Starten met Weight Watchers

Zoals jullie wel vaker hebben kunnen lezen op Life by Jess, ben ik niet tevreden met mijn gewicht en zit het mij ook lichamelijk echt in de weg. Soms heb ik last van kramp in mijn ribben, bukken, veters vastmaken en soms enorm veel pijn in mijn rug zijn voor mij echt wel motivatie punten om weer op te gaan letten met eten. Met mijn moeder en mijn nep mama als voorbeeld weet ik dat Weight Watchers ontzettend goed kan werken en het een fijn programma is. Zo ben ik daar 4 weken geleden ook mee begonnen en ik wil jullie meenemen in dit programma.

Zwangerschapskilo’s

Sommige van jullie zullen wij niet aardig gaan vinden nu, maar ik ben tijdens de zwangerschap maar 7,5 kilo aangekomen. De eerste weken ben ik bijna 4 kilo afgevallen en daarna kwam het er heel erg langzaam bij. Super fijn natuurlijk, want hoe meer mee te slepen, hoe zwaarder het zou gaan worden. Ik heb niet vaak op de weegschaal gestaan na de bevalling, maar ik was vrij snel weer terug op mijn oude (te zware) gewicht. Ook mijn normale kleding kon ik vrij snel weer aan na de bevalling.

Weight Watchers, Uitwendige versie, Zwangerschapsfotoshoot (5)

Toch blijven die kilo’s in de weg zitten en belemmeren ze mij ook lichamelijk zoals ik hierboven al zei. De grootste motivatie nu om af te vallen is de pijn in mijn rug. Soms gaat het super goed en heb ik geen last, maar twee weken geleden ongeveer lag ik een hele dag plat en aan de zware medicijnen omdat ik geen kant meer op kon. Heel vervelend en ook niet te peilen! Het zal altijd mijn zwakke punt blijven, maar als ik het een beetje kan voorkomen door minder te wegen, wil ik daar graag alles aan doen.

Inschrijven Weight Watchers

Vier weken geleden schreef ik mij in voor de Weight Watchers voor de komende 6 maanden. Klaar om mijn mindset aan te passen naar iets wat ik lang/altijd vol kan houden. Klaar om goede keuzes te gaan maken met betrekking tot voeding. De eerste week heb ik mijn voeding al bijgehouden via de app, zo kon ik even inkomen en hoeveel punten ik mag eten, hoe ik dit het beste in kan delen en welke voedingsmiddelen wel punten zijn, en welke voedingsmiddelen ik onbeperkt mag eten doordat ze geen punten bevatten.

Met goede hoop begin ik aan dit avontuur, ook wel een klein beetje met de hoop dat mijn lijf hormonaal is veranderd na de bevalling. Hopende dat de PCOS niet meer de baas is over mijn lijf en dat het even gereset is en mijn lijf een keer doet wat ik wil en vraag.

Elke donderdagavond ga ik naar de bijeenkomst van de Weight Watchers hier in de buurt. Daar ga ik op de weegschaal en daarna is er een kort praatje. Voor mij op dit moment een stok achter de deur!

Hoe gaat het nu?

Inmiddels ben ik 4x gaan wegen en op dit moment is er nog maar 0,2 kilo van mijn begin gewicht af. Al weet ik bijna zeker dat als ik de laatste keer met wegen mijn spijkerbroek en nikes aan had gehad, ik gelijk had gebleven qua gewicht aan de week ervoor.

Wel even balen dus om te merken dat mijn lijf dus eigenlijk helemaal niet gereset is en gewoon lekker doorgaat op zijn oude ritme. Mij niet laten afvallen en hier heel erg moeilijk om doen!

Doorzetten, dat is het woord voor de komende weken. Dit moet mij gaan lukken, want ik merk gewoon dat het programma mij heel makkelijk af gaat. Mijn mindset veranderen gaat ook wel heel erg goed tot nu toe. Zo kan ik nu al veel beter keuzes maken en dingen afslaan omdat ik mijn punten daar niet aan wil “uitgeven”.

Ik heb wel 1x een misstap gezet met chocolade. Ook weet ik direct waardoor dit kwam en was ik mi hier wel heel bewust van. Er was namelijk wat woordenwisseling geweest tussen Vin en mij… en dan voel ik mij dus boos/verdrietig en alleen en op dat moment voelde ik mij meteen terugvallen naar mijn suikerdrang. Ik ben toen ook naar de winkel gelopen en heb van die reepjes Kinder chocolade gehaald. Na 6 reepjes ben ik gestopt, heb ik het weg gelegd en heb ik tegen Vin gezegd toen hij thuis kwam dat die het weg moest halen voor me. Dit vond ik echt al super stoer van mijzelf, want voorheen was dat pak van 16 repen leeg gegaan.

Doorzetten!

Al met al vind ik het programma echt wel heel erg fijn. Zo maak ik veel bewustere keuzes en ben ik mij ook bewust van hetgeen wat ik eet op een dag. Het voelt fijn om er zo mee bezig te zijn en gewoon weer gezond, maar lekker en gevarieerd te eten. Alles mag, maar de bedoeling is dat jij de goede keuze maakt!

Weight Watchers starten

Qua beweging doe ik het rustig aan. Ik wil mijzelf niet teveel opleggen in 1x. Ik ben natuurlijk weer begonnen met werken, Abby voor het eerst naar de opvang, op mijn voeding letten… Als ik er nog iets bij zou moeten doen van mijzelf dan ga ik het niet halen. Stapje voor stapje. Wel loop ik heel veel achter de kinderwagen met Abby erin. De ene keer gaan we linksom, de andere keer rechtsom! Heerlijk om wat van de omgeving te zien en lekker te wandelen. Muziekje of podcast op en ik loop zo een uur weg.

Nu is het doorzetten en hopelijk gaat mijn lijf het straks ineens snappen. Ik heb mijzelf wel voorgenomen om dit nog even aan te kijken en mijn lijf nog even de tijd te geven. Als ik half september nog niks kwijt ben, dan ga ik naar de huisarts en om een doorverwijzing vragen naar de endocrinoloog/internist of iets dergelijks. Hopelijk weten zij misschien iets te vertellen waardoor ik de PCOS wel kan verslaan qua afvallen. Ik ga duimen en mijn uiterste best doen om dit niet te hoeven doen! Jullie worden op de hoogte gehouden de komende maanden.

Liefs Jessica, Life by Jess

One comment

  • Maxime Melissa

    Goed bezig meis! Houd vol en waar we het laatst al over hadden, omvang centimeters opschrijven! Misschien zie je dan wel eerder iets veranderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge