Recept – pasta salade met kip

Pasta salade met kip

Ik hou van pasta en vind het ook leuk om hier recepten mee te maken. Toch eten wij niet heel vaak pasta, omdat ik mij hier ontzettend opgeblazen door voel. Als we pasta eten dan is deze pasta salade met kip een recept dat heel vaak op tafel staat. Het is een heerlijk recept, maar het is ook super handig om mee te nemen. Bijvoorbeeld de volgende dag naar het werk. Deze pasta salade met kip kan ook koud gegeten worden en je kan er heel veel mee variëren. Gezien dit bij ons een favoriet is, die geregeld op tafel staat als wij een pasta willen eten, wil ik jullie dit recept niet onthouden. 

Recept – pasta salade met kip

Benodigdheden 4 personen:

  • 500 gram pasta (vlinders/penne)
  • 500 gram kipfilet
  • 2 grote potten rode pesto
  • 2 bollen mozzarella
  • Zongedroogde tomaat
  • Bakje pijnboompitten
  • Italiaanse snipperkaas
  • Rucola

Bereidingswijze:

Kook de pasta zoals op de verpakking staat. Snij de kipfilet in stukken, groot of klein, net wat je fijn vind. Bak deze in een koekenpan totdat ze goudbruin zijn. Snij ondertussen de mozzarella en de zongedroogde tomaten in stukken.

pasta

Rooster in een koekenpan, zonder olie, de pijnboompitten tot ze lichtbruin worden. Let op, pijnboompitten verbranden snel dus blijf goed bij het gasfornuis.

Zorg dat je een grote kom klaar hebt staan. Zodra de pasta klaar is giet je dit af en doe je de pasta in de grote kom. Als de kip gaar is doe je dit bij de pasta. Voeg nu de rode pesto toe. Uiteindelijk voeg je de mozzarella, zongedroogde tomaten en geroosterde pijnboompitten toe. Eventueel kan je door deze pasta salade met kip nog wat rucola toevoegen. Wij doet dit per persoon zelf, omdat de een hier meer van houd dan de ander. En klaar is dit heerlijke pasta recept.

Hoe makkelijk, maar hoe lekker deze pasta salade met kip?! Wij houden er van. Van dit recept eten wij makkelijk met 4 personen. De ene keer hebben we nog wat over voor als lunch de volgende dag en de andere keer niet. Ligt een klein beetje aan de eetlust. 

Wil jij variëren op dit recept? Dat kan door er tonijn heen te doen in plaats van kip. Ook kan je olijven toevoegen of enkele cherrytomaten. Ik ben heel benieuwd hoe jullie dit recept vinden. Laat het mij vooral weten!

Eet smakelijk! Kijk hier om nog meer recepten te bekijken. 

Liefs Jessica, Life by Jess

Pasta salade met kip