Schokkend, mijn telefoongebruik!

telefoongebruik jessica 5, Sim Only

Dat ik veel met mijn telefoon zit dat weet ik, maar ik was wel eens nieuwsgierig hoeveel het nou echt was. Zo kwam ik bij iemand de app “Moment” tegen. Deze houd bij hoelang je op je telefoon zit en hoe vaak je je telefoon oppakt om te kijken. Dit heeft mijn ogen wel geopend. Ik ga open kaart spelen en ga jullie statistieken laten zien van mijn telefoongebruik.

Open en eerlijk over mijn telefoongebruik

Ik ga er geen doekjes om winden, ik zit veel op mijn telefoon, maar ik ben best geschrokken van het feit hoelang ik nu werkelijk op mijn telefoon zit en hoe vaak ik dat ding oppak en aanraak om bijvoorbeeld de tijd te kijken of om te zien of ik echt geen berichten heb.

Hoe komt het dat wij zo geobsedeerd zijn door die telefoon? Waarom raken we bijna in paniek (althans ik wel) als ik hem vergeten ben naar mijn werk. Waarom gaat er bijna geen enkele avond voorbij, ook niet als je met vrienden bent dat je niet op dat ding zit. Mijn telefoongebruik is dramatisch al zeg ik het zelf!

Telefoongebruik Jessica

Check hierboven. Dit is een overzicht van het aantal uur dat ik de afgelopen week op mijn telefoon heb gezeten (ik heb dit artikel dinsdag geschreven). Jongens ik zit gewoon elke dag sowieso minimaal 3 uur op mijn telefoon! 3 uur hé! Als ik mij bedenk wat ik in die tijd allemaal kan doen. Ik kan zeker 2 artikelen voor de blog schrijven, ik kan sporten, ik kan in mijn bullet journal wat schrijven, ik kan opruimen/schoonmaken. Er is genoeg te bedenken wat ik in 3 uur kan doen. Minimaal 3 uur telefoongebruik per dag. Ik vond het serieus schokkend!

Telefoongebruik Jessica

De app “Moment” laat ook heel goed zien hoeveel je je telefoon oppakt, en hoelang je per keer op je telefoon zit. Zie je al die puntjes, zo vaak heb ik mijn telefoon opgepakt. De ene keer zit ik 2 minuten op mijn telefoon en de andere keer 49 minuten. Ik laat de app altijd doorrekenen, ook dus als ik spelletjes speel, dat is waar ik tenslotte het meeste voor met mijn telefoon in mijn handen zit.

Challenge mijzelf!  

Mijn telefoongebruik vind ik echt schokkend. Ik wil mijzelf dan ook gaan challenge om echt minder op mijn telefoon te zitten. Waarom besteed ik hier zoveel tijd van de dag aan? En wij maar klagen dat we het druk hebben en tijd te weinig hebben. Nee jongens dat is niet zo! Ik ga de uitdaging aan om mijn telefoongebruik te minderen.

Telefoongebruik Jessica

Na 22:00 uur wil ik sowieso geen telefoon meer in mijn handen hebben. De wekker staat gewoon voor die tijd ingesteld en mijn wifi en internet staan uit na die tijd. Klaar! Ik merk echt dat als ik lang op mijn telefoon zit voordat ik ga slapen, ik slechter in slaap kom. Dus nieuwe regel, na 22:00 uur geen telefoon meer!

Ook wil ik mijn telefoongebruik overdag minderen. Krijg ik een appje binnen, zie ik die op mijn beginscherm en kan ik zien of het onmiddellijk beantwoord moet worden of niet. Zo niet, dan ga ik mijn best doen om mijn telefoon gewoon te laten voor wat het is.

Telefoongebruik Jessica

Ik weet niet wat ik mijzelf aandoe, maar ik wil het echt gaan proberen, want waarom beheerst die telefoon mijn leven? Waarom denk ik dat een ander verwacht binnen een half uur antwoord te krijgen? Waarom verwacht ik zelf zo snel mogelijk een antwoord van een ander? Nee! Dat is niet nodig zo ging dit vroeger ook allemaal niet. Ik hoor van mensen dat ze whatsapp verwijderen, dat gaat me echt een stap te ver op dit moment, maar misschien ga ik binnenkort maar mijn meldingen uitzetten hiervoor? Ik weet het nog niet zo goed, maar ik wil jullie eerst kunnen laten zien over een maandje ofzo dat mijn telefoongebruik echt verminderd is.

Challenge jij mee?

Ik ben heel benieuwd of iemand ook de app “Moment” gebruikt en inzage durft te geven? Durf jij hieronder te reageren met hoeveel uur jij per dag minimaal op je telefoon zit? En challenge jij met mij mee? Dat hoeft niet onder mijn voorwaarde, maar ik ben benieuwd waar jullie jezelf op willen challenge wat betreft telefoongebruik?! Let me know hieronder in de reacties!

Liefs Jessica, Life by Jess

8 comments

 • Yara

  Ik wist helemaal niet dat er een app bestond om je telefoongebruik te controleren. Zelf zit ik de laatste tijd ook veel te veel op mijn telefoon. Maar ergens is dit wel nodig als je een blog hebt en je social media wilt bijhouden.
  Liefs,
  Yara

 • Joni

  Ik deed dat ook eens. Shocking idd!

 • Andrea

  Ik heb een telefoonloze zondag en wil door de week ook het gebruik beperken door alleen op internet te zitten na 19.00 of als de kinderen op bed liggen.

 • Mirjam Hart

  Heel eerlijk…ik durf deze app niet eens te gebruiken. Ik denk namelijk dat ik nog langer met m’n telefoon in de weer ben. Heel confronterend lijkt me!

 • Bianca Schrijft

  Zeker met een blog, ben je vaak toch meer online op je mobiel bezig dan je denkt. Ik verwacht dat ik de 4 uur regelmatig wel haal.

 • Armande.net

  Dat is inderdaad een flinke eye opener! Ik zou zoiets voor de pc moeten hebben, want daar zit ik vaak ook maar wat te klikken.

 • Tamara

  Die van mij zou helemaal rood aanslaan met mijn dagelijkse bezigheden op de telefoon haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge