Recept – Sinterklaas mijters

Als ik aan vroeger denk en dan aan de tijd dat Sinterklaas in het land was. Is er een ding wat mij altijd heel erg bij is gebleven. Iets wat wij eigenlijk elk jaar maakte als de goed heilig man in Nederland was. Wij maakte namelijk altijd Sinterklaas mijters van bladerdeeg. Dus eigenlijk gewoon een appelflap maar dan in de vorm van een mijter van Sinterklaas. Het leek mij heel erg leuk om dit recept met jullie te delen. Het is voor mij echt een herinnering aan vroeger en ik hoop ook dat ik dit met Abby kan gaan maken in de tijd dat Sinterklaas in het land is.

Recept – Sinterklaas mijters

Benodigdheden voor 5 Sinterklaas mijters:

 • 2 a 3 appels (goudrenetten)
 • 10 bladerdeegvellen
 • Kaneel
 • Suiker
 • Ei
 • Oven (15 minuten op 180 graden)

Recept - Sinterklaas mijters

Bereidingswijze:

Het maken van deze Sinterklaas mijters is echt heel erg simpel. Dat is ook zo leuk aan dit recept, het is heel goed te maken met kinderen.

Zorg dat je een paar uur voordat je de mijters gaat maken de appels geschild en gesneden hebt. Doe deze in een schaal met kaneel en suiker naar smaak. Ik heb dit ongeveer 4 uur van tevoren gedaan, maar het beste is nog dat de appels een hele nacht kunnen liggen in de kaneel en suiker. Dan is het pas echt goed ingetrokken. Ik zeg expres kaneel en suiker naar smaak, want ik hou best wel van veel kaneel op de appels, maar niet iedereen zal dit lekker vinden. Hetzelfde geld voor de suiker. Proef wat van de appels om te bepalen of er genoeg kaneel en suiker op zit.

Laat de bladerdeeg vellen een klein beetje ontdooien, maar niet te veel. Dan zijn ze namelijk niet meer makkelijk te snijden. Snijd de bladerdeegvellen in een Sinterklaas mijter vorm (een huisjes vorm).

Vul daarna 5 vellen met de appels in het midden. Zorg dat je niet te veel appels op het bladerdeeg neer legt, want dan kan je de Sinterklaas mijters niet meer sluiten zo meteen. Maar doe ook weer niet te weinig appels, want dan heb je straks een hele hap bladerdeeg in je mond zonder appels.

Recept - Sinterklaas mijters

Leg nu de andere 5 bladerdeegvellen op de appels en druk de randjes met een vork aan elkaar. Zo voorkom je dat de appels eruit kunnen vallen en zo heb je een gesloten Sinterklaas mijter straks als hij uit de oven komt.

Maak met het overgebleven bladerdeeg een plusje op de Sinterklaas mijters. Smeer hierna de gehele Sinterklaas mijter in met wat ei en dan zijn ze klaar om in de oven te gaan.

Sinterklaas mijters… eetsmakelijk!

Recept - Sinterklaas mijters

De Sinterklaas mijters waren klaar en ik haalde ze uit de oven en dat was weer echt net als vroeger! Een heel makkelijk recept, maar zo leuk om te maken. Wie van jullie heeft ook zo een speciale herinnering aan Sinterklaas? Laat het mij weten!

Wil jij meer recepten bekijken welke ik online heb geplaatst; klik dan hier! 

Liefs Jessica, Life by Jess

2 comments

 • Lieke van Veen

  Wat een leuk idee!

  • Anoniem

   Dit is exact zoals mijn moeder ze vroeger maakte! Vandaag ga ik ze voor haar maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge