Recept – Pasta Salade met Kip

Ik hou van Pasta en vind het ook leuk om hier recepten mee te maken. Toch eten wij niet heel vaak pasta, omdat ik mij hier ontzettend opgeblazen door voel. Als we pasta eten is dit een recept dat heel vaak op tafel staat, omdat het lekker is, maar ook nog handig mee te nemen is de volgende dag naar het werk. Dit recept wil ik jullie niet onthouden, je kan er zelf ook nog zoveel mee variëren. 

Recept – Pasta Salade met Kip

Wat heb je nodig?

  • 500 gram pasta (vlinders/penne)
  • 300/500 gram kipfilet
  • 1 grote pot rode pesto
  • 2 bollen mozzarella
  • Zongedroogde tomaat
  • Bakje pijnboompitten
  • Rucola

Bereidingswijze:

Kook de pasta zoals op de verpakking staat. Snij de kipfilet in stukken, groot of wat kleiner, net wat je fijn vind. Bak deze in een koekenpan totdat ze goudbruin zijn. Snij ondertussen de mozzarella in stukken, en ook de zongedroogde tomaten.

pasta

Rooster in een koekenpan, zonder olie, de pijnboompitten tot ze lichtbruin worden.

! Let op, pijnboompitten verbranden snel dus blijf goed bij het gasfornuis !

Als de pasta en de kip klaar is doe je dit samen in een grote kom, met daarbij de rode pesto (het gehele potje gebruik ik altijd). Daarna voeg je de mozzarella, de zongedroogde tomaten en de geroosterde pijnboompitten toe. Als laatste kan je door de salade wat rucola doen. Dit kan je natuurlijk ook door de personen zelf laten bepalen of ze dit erdoorheen willen.

Hoe makkelijk, maar hoe lekker is dit recept!

Wij eten dit met 2 personen en dan heeft 1 persoon de volgende dag nog een goede lunch.

TIP !  In plaats van kip kan je er ook tonijn doorheen doen!   Ook kan je er nog olijven doorheen doen of enkele cherrytomaten. 

Geniet ervan, laat je weten als je het gemaakt hebt en hoe het smaakt?

Liefs Jessica