TAG – Waar je huis woont

Een leuke tag over mijn woonplaats en hoe ik het leven hier vind. Een echte waar je huis woont tag. Persoonlijk vind ik een woonplaats en de omgeving van het huis erg veel invloed hebben op hoe je je ergens thuis kan voelen en of je je ergens veilig voelt. Zo geef ik antwoord op waar ik woon en wat een hotspot is in mijn woonplaats.

Waar woon je en ben je hier geboren en getogen?

Ik ben heel officieel een mug, op 5 juli 1991 zag ik het levenslicht in het ziekenhuis te Haarlem, maar daarna ben ik heel snel met papa en mama mee gegaan naar huis. Ik woon dus al vanaf mijn geboorte in Hoofddorp. Ongeveer 4 jaar geleden ben ik bij Vincent in getrokken, gelukkig ook in Hoofddorp en op hemelsbreed 700-800 meter afstand van mijn ouders (7 minuten lopen ongeveer)

Voel je je hier thuis? Waarom woon je hier (niet) graag?

Ja nu voel ik me hier zeker thuis. Het heeft wel even geduurd. Ik trok bij Vincent in, het is zijn ouderlijk huis waar wij in wonen en ook had hij hier gewoond met zijn ex. Het was allemaal niet zo mijn smaak. Maar toen wij in oktober 2012 de boel flink aangepakt hebben is dit veranderd. Onze stijl zit nu in het huis, en alles wat we verbouwd hebben is naar onze wens. Ik woon hier graag omdat het een leuke buurt is, het is een eengezinswoning, met een heerlijke ruime tuin waar we vanaf ’s middags tot ’s avonds zon hebben.

Wil je hier blijven wonen?

Ja voorlopig blijven we hier zeker wonen. We hebben de afgelopen jaren flink verbouwd en ik vind het zonde om nu dit huis dan te gaan verlaten. Ook de emotionele waarde aan het huis telt natuurlijk mee om hier niet weg te gaan. Maar mocht er ooit een huis op ons pad komen dat grenst aan het water en we voelen de klik, ja dan gaat dat zeker en overweging worden.

In wat voor soort huis woon je?

We wonen in een rijtjeshuis, een eengezinswoning zoals ik hierboven al noemde. We hebben het tweede huis in het rijtje. Fijne buren, (al mogen ze best een beetje jonger zijn, we wonen nu tussen alle bewoners die er vanaf het begin al wonen 1984. Ze zijn allemaal met pensioen. Het is ook wel fijn hoor om wat oudere buren te hebben, ze houden namelijk alles wel scherp in de gaten!)

Als je mocht kiezen, in wat voor huis en in welke plaats zou je dan wonen?

waar je huis woont, thuis

Zoiets? Haha, ik vind huizen met rieten daken ontzettend mooi. Ze hebben zoveel uitstraling, als zoiets dan in een hele grote tuin kan staan, veel land en aan het einde van dat land is er water. Ik teken! Dan komt er een paard in de tuin, een hond. Ja leuk leuk!  Maar dat is dromen… Oowja om nog terug te komen op de vraag haha, het huis zal dan staan in de buurt van Hoofddorp.

Wat vind je het allerleukst en het allerstomst aan jouw woonplaats?

Hoofddorp is een stad, maar heel veel mensen noemen het nog een dorp. Als wij naar het centrum gaan zeggen we ook: “we gaan even naar het dorp”. Veel mensen in Hoofddorp hebben ook wel ergens een link met elkaar. Dat is wel grappig. Zo kent onze overbuurman mijn neef en heeft Vin op middelbare school gezeten bij een vriendin van ons, waar ik vroeger mee op de basisschool heb gezeten. En zo is een collega van mij, vriendinnen met iemand waarmee ik ook op de basisschool heb gezeten. Heel grappig vind ik dat. Het stomste? ALLE DREMPELS !!! En er komen er steeds meer bij.

Wat is op dit moment dé hotspot in jouw woonplaats?

Hmm dit is een lastige, ik ben niet van het ontdekken van de exclusieve plekjes in een stad. Ik ben vaak in het dorp te vinden, daar kan je echt goed shoppen. Uiteten doen we soms wel, maar vaker niet in Hoofddorp. Zo hebben we wel wat leuke activiteiten, in juli is er altijd de kortebaandraverij, in september is er Meerlive. Meerlive is een 4 daags festival waar bekende artiesten komen.

Waar wonen jullie en wat moet ik echt zien als ik eens in jullie woonplaats ben?

Liefs Jessica

7 comments

  • Jessica (author)

   Dat is inderdaad wel een nadeel. Heel eerlijk gezegd denk ik er niet teveel aan. Dan is een schutting in de tuin ook gevaarlijk.

 • mathiske's mama blog

  Zo’n huis met rieten dak. Wauw! Maar dan wel als het al helemaal nieuw en verbouwd is
  mathiske’s mama blog heeft recent gepubliceerd…#OOTD Bruiloft Outfits!My Profile

  • Jessica (author)

   Ja het moet wel strak zijn van binnen, maar een paar van die oude balken netjes geschilderd vind ik ook heel gaaf.

  • Jessica (author)

   Ik heb ook getwijfeld of ik het zou doen, maar toch gedaan, mijn woonplaats is zo groot dat ze me niet meteen kunnen vinden hierdoor.

 • Marie

  Erg leuke vragen om te stellen! Zelf woon ik in een appartement en heb vroeger op een boerderij gewoond. Een groot huis met rieten dak heeft mijn voorkeur. Toch ben ik ook erg blij met mijn appartement, omdat ik zelf niet zoveel ruimte nodig heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge