Sim only of een abonnement?

telefoongebruik jessica 5, Sim Only

Sim Only of een abonnement? Inmiddels is het bijna twee jaar geleden dat ik mijn abonnement heb afgesloten voor mijn mobiele telefoon. Dat betekend dat ik weer mag gaan verlengen, maar daar komt het dilemma. Ga ik voor een nieuw abonnement of ga ik voor Sim Only?

Abonnement

Afgelopen twee jaar heb ik een abonnement gehad inclusief telefoon. Daarvoor heb ik wel al eens een goedkope Sim Only gehad, maar ik wilde zo graag de nieuwe Iphone 6s hebben. Op dat moment ben ik ook gaan kijken wat het beste bij mij paste. Ik wilde er toen geen €700,- in één keer neerleggen, dus ben ik voor een abonnement gegaan.
Elke maand hetzelfde bedrag, elke maand dezelfde bundel en je hebt er een nieuwe telefoon bij, zonder dat meteen je spaargeld een deuk heeft gehad. Wel was het op dat moment zo, dat je na 2 jaar abonnement niet minder gaat betalen omdat je telefoon “afgelost” is. Nee je blijft hetzelfde bedrag betalen, als in de voorgaande twee jaar, mits je het abonnement niet verlengd.

Nu zijn de regels met betrekking tot het afsluiten van een abonnement inclusief telefoon veranderd. Hier schreef ik vorig jaar een artikel over, klik hier om te lezen.

Dit is voor mij ook wel een verandering die mij aan het denken heeft gezet of ik nog wel een abonnement wil. Je wordt nu BKR geregistreerd en ondanks dat dit geen negatief iets is als je netjes je rekeningen betaald, kan het wel van invloed zijn. Ook vind ik het zelf gewoon geen fijn idee dat het bij het BKR geregistreerd staat. Dus nu is de keuze, ga ik voor een abonnement of voor een goedkope Sim Only?

Sim Only

Ik zal meteen maar met de deur in huis vallen. Het grootste nadeel van een goedkope Sim Only is dat je het toestel los moet kopen. Een Sim Only zelf is vaak iets goedkoper dan de kosten voor een gewoon abonnement, maar voor mij niet persé doorslaggevend.

Wat wel een voordeel is met Sim Only, is dat je maandelijkse kosten met ongeveer €20-€30,- omlaag gaan (ligt er natuurlijk aan wat voor abonnement je had). Dat vind ik best een hoop en ook zeker de moeite waard om er eens over na te denken.

Op dit moment zit ik zelf bij KPN, maar ben ik wel eens aan het rondkijken wat er nu allemaal nog meer is. Zo kwam ik onder andere uit bij Sim Only van Ben. Het fijne hier is dat je het helemaal zelf kan samenstellen. Wil je eraan vast zitten voor twee jaar, of wil je het elke maand kunnen opzeggen? Hoeveel minuten bellen wil je en hoeveel MB internet?

Het is goed om te vergelijken, helaas bied Ben nog niet heel veel MB’s aan in de goedkope Sim Only bundels. Het meeste is 6000 MB en daar zit ik bijna elke maand al wel overheen. Dat is voor mij een reden dat het geen Sim Only van Ben gaat worden, ondanks het wel heel fijn is dat je de gehele bundel samen kan stellen.

Wat wordt het voor mij?

Na wat vergelijken, nadenken en mijn financiën te hebben bekeken, ga ik voor een Sim Only. Ik heb diverse voordelen doordat ik daar nu al klant ben en dat is voor mij echt wel doorslaggevend. Zoals ik al zei, die registratie bij de BKR vind ik geen fijn idee, zeker niet met het vooruitzicht dat wij straks onze hypotheek willen gaan aanpassen. In de afgelopen 2,5 jaar heb ik een leuk zakcentje verdiend met Life by Jess. Van dat geld wil ik nu een Iphone X gaan kopen. Waarschijnlijk een van de nieuwe modellen die in september bekend gemaakt worden.

Wat hebben jullie op dit moment? Een Sim Only of een abonnement inclusief telefoon? En welke telefoon hebben jullie?! Ik ben benieuwd of ik meer Apple fan lezers heb of meer Android fan lezers, laat het mij weten door middel van het achterlaten van een reactie!

Liefs Jessica, Life by Jess

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Ben

One comment

  • LavieMamsElle

    In het prille begin hadden we een abonnement maar dat gaat wel heel veel kosten. Het betalen van je abonnement én nog eens al je gesprekken, sms’en,… we hebben nu elk een simkaart bij Mobile Vikings en eerlijk? Ik doe er 2 maand mee met mijn €15 op is op en via de app handig te herladen. Ook voor de oudste die bijna naar het middelbaar onderwijs gaat, (bij jullie voortgezet onderwijs?) Zal een gewone sim kaart het verstandigst zijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge