Sleuteloverdracht van mijn huis

Sleuteloverdracht van mijn huis

Vrijdag 27 november 2020, was het eindelijk zover. De datum die ik niet meer zal vergeten, de dag dat ik de sleuteloverdracht had van mijn nieuwe woning. Het moment waar ik ontzettend naar uitgekeken had, de start van een nieuw begin voor mij en Abby samen. Ik wil jullie meenemen naar die dag en naar de week erna. Wat moet er nog gedaan worden, hoever zijn we al gekomen? Een eerste verbouw/verhuisblog kan je dit artikel wel noemen denk ik zo.

Sleuteloverdracht van mijn huis

Op tijd mijn bed uit om nog even te douchen en mij klaar te maken voor de grote dag. Vincent kwam naar “ons” huis om bij Abby te blijven. Om 9:30 uur moest ik bij mijn nieuwe huis zijn om een laatste inspectieronde te doen. Mijn ouders waren met mij mee. De makelaar was daar ook en heeft de ronde mee gelopen. Alles werkte naar behoren en hetgeen wat in het huis achter zou blijven was aanwezig. Tijd voor de oude eigenaresse om het huis voor de laatste keer af te sluiten. Daarna kreeg ik de sleutel van haar overhandigd. Bijzonder dat moment, voor haar een afsluiting en voor mij een nieuw begin. Zij is 20 jaar geleden in het huis komen wonen met haar dochter van toen 3 jaar. Zij vonden het beide heel mooi dat ik nu in dezelfde situatie zit en in dit huis mag komen wonen. De geschiedenis herhaalt zich in het huis. Hopelijk mag ik daar net zo gelukkig worden als hen zijn geworden.

Tijd om afscheid te nemen ook van de makelaar, maar niet voor ik een fles bubbels heb ontvangen van hem. Daarna zijn wij doorgereden naar de notaris. Hoe dat gaat in corona tijd? Pas aanpassen als het de tijd is dat je een afspraak hebt, eerder wordt je niet binnen gelaten. In de hal stond een sta tafel met plexiglas en ik mocht aan de ene kant gaan staan en de notaris stond aan de andere kant. Kort de stukken bespreken en tekenen. Dat was het! Binnen 10 minuten stond ik weer buiten met de getekende stukken in mijn handen. De sleuteloverdracht is geweest en ik mag mij huiseigenaar noemen. Super trots! Op naar een nieuw begin.

Sleuteloverdracht van mijn huis

Samen met mijn ouders ben ik terug gegaan naar mijn huis. Vincent is daar met Abby heen gekomen, zodat zij ook het huis konden zien. Ik heb een poging gewaagd om met haar bij de deur op de foto te gaan, maar Abby dacht daar iets anders over dan haar mama. Verder in het huis hebben we alles even goed in ons opgenomen en opgeschreven wat we aan klus spullen nodig hadden, zodat we dat meteen ’s middags konden gaan halen. Ik ben doorgegaan naar de supermarkt, zodat ik meteen wat eten en drinken kon halen voor in huis als wij druk bezig zouden zijn met klussen. Thuis even wat gegeten en daarna met mijn ouders samen naar de Gamma gereden om het een en ander te kopen aan klus spullen.

Slopen

De vrijdag van de sleuteloverdracht zijn we flink aan de slag gegaan. In 4 uur tijd hebben we het hele huis van de vloer ontdaan. Wat heerlijk dat dit zo soepel ging en dat je hiermee al zo een groot verschil maakt. Van huis naar klushuis. In de dagen erna zijn er veel klussen gedaan waarvan je straks niet meer gaat zien dat die gedaan zijn, maar die wel de basis zijn voor het klussen. Zo is de trapbekleding van beide trappen gehaald (inclusief het verwijderen van 100000000 nietjes, wat een rampzalig werk!), alle kozijnen en houten stukken zijn geschuurd welke geverfd moeten gaan worden, de keuken is voor een deel verwijderd en het toilet beneden is tegel vrij gemaakt.

Sleuteloverdracht van mijn huis

Opbouwen

Boven op zolder zijn alle muren inmiddels gewit. Ook zijn daar de traphekjes geschilderd en zit de eerste laag op de stootborden van de zoldertrap naar de eerste verdieping. Op de eerste verdieping heb ik drie kamers. Een daarvan ga ik gebruiken als kantoor, een wordt Abby haar slaapkamer en de andere wordt mijn slaapkamer. Alle kamers zijn zo goed als klaar. Het kantoor is gewit en het kozijn is geschilderd, meer doe ik daar niet aan voorlopig.

Sleuteloverdracht van mijn huis

Op beide slaapkamers hebben we gebruik gemaakt van het product muurglad om de structuur van de muur af te krijgen. Op mijn slaapkamer is dit heel mooi gelukt en hier zit dan ook de kleur al op de muur. Bij Abby haar slaapkamer is ook de muurglad gebruikt, alleen daar zitten heel veel luchtgaatjes in. Ik heb besloten dat ik dit niet nog een keer met muurglad ga behandelen, maar dat ik hier behang overheen ga doen. Het behang zit er voor een groot deel op, maar er is een klein stuk nog niet gedaan omdat er nog een gat in het plafond/vloer gedicht moet worden. Dus voordat dit schade aanbrengt op het behang, hebben we daar even mee gewacht.

En verder?

Als het goed is gaat aankomend weekend de vloer op zolder en de eerste verdieping erin! En dan komt aanstaande dinsdag mijn bed. Dat is ook de dag dat ik de rest van mijn spullen ga verhuizen (althans de grote meubels, de verhuisdozen zijn allemaal al over en die staan in de schuur).

Ik hoop dat verder alles redelijk volgens planning blijft lopen. Voorlopig woon ik op de eerste verdieping en op zolder. De vloer beneden komt pas na de keuken en de keuken die komt pas eind februari. Tel uit je winst!  De levertijden zijn echt bizar en ik hoop dat het niet nog verder oploopt door deze lockdown! Wat moet er verder beneden nog gebeuren? Daar moeten alle leidingen/elektra nog verlegd worden voor in de keuken, het kozijn aan de voorkant van de woning wordt verhoogd zodat de keuken niet zichtbaar is vanaf buiten. Dan worden de muren nog gestuct, dan moet de vloer er nog in en het toilet moet nog gedaan worden. En niet te vergeten, de trappen worden nog bekleed met tapijt. Hopelijk begin maart alles helemaal klaar en kan ik tot die tijd wel heerlijk boven leven!

Binnenkort zal ik jullie eens meenemen met wat voor en na foto’s! Hopelijk kan ik jullie ook snel laten zien hoe beneden eruit ziet.

Liefs Jessica, Life by Jess

3 comments

  • Ab Gabel

    Veel plezier en succes in jou nieuwe woning samen met je dochtertje.

  • Wanda

    Veel plezier in je nieuwe woning! Hopelijk valt het nog mee met de levertijden en kunnen jij en je dochter er straks lekker van genieten.

  • Marie

    Het lijkt me gek om in deze tijd te tekenen voor een huis bij de notaris. Toch fijn dat deze zaken nog goed geregeld kunnen worden. Een eigen huis is immers een grote en fijne stap!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge