This or That tag – Sinterklaas style

Sinterklaas

Sinterklaas is weer in het land, een super leuke tijd en nu nog vind ik. Ondanks dat ik al 25 ben, en geen kinderen heb, vind ik het altijd een gezellig tijd! Eerst wilde ik een apart artikel maken hoe wij vroeger Sinterklaas vierde, maar toen kwam ik deze tag van catchingup.nl tegen en leek mij dit een super goed moment om deze in te vullen. Zo kunnen jullie ook lezen wat wij vroeger deden en hoe wij het zeer waarschijnlijk later ook zullen vieren.

SINTERKLAAS OF PIET?

Piet, zeker nu, hoe leuk is het om te kijken of je kunt zien wie piet is? Zelf heb ik ook een keer voor Piet gespeeld, wat was dit leuk om te doen! Je valt altijd wel in de smaak bij de kinderen, omdat je vaak meer tijd hebt om te praten met de kinderen of je deelt pepernoten uit.

PEPERNOTEN OF CHOCOLADELETTER?

Deze is niet eerlijk! Hoe kan ik hier nu tussen kiezen? Maar ik denk dat ik dan toch voor de pepernoten ga, deze zijn niet het hele jaar door te krijgen en chocolade kan ik altijd wel snoepen hahaha. Vroeger is er ook een keer een hand pepernoten naar binnen gegooid door onze Piet (de buurman), dat gaat met een chocoladeletter dan weer niet zo goed.

GOURMETTEN OF  HEEL VEEL ZOETIGHEID?

Met Sinterklaas hebben wij volgens mij nooit gegourmet. Dit was het diner voor met kerst bij ons thuis. Ik durf ook niet meer te zeggen wat we dan wel aten. We vierden het eigenlijk altijd met het gezin en de opa’s en oma’s erbij, we zullen dan iets van hapjes gegeten hebben of een patatje gok ik zo.

SCHOEN ZETTEN OF PAKJESAVOND?

Schoen zetten is wel heel leuk, de spanning voor de volgende ochtend wat er in je schoen zit! Zelfs toen ik niet meer geloofde heb ik nog wel eens mijn schoen gezet en ook dan is het nog spannend of er iets in zit! Maar pakjesavond, is ook een avond die je niet wilt missen. Heel hard liedjes zingen, in de hoop dat Sint en Piet je horen. Totdat er ineens aangeklopt wordt, aangebeld wordt en je eigenlijk niet meer durft op te staan om te gaan kijken…

SINTERKLAAS OP BEZOEK OF VIEREN ZONDER SINT?

Bij ons thuis is er nooit een Sinterklaas op bezoek geweest. Ik denk dat dit er ook mee te maken had dat ik zo een held op sokken was en Sinterklaas en de pieten eerder eng vond dan dat ik ze leuk vond. Wel zijn we altijd naar mijn vaders werk geweest om daar Sinterklaas te zien.

INTOCHT OP TV OF INTOCHT IN HET ECHT?

Wat ik me kan herinneren (mam, zeg me als dit fout is) keken wij altijd de intocht van Sinterklaas op tv en zijn we dezelfde dag of een dag erna naar een winkelcentrum geweest waar hij langskwam. Nu nog vind ik het ontzettend leuk om te kijken naar de intocht van Sinterklaas.

SINT GEHEIM OF OPEN KAART?

Nee geheim! Dit is een veel te leuke tijd voor kinderen om te missen. En dit wordt later echt niet gezien als een grote leugen, voor mij niet tenminste. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik heb mogen en kunnen geloven in Sinterklaas. Wat mij is verteld, is dat ik op een gegeven moment wist dat Sinterklaas niet bestond (vlak voor Sinterklaas) en dat ik het niet heb verteld omdat ik bang was dat ik anders geen cadeautjes meer zou krijgen. Hoe schattig!

SURPRISES EN GEDICHTEN OF SINT DOBBELSPEL?

Voor de creatieveling in mij, uiteraard Suprises en gedichten! Helaas was ik thuis de enigste die dit leuk vond en hebben we dit denk 2x gedaan. De andere keren zijn we voor Sinterklaas gaan bowlen en uiteten geweest, wat ook super leuk was/is!

SINTERKLAASJOURNAAL OF CLUB VAN SINTERKLAAS?

De club van Sinterklaas, dit wil ik nu nog steeds kijken als ik het voorbij zie komen! Ik vind het ontzettend leuk gemaakt. Uiteraard dat ik later wel met onze (hopelijk) toekomstige kindjes naar het Sinterklaasjournaal ga kijken, dit hoort er ook gewoon bij!

Dit waren de vragen alweer, ik hoop dat jullie een beetje een idee hebben gekregen hoe ik deze tijd beleefd heb en hoe ik het op dit moment nog beleef. Ik ben wel benieuwd, hoe vierde jullie vroeger Sinterklaas?

Liefs Jessica, Life by Jess