Recept – Risotto met garnalen

Recept - Risotto met garnalen

Sinds ik bezig ben met de Weight Watchers wil ik graag gezonder eten. Het koken uit pakjes en zakjes is voorbij en zo maak ik steeds vaker gerechten met kruiden. Zo ook de risotto met garnalen. Ik heb een keer risotto gemaakt na een vlog van Alboe, maar dit was met zo’n wereldgerechten pak. Dit moest anders kunnen en zo ben ik op zoek gegaan naar een lekker recept voor risotto en hier heb ik zelf een twist aan gegeven.

Recept – Risotto met garnalen

Benodigdheden voor 2 personen (grote eters)

 • 250 gram risotto rijst
 • 300 gram garnalen
 • 250 gram champignos
 • 2 courgettes
 • 1 bouillionblokje
 • 700-800 ML kokend water
 • 3 teentjes knoflook
 • 2 handjes geraspte kaas
 • peper
 • Een eetlepel oregano
 • Een eetlepel paprikapoeder
 • Een theelepel majoraan
 • Een theelepel basilicum
 • Een theelepel knoflookpoeder

Recept - Risotto met garnalen

Bereidingswijze:

Hoe maak je de risotto met garnalen? Laat het water koken, snij de knoflooktenen fijn, snij de champignons in plakjes en snij hierna de courgettes in blokjes. Zelf zorg ik er met veel kruiden altijd voor dat ik dit in een bakje bij elkaar klaar heb staan, zodat ik dit niet aan het afwegen ben boven de pan die aanstaat, maar ik het in een keer kan toevoegen.

Doe in een pan wat boter en fruit de fijngesneden knoflook aan. Voeg daarna de garnalen toe en voeg later de champignons en courgette toe. Voeg alle kruiden toe aan de ingrediënten in deze pan.

Zet een andere pan op het vuur en doe daar de risotto in, ZONDER BOTER! Zodra de risotto wat glazig wordt, ga je de bouillon toevoegen. Per keer een lepel, en als het is opgenomen door de bouillon voeg je weer water toe. Herhaal dit tot je water op is. Let wel op dat je goed blijft roeren.

Als de risotto goed is, voeg dan de geraspte kaas toe. Meng daarna de risotto met alle andere ingrediënten bij elkaar en klaar is je risotto met garnalen.

Recept - Risotto met garnalen

 

Tip: Je kan de garnalen ook vervangen door kipfilet, maar wij vinden de risotto met garnalen het lekkerste! Eetsmakelijk!

Als je dit recept gaat maken, laat je me het dan even weten? En ook wat je ervan vond? Ik ben heel nieuwsgierig! Mocht jij een goede tip hebben om te variëren op dit risotto met garnalen gerecht, laat het mij dan weten, dan voeg ik dit toe in dit artikel. Wil je meer recepten zien, klik hier!  

Liefs Jessica, Life by Jess