Tips gevraagd: op rondreis door Amerika

Rondreis door Amerika

De titel verklapt al een heleboel over deze blog. Wij (Vincent en ik) willen heel graag een rondreis door Amerika gaan maken dit jaar en willen graag tips van jullie ontvangen! Wij willen dan richting de Westkust, San Fransico, Los Angeles, Las Vegas, Death Valley, Grand Canyon etc. Vertel alles wat je maar weet en waar we iets aan kunnen hebben!

Hoelang kunnen we het beste gaan?

Op dit moment heb ik het idee om 3,5 week op rondreis door Amerika te gaan. Dit zal uiteraard niet genoeg zijn, gewoon omdat Amerika al zo groot is en omdat er super veel te zien is. Maar is 3,5 week voldoende om het meeste te kunnen zien?

(bron foto: www.27vakantiedagen.nl)

Inmiddels hebben wij deze reis gemaakt en ik heb diverse artikelen hierover geschreven, dus als jullie nog tips willen, check de artikelen:

Amerika rondreis – San Francisco

Amerika rondreis – Highway 1

Amerika rondreis – Los Angeles

Amerika rondreis Sea World en Ranch

Amerika rondreis Sedona & Grand Canyon

Amerika rondreis – Las Vegas en Death Valley

Amerika rondreis – Mammoth Lakes & laatste dagen

Georganiseerd of niet?

Ik ben mij een beetje aan het oriënteren voor de rondreis door Amerika. Je kan natuurlijk boeken bij een reisbureau, zij regelen dan alles voor je, maar je kan het ook helemaal zelf regelen. Ik heb al hele mooie reizen gezien via Jan Doets. In de omgeving heb ik al wat rondvraag gedaan en zij hebben eigenlijk allemaal alles voor de rondreis zelf geregeld. Vlucht, auto, hotel, alles zelf regelen? Is dat wat wij willen? Gaan we dan alles vanuit Nederland al regelen of regelen we het daar? Als we het daar regelen geeft dat niet teveel stress, kunnen we dan wel genieten i.p.v. dat we vanaf ’s ochtends al op zoek zijn via internet naar een hotel? Allemaal vragen die ons bezig houden….

Camper of auto?

Dan nog zo een punt waar ik mijn kop over kan breken. Gaan we met een Camper op pad of met een auto? De huur van een auto is wel goedkoper, alleen zal je dan elke avond uiteten moeten gezien je niet zelf in een hotel kan koken…. Dit kost natuurlijk wel wat meer geld dan wanneer je zelf de mogelijkheid hebt om te koken. Mag je met een camper overal staan of moet je ook nog betalen voor de campings? Hoe is het om te parkeren met een camper in Amerika?

(bron foto: www.worldwidecampers.com)

Bezienswaardigheden?

Wat zijn volgens jullie de bezienswaardigheden die wij echt moeten doen als we op rondreis door Amerika gaan? We willen in ieder geval naar Alcatraz, Yosemite, Sequoia, Zion, Bryce Canyon, Grand Canyon, Monument Valley en Death Valley.

Waar ik verder nog aan denk om eventueel naar de volgende bezienswaardigheden te gaan, de Antelope Canyon, Horseshoe Bend, Hoover dam.

Ik zal ongetwijfeld ontzettend veel vergeten zijn, daarom vraag ik ook jullie hulp voor een rondreis door Amerika. Dus hebben jullie tips, over zelf regelen, auto, camper, bezienswaardigheden, hotels?? Laat het mij weten, dit mag door een reactie hieronder, een e-mail naar info@lifebyjess.nl of een privé berichtje via facebook! Heel veel mogelijkheden!

Ik wil jullie alvast bedanken voor de tips,  die jullie hopelijk gaan geven aan mij! De enige tip die wij op voorhand kunnen bedenken is het lang parkeren Schiphol. Dit kan je ook vooraf regelen voor als je op reis gaat en je de auto daar wilt zetten.

Liefs Jessica, Life by Jess

8 comments

 • Femke

  Wauw, dat lijkt mij ook geweldig! Ik kan je alleen helaas niet helpen aan tips. Zo’n camper is wel heeeel gaaf!

 • Haydée

  Ik heb al twee keer naar Amerika gereisd via EXIT reizen. Je kunt gebruik maken van ‘standaard’ programma’s, maar je kunt het ook helemaal zelf samenstellen, of wijzigingen aanbrengen bij bestaande programma’s. Wij hebben toen een auto gehuurd.

 • Aniek

  Yes! Ik heb bijna dezelfde route gemaakt die jij noemt. In minder dan drie weken, omdat mijn vriend niet echt een langere periode vrij kon krijgen. Ik zou liever 3 maanden zijn gegaan, maar ja, dat is niet altijd mogelijk. Ik heb alles zelf geregeld. Vlucht, route, hotels, huurauto. Dat bleek uiteindelijk stukken goedkoper dan een pakketreis en de voorbereiding was heel leuk, om echt de leukste dingen uit te zoeken. En juist omdat we niet zoveel tijd hadden, wilde ik alles in Nederland al geregeld hebben zodat we daar geen tijd kwijt zouden zijn aan het zoeken van hotels. Dus:…
  – San Fran, gave stad! Een fiets huren en over de Golden Gate Bridge Fietsen was gaaf, en Alcatraz is een must.
  – Death Valley en Grand Canyon waren echt de hoogtepunten van de reis.
  – Las Vegas….. tja, niet mijn stad.
  Je vindt hier al mijn blogs, tips en verhalen hier : https://www.travelwriter.nl/category/reisbestemmingen/noord-amerika/ Heb je vragen, stuur me dan gerust een bericht!

 • Aniek

  En wat betreft auto of camper: vraag even de huurprijzen op. Camper was bij ons echt boven budget en auto is toch fijner in de steden. 🙂

 • Jessie

  Jeetje, wat een gaaf vooruitzicht! Als ik zie wat je opnoemt bij ‘wat we in elk geval willen zien’, zit het programma dan nog niet vol?

 • Doreen

  Lieverd, zorg er voor dat je banksaldo goed is gevuld en neem visakaart mee. Want amerika is money money en visa visa

  • Jessica (author)

   Hahaha ja ook nog een goede tip! Idd even een creditcard regelen voordat we gaan! Goed dag je helpt onthouden.

 • Marlies

  Vorig jaar hebben wij dezelfde reis gemaakt, ook 3,5 week. Echt een aanrader, mijn tofste reis ooit! Wij hadden een auto gehuurd ipv een camper en verbleven in hotels, motels & airb&b, dan kun je zelf koken en hoef je niet altijd uit eten (leuk, maar niet voor je portomonee) Je mag trouwens Horse Shoe Bend niet overslaan. Dat is zo mooi!!! Veel plezier met de voorbereidingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge