Review – Purpuz Planner

Purpuz planner

Ik zal meteen maar toegeven dat ik nog iemand ben die met een papieren agenda rondloopt. Normaal heb ik gewoon een agenda van de Hema en dat gaat prima. Al wilde ik mij meer gaan richten op het echte plannen. Ik wilde mijn tijd beter gaan indelen om mijn doelen te kunnen behalen. Niet meer gewoon een agenda waar ik mijn afspraken in op kan schrijven. Via Facebook zag ik een oproep voor wie de Purpuz Planner wilde proberen en reviewen?! Kom maar door, dit was voor mij een mooie kans om mijn planning op orde te krijgen.

Doelen behalen

Ondanks dat het jaar al even onderweg was voordat ik de Purpuz planner ontdekte, doelen heb je altijd wel om te halen. Zo had ik begin van het jaar mijn persoonlijk, maar ook mijn blog doelen al eens opgeschreven. Een mooie test om te kijken of de planner mij zou gaan helpen met het behalen van mijn doelen. Na het contact met Clen Verkleij, de bekender en maker van de Purpuz planner, heb ik de planner ontvangen, gewoon via de brievenbus. Je hoeft dus niet thuis te zijn voor een pakketje.

Uitstraling van de Purpuz planner 

Ja een planner moet er ook wel mooi uitzien toch? Laat ik dan maar meteen met de deur in huis vallen, ik vind de planner er super saai uitzien. Met zijn afmetingen, 26cmx20cm en 850gram, is deze voor mij zeer onhandig om mee te nemen en zal ik er dus altijd nog een agenda naast moeten gebruiken. De planner kan dus niet makkelijk in je handtas en wie wilt dat eigenlijk? Bijna een kilo meedragen aan papier?!

Purpuz Planner

Pluspunt van de uitstraling, hij heeft een harde kaft! Dat is echt wel heel erg fijn. Zo houd je de pagina’s netjes en kan je er zeker van zijn dat de planner echt wel een jaar lang mee gaat.

Een planner of toch iets meer?

De Purpuz planner is niet alleen bedoelt om te plannen. De planner is namelijk bedacht op het moment dat Clen uit een burn-out klom en tijdens de therapieën veel hulpmiddelen en tips kreeg van zijn coach. Deze moesten voor iedereen beschikbaar worden en dat heeft Clen de Purpuz planner laten maken zoals die nu is.

De planner heeft 8 tools om je doelen te behalen:

  • Visualiseren van je dromen
  • Ordenen van je dromen
  • De doelen opdelen in stappen
  • De doelen voorzien van tijd en volgorde
  • Maandplanning maken
  • Weekplanning maken
  • Dag reflectie
  • Vragen aan jezelf

Aan de slag

Laat ik ook meteen maar zeggen dat ik verkeerd begonnen ben in de planner. Dit was zo een ding wat ik nog een keer moest gaan gebruiken en waar ik echt eens voor moest gaan zitten. Ik kon de rust in mij niet vinden om een hele mindmap te maken, dus ik ben maar begonnen met het invullen van de weekplanningen.

Purpuz planner

Ik vond het erg leuk om in te vullen, om te zien hoe mijn dagen ingedeeld waren en om te zien waar ik nog tijd over had of waar ik tijd kon besparen. Werken met al die leuke kleurtjes, van de markeerstiften, gaf mij nog meer zicht op alle zaken die ik gepland had staan.

Toch ging het al snel mis, mijn plannen liepen niet zoals ik ze gepland had. Ik had mijn werk namelijk al ingepland voor een bepaalde week (wat vaste dagen zijn) alleen moest ik naar het ziekenhuis in de ochtend, nou daar ging mijn planning! En als er iets is, waar ik kortsluiting van krijg in mijn hoofd is het het feit dat je in tijdvakken werkt en dus niet met losse regeltjes waar je gewoon iets kan opschrijven. Op dat soort momenten ben ik er al snel weer klaar mee.

Purpuz planner

Eindconclusie

De Purpuz planner is een goede planner als deze op je bureau kan blijven liggen, maar om hem mee te nemen is hij heel onhandig. Ook vind ik zelf dat er veel tijd in gaat zitten als je hem echt wilt gebruiken waarvoor die bedoelt is. Eerst een mindmap maken, alles doorplannen, het maken van maandplanningen, weekplanningen, to do lijsten, je zelf per week/dag reflecteren. Ik word er al bijna moe van als ik er alleen al aan denk.

Purpuz planner

Als je plannen nooit wijzigen en je dus met tijdsvakken kan werken, zeg ik doen! Maar als je kortsluiting krijgt van een planner waarin is gekliederd om je planning bij te werken omdat die veranderd is, niet doen! Dan beter een agenda kopen waar je gewoon wat bij kan zetten als er een extra afspraak bij komt die dag.

De Purpuz planner zal voor 2018 niet bij ons in huis komen. Nu nog op zoek naar wel een goede planner/agenda. Mochten jullie interesse hebben in de Purpuz planner, je kan hem hier kopen voor €34,99.

Liefs Jessica, Life by Jess