van te voren al weggooien om schimmels en andere ongedierte te mijden.

Prullenbakken legen

En ja, ook de prullenbakken legen is heel belangrijk, ook hier kunnen zich ongedierte gaan nestelen. Ook wordt misschien wel de grote vuilnisbak geleegd die je aan de weg moet zetten, zo ben je er wel op voorbereid dat al het vuil wat je hebt in die prullenbak zit.

(Heel logisch) opvang regelen voor huisdieren en/of het huis

Vakantie dieren oppasHeel normaal lijkt mij? Dit is eigenlijk het eerste wat ik regel als ik weet dat ik een vakantie gepland heb staan. Wie gaat er voor onze katten zorgen en wie zorgt er voor dat onze post van de mat afgehaald wordt?
Zelf vind ik het prettig als er iemand in huis is als wij langer dan een week weg zijn. Zo hebben onze katten wat gezelschap en worden die nog lekker geknuffeld als de oppas thuis is. Ook is het huis dan bewoond en dat is voor inbrekers niet tot minder interessant.

Alle ramen sluiten

Heeft geen uitleg nodig toch. Zo kan je (deels) voorkomen dat inbrekers jouw huis interessant vinden door openstaande ramen waar ze makkelijk door naar binnen kunnen.

Alle stekkers uit de stopcontacten halen

Even energievriendelijk denken, als enkele apparaten toch niet gebruikt worden in de tijd dat je op vakantie bent, bespaart dit een beetje energie. Tevens heb je ook minder kans op het inslaan van onweer als alle stekkers uit het stopcontact zijn.

Enkele buren op de hoogte stellen van de vakantie

Wijzelf vinden het altijd wel fijn om in ieder geval onze naaste buurvrouw in te lichten dat wij op vakantie zijn. Zij houdt altijd wel een oogje in het zeil als wij er niet zijn. En kan dus ook snel reageren als ze iets verdachts merkt.

Wat doe jij altijd voordat je op vakantie gaat? Zijn er speciale dingen die jij moet regelen voor het huis of voor je dieren?

Liefs Jessica, Life by Jess

 

8 comments

 • Nicole

  Koelkast controleren doe ik ook altijd. Onze honden gaan altijd naar mijn ouders toe en zij zijn ook degene die oogje in het zeil houden thuis aangezien ze om de hoek wonen. Al melden we het vaak ook wel aan de overburen.
  Nicole heeft recent gepubliceerd…Babykamer roomtour (jongen) | video + foto’sMy Profile

  • Jessica (author)

   Ja mijn ouders fietsen ook geregeld wel even langs, alleen die zijn nu ook op vakantie als wij er niet zijn. Gelukkig hebben we deze vakantie iemand die op het huis en de dieren past ☺️

 • Cindel Bantjes

  Wat super leuk! Toen je schreef over een to do list, dacht ik eigenlijk dat het ging om wat je allemaal mee ging nemen hahaha (blond). Maar jouw to do list zijn eigenlijk geweldige tips. Het klinkt allemaal super logisch. Vooral die over je bed afhalen vind ik heel slim bedacht 😀

  • Jessica (author)

   Hahaha… dat artikel komt als het goed is nog… wat neem ik mee, waarschijnlijk volgende week ergens.

  • Jessica (author)

   Ik vind het vroeger altijd heel stom dat mijn moeder het hele huis nog aan het poetsen was haha. Maar nu is dat wel fijn ervaar ik zelf. Wij hebben deze keer een vriendin in huis, eens kijken of ze het netjes achterlaat haha

  • Jessica (author)

   Sommige vergeten het nog hé! En kijk eens naar de onweer afgelopen nacht. Dan verklein je de kans alweer op inslag als de stekkers eruit zijn. Dank je wel gaat lukken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge