Review Snuffelzakjes met catnip

Augustus, Festivals, Fotografie Nikon D5600 (1)

Een tijdje geleden plaatste Sylvia een oproep op Facebook, wie er de snuffelzakjes met catnip wilde proberen voor zijn/haar katten. Het leek mij super leuk om deze snuffelzakjes in huis te hebben voor de katten. Soms moet je ze opnieuw een beetje uitdagen hé. Binnen twee dagen had ik de zakjes in huis en konden ze uitgeprobeerd worden.

Wat is catnip?

Catnip is kattenkruid. Dit is een plantje wat behoort tot de muntfamilie. Catnip bevat nepetalactone, een olie, waarvan bekend is dat het een euforish en bijna hallucinerend effect kan hebben. Dit kattenkruid is volledige natuurlijk, veilig en niet verslavend. Sommige katten welke helemaal geen spelers zijn, kunnen juist op catnip wel heel erg reageren. Soms wel beter dan op snoepjes. Reageren alle katten? Nee zeker niet. Reageren ze wel hetzelfde? Nee ook niet. Sommige katten worden er heel rustig van en andere juist hyperactief en druk. Het effect van catnip duurt ongeveer 5 tot 15 minuutjes.

Wat moet je weten bij het gebruik van catnip? Gebruik niet teveel catnip in de speeltjes voor de katten, ze ruiken het kleinste beetje al dus daar is een grotere hoeveelheid niet voor nodig. Je kunt dit ook heel goed als beloning gebruiken, juist bij de katten die hier heel goed op reageren!

Snuffelzakjes met catnip

Sylvia heeft een eigen bedrijf als kattenoppas in Zwanenburg en is toen begonnen om zelf kattenspeeltjes te maken. Zo ook deze snuffelzakjes met catnip erin. Net even dat extra leuke effect creëren voor de katten. Het pakketje wat ik van haar heb mogen ontvangen, kan je kopen bij haar voor €9,95.

Snuffelzakjes met catnip1

Hoe reageren onze katten? Laat ik meteen maar zeggen dat Eamy een van de weinige katten is die niet op catnip reageert. Ik kan het onder haar neus houden, maar nee zij voelt hier echt niks voor haha…. Onze Cedric (witte) daar in tegen, hij wordt helemaal lijp als hij het ruikt. Het is echt een schatje maar op dat moment dat je zo een snuffelzakje in je hand hebt, moet je echt oppassen voor je handen, want hij wilt dat zakje dan heel graag hebben! Echt heel graag haha. Het enige wat hij er mee doet is dat zakje helemaal aflikken, totdat het echt zeiknat is en er geen catnip geur meer te bekennen is.

Het is wel super schattig om te zien. Hij krijgt soms zo een speeltje en dan mag hij even helemaal los gaan. Bedankt Sylvia dat wij deze snuffelzakjes mochten uitproberen! Hier is het goed in de smaak gevallen, bij Cedric zeker!

Liefs Jessica, Life by Jess