Recept – Mousse met Kinderbueno

Het is weer tijd voor een nieuw recept op Life by Jess. Het is alweer even geleden (volgens mij rond de kerst) dat ik een recept met jullie gedeeld heb. Vandaag deel ik een recept, wat ik tegen ben gekomen op Lekker en Simpel, met jullie die weinig ingrediënten bevat en super makkelijk te maken is. En wel met een hoofdingrediënt die iedereen lust denk ik. Namelijk Kinderbueno!

Wie houdt er niet van Kinderbueno? Volgens mij zijn dat maar weinig mensen. Ik vind het in ieder geval echt super lekker. Voor Vincent zijn verjaardag had ik een Kinderbueno cheesecake gemaakt en eigenlijk is dit al de basis van de mousse. Het is super lekker en ook nog een heel makkelijk om te maken.

Mousse met Kinderbueno

Benodigdheden:

  • 250 ml slagroom
  • 250 gram mascarpone
  • 4 eetlepels suiker
  • 60 gram melk chocolade
  • 5 pakjes Kinderbueno (10 repen)

Kinderbueno

Bereidingswijze:

Doe de slagroom en suiker samen in een kom en klop dit op.

Maal 8 repen Kinderbueno fijn, je kan dit zelf doen in bijvoorbeeld een plastic zak en dan de kinderbueno’s fijn te drukken met een deegroller, maar je kan het natuurlijk ook gewoon in de keukenmachine doen! Zorg wel dat het goed fijn is, omdat je anders hele grote stukken in je mousse krijgt.

Laat de chocolade au bain-marie smelten. Zelf zet ik altijd een pannetje water op het vuur met een bord erop en daarin de chocolade. Werkt prima!

Schep de mascarpone door de opgeklopte slagroom, en voeg daarna de fijngemalen Kinderbueno en de gesmolten chocolade toe. Zorg dat dit goed door elkaar gemengd is.

Doe de mousse in een spuitzak, spuit dit in het glas waarin je het wilt serveren en leg er een stukje Kinderbueno op als garnering.

Eetsmakelijk!

Kinderbueno

Als je dit recept gaat maken, laat je me het dan even weten? En ook wat je ervan vond? Ik ben heel nieuwsgierig! 

Liefs Jessica, Life by Jess