“Scooty”

Scooty

Scooty, dat is een bijnaam voor mijn scooter. Ik hab voorheen nog nooit op een scooter gereden tot ik in 2012 een rondje reed op de scooter van een vriend van ons. Dit is eigenlijk best wel heel erg leuk! En het scheelt veel geld in vergelijking met een auto. Zowel op benzine als op onderhoud. Zo ben ik geld gaan sparen en op goed gegaan naar een leuke scooter.

Mijn eigen scooter Scooty

Eind december 2012 kwam ik terecht bij de scooterwinkel in ons dorp. Zo kon ik mij goed oriënteren wat ik leuk vond. Ging ik voor nieuw of ging ik voor tweedehands?  Uiteindelijk heb ik besloten om een nieuwe scooter te kopen, die helemaal van mij is en dan weet ik zelf wat er allemaal mee gebeurt of mee gebeurt is. 

Ik vond de Yamaha Neos erg mooi, alleen deze ging iets boven mijn budget. Toen zag ik een Sym Mio, maar deze was eigenlijk iets te klein, zeker als we er ook met z’n tweeën op wilde gaan rijden. En toen zag ik de Sym Fiddle II staan. In het matbruin! Wauw die is gaaf! Ja dat wordt mijn scooter. We hebben een proefrit gereden op een die hij had staan als tweedehands verkoop en dat reed prima. 

Wij hebben gekozen voor een 45 km scooter, ja dan moet je wel een helm op, maar ik vind dit eigenlijk wel veel veiliger en je bent overal net iets sneller! 🙂  Toen is mijn scooter besteld en 13 januari 2013 kon ik hem ophalen. Ik heb er meteen een goed slot bij gekocht en later nog een bijpassend “potje” (open helm). 

IMG_1677

Helemaal happy met Scooty

Wat ben ik blij met mijn scooter, helemaal in de warmere maanden, dan is het echt heel lekker om op de scooter te rijden. Maar ook tijdens de andere maanden is het fijn om te “scooteren”. Je kan overal langs, je parkeert gratis, het benzine verbruik is laag en dus goedkoop en ook de verzekering is niet duur. Ik voel me vaak ook echt vrij op de scooter, heerlijk de wind over je lijf, en het geluid van buiten. 

De scooter is All-Risk verzekerd, en ik heb in de afgelopen 3 jaar dat ik hem heb nog nooit aanspraak hoeven te maken op de verzekering. Gelukkig maar! Hij heeft een paar krasjes en dit komt omdat hij een keer is gevallen tijdens een flinke windvlaag, maar dit valt helemaal niet op en ik wil daarvoor niet mijn verzekering aanspreken. 

IMG_1676

Het windscherm is er na een jaar pas op gezet, dit is als het droog is echt een verademing! Maar als het regent kan ik dat ding er soms wel af trekken, helemaal als het donker ook nog is en alle tegenliggers met het licht in jou scherm schijnen dan zie je geen hand voor ogen meer, super vervelend en eigenlijk ook best gevaarlijk. Op dat soort momenten kijk ik heel vaak langs mijn windscherm en dan kan ik alles goed zien. 

Nadelen van Scooty

Ja een scooter heeft ook nadelen, nouja de scooter zelf niet… maar tijdens regen zit je niet droog, en het is in de wintermaanden vaak koud. Hier kan je je gelukkig op kleden en het is… even afkloppen, nog niet heel vaak voorgekomen dat ik in de regen heb moeten rijden! Ook als de weg glad is vind ik het op de scooter wel gevaarlijker dan met een auto. Met een scooter moet je toch vaak een stuk op het fietspad rijden en deze is vaak niet gestrooid.

Een paar weken geleden is hij voor een grote onderhoudsbeurt geweest. Ik wat diverse problemen met de scooter. Enkele problemen die ik had waren te wijden aan een slecht contactslot, welke los zat en niet meer goed werkte. Hierdoor viel de scooter vaak uit tijdens het rijden en wilde hij daarna niet tot moeizaam nog starten. 

IMG_1678

Op dit moment heeft de scooter 10200 km gereden en hoop ik dat ik er nog heel lang plezier van mag hebben! En nog heel veel veilige kilometers natuurlijk!

Liefs Jessica

Instagram,  Facebook en Bloglovin

 

One comment

  • Cassandra

    Ik heb ook heeeeeel lang scooter gereden, tot ie niet meer te maken viel haha. Zo lekker op een zomerdag een beetje touren met dat ding!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge