Recept – Paprikasoep

Paprikasoep

Het is weer tijd om een recept met jullie te delen. En dit keer een heel “groen” recept, nouja eigenlijk is het een oranje recept, gezien dat de kleur is van het eindproduct. Dit recept bevat veel groente en is heerlijk licht en makkelijk te maken, wat wil je nog meer! Ik deel met jullie het recept voor een simpele paprikasoep.

Aan het begin van het jaar heb ik voor mijzelf een voornemen opgeschreven, Namelijk dat ik vaker zou gaan koken uit alle kookboeken die ik boven in de kast heb staan. Tot nu toe heb ik dit twee keer gedaan. Beide keren heb ik mijn ouders uitgenodigd om te komen eten, en de volgende afspraak staat ook al gepland! De paprikasoep is het voorgerecht wat ik de laatste keer gemaakt heb.

Recept – Paprikasoep

Benodigdheden 4 personen:

  • 3 rode paprika’s
  • 3 gele paprika’s
  • 2 sinaasappels
  • 2á3 uien
  • 2á3 teentjes knoflook
  • Verse koriander
  • Groentebouillionblokje

Paprikasoep

Bereidingswijze:

Zelf begin ik altijd met het snij werk, zodat alles alvast klaar ligt. Snipper de ui, en snijd de paprika’s in kleine blokjes. Snijd beide sinaasappels door het midden.

Laat de uien, samen met de uitgeperste knoflook in de pan fruiten. Voeg daarna de paprika’s en de koriander toe. Laat dit enkele minuten sudderen.

Maak ondertussen de groentebouillon  alvast klaar, zelf doe ik dit door water te koken met de waterkoker. Doe het gekookte water in een maatbeker (zodat je 1,3 liter kan afmeten). Voeg hier de bouillonblokjes aan toe en klaar is je bouillon.

Voeg na enkele minuten de groentebouillon toe en knijp de sinaasappels uit boven de pan. Dit geheel laat je zo een twintig minuten koken.

Paprikasoep met stukjes is geen Paprikasoep natuurlijk. Meng daarom het geheel met de staafmixer of in een blender tot een gladde massa. Eventueel op smaak brengen met wat peper en zout.

Paprikasoep

Klaar is de paprikasoep! Wil je wat extra’s toevoegen aan de soep? Dat kan zeker, denk eens aan zalm bijvoorbeeld.

Alvast eetsmakelijk en laat het me weten als je dit recept geprobeerd hebt! 

Liefs Jessica, Life by Jess