Review film – Miss you already

Afgelopen woensdag ben ik met een vriendin van mij naar de bioscoop geweest. Het was al een tijdje geleden dat we zijn geweest, onze agenda’s konden geen plek vinden om naar de film te gaan, we zijn allebei op vakantie geweest en zo gaan er zomaar een paar weken voorbij… Woensdag was het weer zover!

Miss you already

We hadden de film van 19:30 uur en hadden gekozen om naar de film Miss you already te gaan. De trailer had nog nieuwsgierig gemaakt en we waren ook erg benieuwd hoe dit verhaal zou gaan. 

miss you already

De film gaat over twee vrouwen die vanaf de basisschool al bevriend zijn met elkaar. Milly (Toni Collette) krijgt kinderen terwijl dit bij Jess (Drew Barrymore) niet lukt. Ze maken veel leuke dingen mee samen, tot op dat ene moment… Bij Milly wordt borstkanker geconstateerd en vanaf daar neemt de ziekte haar leven over. Terwijl bij Milly het noodlot toeslaat, is er bij Jess blijdschap dat de IVF poging heeft geleid tot een zwangerschap. Je ziet het verhaal hoe deze vriendinnen in deze tijd met elkaar om gaan. 

Wat vond ik ervan?

Dit is zeker een hele mooi film over vriendschap, hoe sterk deze kan zijn in moeilijke tijden. Er zitten ook best wel wat emotionele stukken in de film, waar je een traantje bij kan wegpinken. Wat ik ik persoonlijk jammer vond van het eerste deel van deze film is dat alles wat er gebeurde omtrent de kanker, bam bam bam snel achter elkaar ging, zonder al te veel emotie. Ook voor Jess die IVF ondergaat is het koop de spuiten maar en dan gaan we IVF doen, terwijl dit natuurlijk niet zo gaat. Ik snap ook wel dat de weg er heen te lang is om te omschrijven in de film, maar iets meer gevoel had daar van mij wel in mogen zitten. 

Desondanks is het een erg mooie film en had ik hem niet willen missen. Hier had ik zeker een kaartje voor willen kopen om hem in de bioscoop te zien. Een aanrader! 

Extra informatie over deze film:

Genre: Komedie, Drama
Duur: 112 minuten
(Exclusief pauze en voorprogramma van +/- 22 minuten)
Regie: Catherine Hardwicke
Acteurs: Dominic Cooper, Paddy Considine, Tyson Ritter
Actrices: Drew Barrymore, Toni Collette, Jacqueline Bisset, Charlotte Hope
Taal: Engels
Ondertitels: Nederlands
Kijkwijzer:

Lijkt deze film jullie iets om naar te kijken?  Of zijn jullie al geweest en wat vond je er dan van? Ben heel benieuwd, laat je het weten in de comments? 

Liefs Jessica

Instagram,  Facebook en Bloglovin