Review – Beter op reis

Review Beter op Reis

Sinds 2015 volg ik Viora op Instagram, in het jaar daarna werd er bij haar leukemie gediagnostiseerd. Wat een heftige realiteit. Iemand net zo oud als ikzelf, wordt ziek en moet vechten tegen deze rotziekte. Destijds deelde zij haar verhaal via haar eigen blog en via Instagram. Onwijs heftig om te volgen, want haar foto’s, filmpjes en verhalen logen er niet om. Keiharde realiteit van een leeftijdsgenoot, maar ik vind het zo speciaal dat zij ons zo meenam in het hele gevecht tegen kanker. Al dit tijd ben ik haar blijven volgen en nu heeft zij samen met haar vriend Joost een boek geschreven en uitgebracht!

Beter op reis

Begin maart 2019 startte Viora samen met haar vriend Joost een Instagram pagina; BE MORE UNICORN! Daarop maakte zij toentertijd het geweldige nieuws bekend dat zij voor een jaar op wereldreis zouden gaan. Op wereldreis na een ongelofelijk zware tijd met alle behandelingen in het ziekenhuis, je lijf zien verdwijnen waar je keihard voor gewerkt hebt en hierdoor ook jezelf niet meer herkennen in de spiegel.

In hun boek Beter op Reis lees je mee over de eerste dagen van 2016. Vanaf de dag dat Viora naar de huisarts ging, omdat ze zich niet goed voelde, bloed liet prikken tot aan de diagnose en alle behandelingen die volgden. Viora en Joost hebben het verhaal geschreven vanuit beide perspectieven en dat is heftig om te lezen. Beide kunnen ze zo mooi omschrijven wat het gevoel was op dat moment. Het wordt niet mooier gemaakt, het leven is kut op dat moment en dat lees je in het hele boek terug. Ondanks dat het een ontzettend heftige tijd is geweest, was dit voor Viora en Joost niet het startsein van alleen maar verdriet.

Beter op reis is geschreven met een lach en een traan en zo heb ik het ook gelezen. Het moment van de diagnose was daar een traan voor mij, maar op het moment dat Viora zo mooi heeft omgeschreven dat haar vader bij een behandeling op de grond is flauw gevallen en zij dus zo niet meer aan de pijn had gedacht, zorgde voor een lach.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door JOOST & VIORA (@bemoreunicorn.nl) op

Review

Het boek leest ontzettend makkelijk weg. Binnen 3 uur had ik het boek uitgelezen. Elk woord gleed aan mij voorbij en ik heb tijdens het lezen geregeld even Viora haar Instagram pagina erbij gepakt om naar foto’s van die tijd te kijken.

Door het lezen van hun boek had ik het idee alsof ik even terug ging in de tijd, dat ik als vriend meegenomen werd in hun leven op dat moment. Het leven met kanker. Ondanks dat ik Viora haar verhaal destijds heb gevolgd, ben ik weer gegrepen door hoe zij mij hebben meegenomen in deze onvergetelijke klote reis. Niets mooier maken dan het is, want kanker is niet mooi. Het is een prachtig boek geworden met een nog aangrijpender verhaal.

Als je het boek nog niet in je bezit hebt, bestel deze dan heel snel! Het is een ontzettend mooi, heftig verhaal door twee hele mooie mensen geschreven!

Be More Unicorn

Viora en Joost zijn twee mooie mensen, ze hebben het leven na de kanker vast gegrepen met beide handen en zijn in april 2019 op wereldreis gegaan. Tijdens deze hele reis zijn wij als volgers van hun Instagram pagina meegenomen op reis. Tijdens de reis en nu nog steeds trouwens, stond er een rits aan stories klaar voor ons om mee te kijken tijdens hun dag. Ik keek hoopvol elke avond op Instagram om te zien of zij al stories gepost hadden. Het feit dat zij het leven zo zijn gaan leven en ons daarin zo meenemen is echt fantastisch. Door hun reis wil ik naar plekken toe waar ik eerder nooit aan gedacht had. De foto’s die Joost maakt zijn jaloersmakend en hoe gek het ook klinkt, maar wat heb ik een bewondering voor dit koppel!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door JOOST & VIORA (@bemoreunicorn.nl) op

Liefs Jessica, Life by Jess