Recept – Mango ijs

Recept mango ijs

Hoe mooi was de temperatuur de afgelopen dagen? Oké ik geef toe, soms best wel heel erg warm, zeker voor in Nederland. Maar hoe fijn is het dan als je kan afkoelen met een heerlijk mango ijsje welke nog gezond is ook. Het hoeft niet persee mango ijs te zijn, maar dit had ik toevallig in huis toen ik de ijsjes ging maken.

Recept – Mango ijs

Benodigdheden voor 6-8 ijsjes:

  • 1 rijpe mango
  • 250 gram magere kwark

Recept Mango Ijs

Bereidingswijze:

Snijd de mango in stukken en doe dit in de blender. Voeg daarna de magere kwark toe bij de mango.

Recept Mango Ijs

Blenden maar! 

Na het blenden kan je proeven of je tevreden bent over de smaak. Als je het nog teveel naar Mango vind smaken voeg je wat kwark toe, totdat die op de perfecte smaak voor jou is!

Daarna ga je het mengsel verdelen over de ijslollyvormpjes. Ik heb deze bij de Ikea vandaan. 6 van die vormpjes voor maar €1,99. Ze zijn van plastic gemaakt en erg stevig. Evenals de stokjes die erin moeten. Deze vormen zullen niet voor eeuwig mee gaan, maar waarschijnlijk één zomer en dat is voor mij prima, koop ik volgend jaar weer nieuwe!

Je kan natuurlijk ook andere ijsvormpjes gebruiken, je hebt bijvoorbeeld een set bij de Bijenkorf te koop of een silicone set via bol.com.

Recept Mango Ijs

Zet de ijsjes in de vriezer en na ongeveer 6 a 7 uur kan je heerlijk gaan genieten van je zelfgemaakte gezonde ijsje.

Variatie tip:

Dit ijsje kan je met alle soorten fruit maken. Zo kan je alleen aardbeien gebruiken, of ander rood fruit. Bij de Lidl hebben ze ook verschillende soorten diepvries fruit, super handig om hiervoor te gebruiken! Wat je ook kan doen is een ijsje maken met alleen maar (vruchten)kwark en dan zonder echt fruit erdoor. Heerlijk voor deze warme zomerse dagen.

Enjoy the ice cream!

Recept Mango Ijs

Liefs Jessica, Life by Jess

Recept mango ijs